Annyit beszéltem már az önbizalom növelés kapcsán a pozitív visszajelzések fontosságáról, hogy most már itt az ideje a másik oldalról megnézni a dolgokat!

A pozitív visszajelzések építenek, építik az önbizalmunkat. Minél több van belőlük, annál jobb!
Ugyanakkor a negatív, rossz rezgésű dolgok meg persze rombolnak sajnos.

Hogyan csökkenthetjük a negatívumok számát?

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/


Létezik erre egy pofonegyszerű módszer, ami persze ezerszer nehezebb, mint ahogy én ezt most előadom, de szeretem a lényeget gyorsan kifejezni. A negatív visszajelzések kizárásának egyik legjobb módja:

Kerüld a kudarcokat!

 • Ha tudod, hogy nem tudsz olyan lekváros buktát készíteni, mint nagymamád azon a 25 évvel ezelőtti nyári délutánon, akkor ne fogj bele!
 • Ha tudod, hogy nem fogytál még 10 kilót, csak 7-et, akkor ne vegyél most még két számmal kisebb kosztümöt, mert felveszed, és azonnali kudarcként fogod érzékelni a látványt!
 • Ha tudod, hogy nem vagy profi az autóval való tolatásban, akkor állj meg úgy és indulj el mindig úgy, hogy ne kelljen tolatnod! Persze, ez a belvárosban néha nehezebben megoldható, de akkor kerüld meg még egyszer a háztömböt például, és keress olyan helyet, hogy se befelé, se kifelé ne kelljen tolatni!
 • Ha érzed, hogy szorít még itt-ott az új cipőd, akkor ne vedd fel egész napos shoping-túrára, mert biztos, hogy fel fogja törni a lábadat, és már megint magadat fogod hibáztatni.

Annyi, de annyi hibát követünk el nap mint nap, hogy ha csak kicsit odafigyelnénk, gyorsan le tudnánk ezeket redukálni, hiszen: Tudtam előre, hogy ez lesz! Hát, ha tudtad előre, akkor kerüld el!

Hallgass a megérzéseidre, hallgass az ösztöneidre, hallgass a tudatalattidra, és főleg az élettapasztalatodra :)! Ráadásul a kudarc elmaradása egy pozitív visszajelzés, így duplán jó dolog a kudarcokat elkerülni :).

Ez a feladatod a hétvégére!
Holnap találkozó, nagyon várom! (És nem fogok tolatni! :))

Iratkozz fel a Lelki állóképesség kurzusra, ha további, önbizalom növelő cikkeket és írásokat szeretnél kapni.

Keresztneved: *
E-mail címed: *

9 thoughts on “Kerüld a kudarcokat!”

 1. @Rita, egyet is értek, meg nem is…

  Épp ezért nem akarok vitázni, hisz lehet adott esetben saját magamnak is ellent mondanék, inkább kiegészíteném néhány gondolattal:

  – stressz elől ne menekülj, de próbáld tompítani a hatásait!
  – keresd és szeresd a eustreszt, azaz a stressz azon fajtáját, ami felpörget, ami pozitív, ami előre lendít.
  – Tűzzél ki célokat, de akkorát amit még épp elhiszel, hogy meg tudsz valósítani, viszont soha ne olyan kicsit ami nem ad elég motivációt.
  – Igyekezz kerülni a lehúzó kapcsolatokat, keress pozitív szemléletű barátokat.
  – Gondolataidból száműzd a „kellene, lehet, majd, talán…” szavakat.
  – Ezzel vezesd be a cselekedj most! koncepciót, azaz amint kitaláltad mit kell tenned tedd meg azonnal! Amit napi gyakorlattá teszed, el fog tűnni a halogatásból származó rossz közérzet, bűntudat ami több energiát von el tőled, mint az elhalogatásra váró teendőid!

  István

 2. Tulajdonképpen mindennel egyetértek, még az előttem szólóval is. Bár szerintem az a legegyszerűbb módja, hogy kizárjuk a negatív visszajelzéseket, ha a pozitívakra koncentrálunk. Akár úgy, hogy esténként leírjuk az összes pozitív dolgot, amit cselekedtünk.

 3. @Annamary,

  „Akár úgy, hogy esténként leírjuk az összes pozitív dolgot, amit cselekedtünk.”

  Nagyon jóóóó! 😉

  Ezek szerint Te is alkalmazod, egész addig még nem próbáltam nem értettem, de valóban óriási szerepe van „az írásbeliségnek”, különösen, ha azt tettek előzik meg vagy követik.
  Főleg a célok kitűzésénél kézzelfogható!

  István

  ui.: ha jól emlékszem van ahol tanítják, mint múltlezáró módszert, írd le égesd el…

 4. A cikkhez: ha „csak” 7 kilót fogytál, és nem 10-et, annak *-ra kell örülni, hiszen 7 sikerült! 🙂 A maradék 3 kg simán lemegy, ha a 7 sikerült! És máris nem kudarcként éled meg! 🙂 Szuper csaj vagyok, hogy 7-et már fogytam! Mi az a 3 ???

  Éppen most vagyok benne egy kemény fogyókúrában, szülés után (1éve) már 15kilót sikerült fogynom. Még 10-et szeretnék. Már az 5 megvan. És borzasztó büszke vagyok magamra. Már csak 5kiló kell ahhoz a súlyhoz, amit el sem fogok hinni. 🙂

 5. Lili, nagyon ügyes vagy, büszke is lehetsz az eredményre 🙂
  Jövő héten ebből kifolyólag jól körbe is járjuk majd ezt a témát! Kíváncsi leszek majd a véleményedre!

 6. Kedves Rita ezek a mondataid: „Hallgass a megérzéseidre, hallgass az ösztöneidre, hallgass a tudatalattidra, és főleg az élettapasztalatodra :)! Ráadásul a kudarc elmaradása egy pozitív visszajelzés, így duplán jó dolog a kudarcokat elkerülni :)” azt feltetelezik, hogy elore gondolkodom, figyelek magamra – tehat hasznalom a fejemet, na ez az igazi veszelyes fegyver masokkal szemben, mert az a tapasztalatom ezt olyan ember aki csak ugy van, az nem erti miert is mukodnek a masiknak ugy a dolgai ahogy 🙂

 7. Nekem ez az élettapasztalatra való hallgatás kicsit ellentmondásos.
  Mi van, ha nincs élettapasztalatunk azon a téren, amibe belefogunk?
  Az jut róla eszembe, amikor családi körben valami nagy tervemről (ami teljesen új volt nekem) akartak lebeszélni, hogy „az úgysem fog nekem sikerülni”, mert „mi jobban tudjuk nálad, hiszen hatalmas élettapasztalatunk van”. Aztán az „élettapasztalatuk” rendszerint úgy csődöt mondott, ahogy volt. Mert a panaszkultúrás emberek élettapasztalata kb. egyenlő a csődök alapos ismeretével.
  Bocsánat, lehet hogy egy kicsit negatív megfogalmazásba helyeztem a témát…

  Maradnék inkább a megérzésnél, a belső hangnál.
  🙂

Comments are closed.