Önbizalom tréning: tényleg tanulható az önbizalom?

Tanulható az önbizalom egy önbizalom tréningen? Mit tud elmondani a tréner? Hogy hogyan érezzünk magunkkal kapcsolatban? Hogy hogyan gondolkodjunk? Vagy hogy működik ez az önbizalom tréning dolog?

Önbizalom tréning vagy önbizalom növelés tréning?

Nos, az önbizalom tényleg tanulható egy önbizalom tréningen, de inkább úgy mondanám, hogy az önbizalomnövelés tevékenysége tanulható meg egy önbizalom növelés tréningen. Oké, nem bármelyiken, mert mint minden területen, vannak itt is jó és rossz tréningek, jó és rossz trénerek, jó és rossz tematikák.

Nem számolom mióta, de körülbelül 10 éve foglalkozom önbizalomnöveléssel tréningek szintjén, de egyébként, ha valaki jól megnézi a tevékenységemet, valahogy mindig minden az önbizalom növeléséről szól nálam.

Úgy tanítok tartalomstratégiát, hogy közben mellé az olvasók önbizalmát is fejlesztem.

Így tanítok értékesítést és időgazdálkodást is, mert nekem az a meggyőződésem, hogy jól tanítani csak úgy lehet, ha közben az önbizalom is növekszik. Vannak tanárok – biztosan te is találkoztál már ilyen emberrel – akik a tanítás égisze alatt igazából önbizalmat rombolnak, a tanítványaikat földbe döngölik, sőt, a szadizmus jelei is felfedezhetőek rajtuk.

Nna… én bármit is tanítok, mindig úgy teszem, hogy közben megadom a kipróbáláshoz, első megtapasztaláshoz, új élményekhez és a sikerhez vezető úthoz az önbizalmat is.

Tehát attól függetlenül, hogy 10 éve van önbizalomnövelő tréninganyagom, attól függetlenül nálam minden önbizalomnövelés, még a regényem is szolgál ilyen célokat az olvasóknál.

VR Önbizalom tréning – megújult köntösben, kivitelben és felépítésben

Az önbizalom növelés tréningem most egyébként megújul, hiszen 10 év után a jól bevált dolgokat sem árt új köntösbe öltöztetni, még akkor sem, ha tartalmi szempontból túlságosan nagy forradalmat nem lehet tőle elvárni, hiszen ami 10 évig jól bevált, az a következő 10 évben is be fog. De már jócskán benne vagyunk a 21. században, túlvagyunk egy sosemvolt traumákkal járó 2020-as éven, és még nem látszik túl jól az alagút vége sem, szóval mint minden válságos időszakban, most is remek alkalom van arra, hogy megújítsuk, felfrissítsük, új alapokra helyezzük az ismereteinket és főként a készségeinket. Az önbizalom növelés témájában is így van ez.

Ráadásul az önbizalom növelő tréningem korábbi verziója jórészt nőknek szólt, pedig nagyon sok férfinek is segített. Most, a megújult verzióban már nem lesz benne efféle megkülönböztetés – a korábbi is inkább a példák miatt számított női érdeklődésre, de ezen könnyedén változtathatunk 😊.

Önbizalom növelés = életfeladat

Az önbizalom növelése egész életünket végig kísérő életfeladatunk. Ezzel kevesen vannak tisztában. Akik mégis topon vannak ebben, azoknak pedig hiányozhatnak a HOGYAN-ok a repertoárjukból. Sokan okosan fejben, csak a megvalósításban akadnak kihívásaik. Pedig hát a megvalósítás is lényeges, nemcsak az információ.

Az új önbizalom tréningem tehát új köntösben, régi alapossággal, megújult, de nem alapjaiban megreformált tartalommal fogja szolgálni az érdekeidet egy olyan korban, amikor mindennél nagyobb szükségünk van túlélőképességekre. Az önbizalom az. A túlélés képessége.

Nemsokára jelentkezem a részletekkel!

Vidi Rita