A tudatosság művészete

Mondják, hogy a világ jobbá tételét kezdd magaddal, amint te tudatosabbá válsz, ezáltal a világ is jobb hely lesz. De valóban így van, nem csupán egy kommunikációs trükkel van dolgunk? Hiszen olyan szépen hangzik mindez, hogy igaz sem lehet.

Pedig igaz, mégis a világ jobbá tétele éppen azért késik mind a mai napig, mert mindenkinek saját magában kell elkezdenie a változást. Háborúk dúlhatnak, menekültek szóródhatnak szét a világban, fenyegethet a koronavírus, lehet beteg a férjed, gyermeked, mindezek mellett, vagy ezek ellenére folyamatosan dolgoznod kell a belső éneden. Naponta időt és figyelmet kell szentelni arra, hogy elbeszélgess legbenső önmagaddal, ha úgy tetszik, a benned élő Istennel, és közelíteni a célod felé, ami egy tudatosabb, teljesebb, harmonikusabb személyiség annál, aki ma vagy. Ha mindezt végiggondolod, lehet, hogy inkább elfogadod a világot olyannak, amilyen, minden csúnyaságával, rémségével és kegyetlenségével együtt. Ha azonban kesztyűt húzol, és szembenézel a feladattal, sanszos, hogy tettél valamit az emberiségért is.

Melyik madár tudna repülni szárnyak nélkül?

Szárnyainkat gúzsba kötik a rossz szokásaink, és az ezek mentén kialakuló félelmeink. Felemésztik az energiáinkat, lebénítják a gondolkodásunkat, béklyóba kötik érzelmeinket. Pedig mindannyian teremtő lények vagyunk, arra születtünk, hogy alkossunk és repüljünk, de ugyan melyik madár tudna repülni szárnyak nélkül? Nehéz feladat a félelmeinkkel való szembenézés, de elkerülhetetlen, ha változni akarsz. A napi rutin, férj, gyerekek, munka, háztartás mellett ez igen megterhelő, de csak így tudsz megszabadulni idegtépő rossz szokásaidtól, mint például a negyedik kávé, vagy egy tábla csokoládé befalása, mert valaki felidegesített; hogy az üres fecsegéssel töltött órákról, alkoholról és egyéb drogokról ne is beszéljünk. Ugyan mi tudna megszabadítani az ezzel kapcsolatos bűntudattól, és az ennek mentén kialakuló félelmeidtől?

Erre az egyetlen válasz a tudatosság

A tudatosság nem valami mítosz, nem egy mantra és nem is egy jelszó, hanem egy nagyfokú figyelem, amivel önmagadra fókuszálsz. Akár mintha a saját magad megfigyelője lennél, aki ízekre szedi és elemzi a saját gondolataival, tetteivel, érzelmeivel kapcsolatos információkat, és arra használja fel a konklúzióit, hogy jobbá, egészebbé, harmonikusabbá váljon. Olyan személyiséggé, aki valóban képes a saját tudásával és erejével jobbá tenni a világot. Amikor vizsgálódásod tárgya saját magad vagy. Ha olyat látsz magadon, ami nem tetszik, ami nem tesz jobbá, szebbé, boldogabbá, változtass rajta! Csupán elhatározás kérdése, hogy mivé válsz, örökösen kávézó, csokit faló, szorongó és elégedetlen emberré, vagy rossz szokásait és félelmeit legyőző, önmagán uralkodó, mértéktartó gondolkodóvá. Mindig mi választunk, mindig mi döntünk, nincsenek véletlenek. Nem vagy áldozat, csak ha ezt a szerepet választod, mert nem tudtál erőt venni magadon, hogy jobb emberré válj.

Ha elszánod magad, és a változás útjára lépsz, nem maradsz segítség nélkül. A jóga, a mantrák, a meditáció évezredek óta mind arra vannak kitalálva, hogy segítsék az emberek belső elmélyülését. Erre feltétlenül szükséged lesz, mivel egy új szokás felvétele, és ezzel a régi rossz lecserélése sokak szerint huszonegy napig tart, feltéve, ha nem leszel visszaeső – szerintünk a dolgok megváltozhatnak egy csapásra is. Akérhogy is van, lebegjen szemed előtt a végső cél: egy szebb, okosabb, boldogabb új én, aki önbizalmában is megerősödik, ha mindezt célul tűzte ki és megvalósította. Így lesz jobb hely a világ.

Ha a tudatosságot mesteri szinten akarod űzni, akkor csatlakozz A tudatosság művészete csapathoz te is – katt ide>>