Cowboy csizma

A cowboy csizmák elválaszthatatlanul kapcsolódnak az amerikai kultúrához és a westernekhez. A cowboyok, vagy más szóval az amerikai prérin legelő szarvasmarhák specialistái Észak-Amerika legismertebb jelképei. A cowboy csizma eredetileg lovaglócipő volt, munkacipőként szolgált. Csak a 19. században vették fel a ma ismert formát. A cowboy csizmák népszerűségét Hollywood és az 1930-as és 1940-es évek első westernjei, majd a rodeók növekvő népszerűsége táplálta. Majd elkezdték megváltoztatni megjelenésüket, és a munkacsizmákból vonzó, elegáns, dekoratív és színes cipők lettek mindennapi viseletre, nők és férfiak számára egyaránt.

Hogy néz ki a cowboy csizma?

cowboy csizmák jellegzetes megjelenésű lábbelik, ez magában foglalja a kubai sarkat, a magas felsőrészt és a hegyes vagy lekerekített orrot. A cowboy csizmán hagyományosan nem volt fűző, de a modern változatok már rendelkezhetnek ilyen rögzítéssel is. Általában marhabőrből készülnek, de más állatbőr vagy textúra verziók is előfordulnak. Manapság sok cowboy csizma műbőrből vagy ökológiai bőrből készül. Természetesen a cowboy csizmának számos változata létezik. Ez a típusú lábbeli többféle stílusban, színben és mintázatban, valamint különböző sarok- és felsőmagassággal kapható, és a CCC online és személyesen is elérhető üzletei hatalmas szortimenttel állnak a rendelkezésedre, érdemes szétnézni a kínálatban.

Cowboy csizma
Gyönyörűséges cowboy csizma: ezzel biztosan különleges lesz az outfited!

Divatos a cowboy csizma?

Természetesen divatos és nem csak az Egyesült Államokban. Az utóbbi időben a világ megőrült a cowboy csizmáktól, amelyek rendszeresen megjelennek a híres és elismert tervezők kifutóin. A cowboy csizma gyakorlatilag a legkeresettebb lábbeli típusok közé tartozik. Ezek kifejezetten olyan cipők, amelyeket szívesen viselnek a show-biznisz világának híres és népszerű emberei – sztárok és hírességek. A női cowboy csizma tökéletes módja annak, hogy egy csipetnyi frissességet és amerikai stílust adj az outfited-hez. Sikeresen helyettesíthetik a klasszikus bokacsizmát vagy a csizmát. A megfelelő stílus alkalmazással kivételesen érdekfeszítően és eredetien fogsz kinézni. Biztosan kitűnsz a tömegből!

Mit párosítsunk női cowboy csizmával?

A közhiedelemmel ellentétben nem csak kockás inget, seriff-csillagot, sálat és karimás kalapot lehet viselni egy cowboy csizmával. Ez az eredeti lábbeli sokkal több lehetőséget kínál. A női cowboy csizma és a farmernadrág természetes, sőt ikonikus kombináció. Ez a lábbeli gyakorlatilag bármilyen stílusú farmernadrággal kombinálható. A legjobb, ha enyhén koptatott vagy alapból lyukas farmerral viseled. Skinny fazonnál nadrágba bújtatott módon hordjuk, kiszélesedő és egyenes szárú szabások esetén a nadrág lábszára alá rejtjük a cipőt. Ebben a kombinációban a cowboy csizma jól mutat blúzokkal vagy női ingekkel kombinálva, például kockás vagy állatos mintával. Hidegebb napokra egy testhezálló bőrkabátot is érdemes felvenni hozzá.

Cowboy csizma szoknyával

A cowboy csizma remekül mutat különböző hosszúságú, főleg A-stílusú szoknyákkal, érdemes bohó vagy bőrszoknyával és szűk garbóval kombinálni. Hordhatod őket maxi vagy midi szoknyával és őszi kabáttal is. A cowboy csizma és szoknya outfit kiválasztásakor figyelembe kell venni a lábbeli felső részének hosszát. Ha lábszárközépig érő cowboy csizmát vettél, viseld rövidebb szoknyával – optikailag meghosszabbítja a lábad. Ez határozottan a legnépszerűbb és legdivatosabb kombináció. Egy könnyű és légies térdig érő vagy térd feletti virágmintás ruha tökéletes ellensúlya lesz a férfi szakmához kötődő cipőknek. Érdemes egy rövid bőr vagy farmerdzsekivel kombinálni, és már kész is az eredeti megjelenés! A cowboy csizma eredeti lábbeli, amelyet érdemes használni az őszi és téli stílusok megkomponálásakor. Életet visz a mindennapokba, és egyetlen megjelenést sem tesz unalmassá.