Avagy, élet a pozitív gondolkodáson túl: a valódi tapasztalás és cselekvés világában.

 

Volt már valaha nőként rossz napod?

Láttad már magad körül a káoszt, és tettél már benne rendet?

Álltál talpra újra és újra, mikor más már feladta volna?

Segítettél már másnak eligazodni az élet viszontagságaiban?

Segítettél már MAGADON is, ahelyett, hogy kizárólag másoknak áldozd fel magad?

Akkor HősNő vagy. Bátor, kitartó, erős, tele bizonyítási vággyal, és egészséges szintű versengési hajlammal.
Te vagy az akaraterő bajnoka, a céljaid érdekében elszánt és kitartó vagy.

Ha nem érzed magad hősnek, akkor tarts velünk, és itt az oldalon mindenképp hőst csinálunk belőled. Mert a hősök nem születnek, hanem teremnek. Vagy teremtődnek :).

Mi a feladatunk, mi a célunk?

A célunk az a kicsike kis apróság, hogy jobbá tegyük a világot. Magát a bolygót is, és magunkat is beleértve, embertársainkat is. Nem várhatunk másokra, míg megteszik helyettünk, mert – biztosan Te is tapasztaltad már – a világ annyira paradox módon működik, hogy a rengeteg, kényelmünket szolgáló tárgy és dolog mellett is végletes időhiánnyal küszködünk, és már arra is alig jut energiánk, hogy reggelente belemosolyogjunk a tükörbe. Senki nem fog nekünk szívességet tenni a mi érdekünkben, de a világ érdekében sem. Ez a mi feladatunk.

Hogyan tehetjük jobbá önmagunkat?

1.) Először is, el kell döntenünk azt, hogy jók akarunk lenni. Az kevés, hogy nem akarunk rosszak lenni. Kifejezetten a jóságra, a jobb-ságra, a többre kell törekednünk.

2.) Másodszor is, meg kell ismernünk önmagunkat. Közben másokat is. Bármennyire is furcsa, minden ember egy rugóra jár, egy – persze nagyon bonyolult – séma szerint működik. A sémán belül persze vannak változatok, variációk, de ezeket könnyű felismerni, és tudatosítani, mi az értelmük, hogyan használhatjuk ezeket az ismereteket a hétköznapokban.

3.) Harmadszor is, tanulnunk kell, a folyamatos fejlődésünket kell kitűznünk magunk elé. A tanulás két részből áll: új ismeretek megszerzése – megtapasztalása, és a régiek mélyítése. A tanulás nem kizárólag azt jelenti, hogy rengeteg új információt kell magunkba szívni, mert a régi információink néha sokkal fontosabbak és hasznosabbak lehetnek (amiket például anyáinktól, nagyanyáinktól tanultunk…).

4.) Negyedszer is, példaképpé kell válnunk. Akkor is, ha remeteként élünk, a világtól elzárt kis szigeten, a lehetőségét mindig fenn kell tartanunk annak, hogy lehetnek olyanok, akik bennünket akarnak másolni – mert tisztelnek és szeretnek -, és akkor viszont olyan másolási alapot kell biztosítanunk, ami minden követőnk és a világ épülését is szolgálja.

Hogyan tehetjük jobbá a világot?

Mi hiszünk abban – és teszünk is ez ügyben -, hogy a nők egyénileg és összefogva is képesek jobbá tenni a világot. Ehhez viszont folyamatosan ezen a célon kell tartanunk a szemeinket, hiszen nekünk, nőknek annyi feladatunk van, mint égen a csillag, és a sok apróság között szerencse, ha jut valami kis energia a globális jobbító szándékra is.

Minden anya, minden nagymama, minden nő szebbé és jobbá teszi a világot, már a létezésével is. Ha cselekedeteket is teszünk a létezésünk mellé, akkor semmi sem mentheti meg a világot attól, hogy egy jobb hely legyen: a gyerekeink, a szeretteink, és embertársaink és saját magunk érdekében. A világ jobb lehet egy mosolytól, egy kedves szótól, egy simító mozdulattól, de jobb lehet egy vállalkozástól, nagyra törő tervtől is, és főképp attól, hogy a jobbító cselekedeteinket tudatosan és szinte szisztematikusan végezzük. Mi mindezekben támogatunk, ezért vagyunk itt!

Közben néha bizony harcolunk, vitázunk is egy-két jóízűt, de közben élvezzük, hogy zajlik az élet, és a női energiáinktól jobbá válik minden.

Mi NEM a HősNők, és mi nem lesz soha?

A HősNők.hu nem feminista oldal, itt a HősNőknél nem hiszünk abban, hogy nekünk kellene egyenlőségjelet tennünk a nők és a férfiak közé, vagy a Föld minden lakója közé. A HősNők.hu azért jött létre, hogy minden nő úgy élhessen teljes életet, hogy közben sem társadalmi elvárásokkal, sem férfiakkal nem kell versenyeznie!

„Ó, hát én erre nem vagyok képes…”

– gondolják sokan magukról. Nem hiszik, hogy képesek lennének akár csak egy paraszthajszállal is előre mozdítani a saját maguk-, vagy a világ dolgát. A kifogások ideje lejárt: létrehoztuk Az önbizalom növelés 30 titka című, online videószemináriumot, hogy mindenki, akinek akár egyszer is átfut az agyán, hogy tetszik neki a HősNők kezdeményezés, az merjen is cselekedni! http://onixbazar.hu/termek/onbizalom-novelo-online-video/

Hova fordulhatok a kérdéseimmel?

A rita-kukac-hosnok.hu e-mail címen szeretettel várom a leveleidet.

A HősNők.hu a RitArt Academy gondozza és adja ki.

Örülünk, hogy most már Te is itt vagy, mert veled együtt biztosan jobb lesz a világ!

Vidi Rita

Ui.: Az évek során nagyon sok anyagot hoztunk létre, amikből ingyen is tanulhatsz. Itt találod ezeket, kattints ide>>

 

3 thoughts on “A HősNők”

 1. Kedves Rita!
  Érdeklődni szeretnék, hogy a „Váltsd valóra álmaidat” tanfolyam megegyezik a korábbi „Célkitűzés tanfolyammal”?
  üdv
  Ági

 2. Kedves Rita!
  Járok a „Váltsd valóra álmaidat!” és a GR tanfolyamra is fogok. Nagyon hálás vagyok mindazért, amit kapok ezek által.
  Bennem most merült fel a kérdés, hogy Te miben vállakozol? Mármint ez nem akadékoskodásnak szánom. Említetted, hogy számítástechnikával kezdted, meg látom az önismereti és kreatív írás dolgokat, de ezen kívül? Mert gondolom nem ebből ettél az év válalkozója. Mik a profiljaid? Köszi a választ, Zsuzsa

 3. Zsuzsa, ezen kívül semmivel nem foglalkozom :)). Ettől lettem az év vállalkozója 😀

Vélemény, hozzászólás?