Önbizalom, koncentrálás

A legnehezebb önbizalom növelő tippel kezdjük, de pont azért, mert ez a leghatékonyabb trükk: irányítsd a gondolataidat! Hogy ez nehéz? Nem csodálom, hogy ezt érzed, hiszen az egész világ éppen szétesni készül körülöttünk, amire még a közösségi média és az internet is rásegítenek.

Ezek is érdekelhetnek az önbizalomról:

Önbizalom növelő tippek – a pozitív gondolkodás a kulcs?

Önbizalom növelő tippek – a pozitív visszacsatolás hatalma

Olyan nehéz egy dologra koncentrálni, ugye? Pedig muszáj irányítanod a gondolataidat,, ha önbizalmat akarsz magadnak. És akkor is muszáj, ha bármit is el akarsz érni az életben.

Önbizalom növelés: Hogyan irányíthatod a gondolataidat?

Alapvetően úgy, hogy nem hagyod elkalandozni őket. Nem hagyod, hogy elterelje a figyelmedet a mobilodon lévő alkalmazások tömkelege, az üzenetküldők jelzései, és a közösségi média aktivitások hírnökei.

Ha valamibe belekezdesz, nem kezdhetsz másba párhuzamosan, hanem addig foglalkozol az adott dologgal, míg be nem fejezed. Mi nők csodálatosan tudunk ezer féle dolgot is egyszerre művelni, csak épp ezzel magunk alatt vágjuk a fát: se nem érünk semminek a végére, se nem lesz önbizalmunk. A siker ugyanis önbizalmat okoz. Ha csak egy valamivel foglalkozol – persze közben rajta tartod a szemed a gyereken 😊 -, akkor garantáltan a dolgod végére fogsz érni, és ez sikert fog jelenteni, ami belső örömhöz, ebből kifolyólag önbizalom növekedéshez fog vezetni.

Tanulj koncentrálni az alábbi módon:

Ülj le kényelmesen valahová, és kezdj el nézni egy tőled másfél-két méterre lévő, maximum két tenyérnyi felületű területet. Ez baromira ne a mobilod legyen, hanem karnyújtáson túl lévő, leginkább semleges felület, mondjuk a fal egy része.

Gondolatban rajzold ezt körbe, és tökéld el magadban, hogy nem fog a kereten kívülre kalandozni a figyelmed. Ha fárad a szemed, akkor hunyd le kicsit, majd nyisd ki, és nézd tovább a kijelölt területet. Közben számolhatsz is: meddig tudsz elszámolni első próbálkozásra? 70-ig? Szuper! Pihenj kicsit, majd próbáld újra. Másodikra sikerül már 250-ig is elszámolni? Fantasztikus! Pihenj és próbáld harmadszor is. Hogy sikerül? 500-nál eltévesztetted a számolást? Érzed, hogy minden próbálkozással egyre könnyebb művelni ezt a koncentrálás dolgot? Hát többé ne hagyd, hogy a világ eltérítsen ettőől a csodás képességedtől!

Önbizalomnövelés: a folyamat a lényeg

Fontos tudni: nemcsak a nézés itt a lényeg, hanem az egész folyamat, amin végigmész. Gyakorold minden nap legalább pár percig, magadban lassan számolva. Ha azt vennéd észre, hogy kifejezetten megnyugtat ez a tevékenység, az nem csoda: ez is a meditáció egyik módja.

Jó munkát!

Legközelebb a pozitív gondolkodásról lesz szó – garantált meglepetéssel!