Független a klisétől, hogy a nők a gyengébb nem táborát alkotják, óriási erőkkel rendelkezünk; ha nyíltak vagyunk egymással és összefogunk, csodákra vagyunk képesek. Legelőször kb. 15 éve, egy jótékonysági vacsorán hallottam hasonlókat és akkor elindult egy folyamat bennem és kezdtem olyan emberek társaságát keresni, akik lelkileg egészségesek (nem tökéletesek, de egészségesek) és elősegítik fejlődésemet, egyengetik utamat. Azóta sok ilyen emberrel, többnyire nőneművel áldott meg a sors és őszintén vallom, hogy egy óriási világ tárult ki előttem és élvezem minden lépésemet. Az őskortól szinte napjainkig a nők mindig közösségben éltek, alkottak, dolgoztak, tevékenykedtek, génjeinkbe mélyen beágyazódott az egymással, a családdal, a közösséggel való törődés és táplálás.

A rohanó világ

A mai rohanó világban viszont sokat változott a család és a közösség fogalma, a térbeli távolság elválaszt bennünket egymástól. Kevesen dolgoznak olyan helyen, ahol több ember egy helységben ül és összedolgozik, beszélget és érzi hogy közösségben él. Megszűnt az állandó, előre megszabott munkaidő, családon belül ahányan vannak annyi felé szaladnak, annyi féle időbeosztással. Mikor sikerül együtt lenni a családnak, röviden elhadarják egy egész hét vagy hónap eseményeit és futás tovább. Emberi kapcsolatok iránti igényünk pedig valahol a régi megszokott és az új rohanósdi között mozog és nehezen találjuk meg a kettő közti egyensúlyt. Mit tehetünk most annak érdekében hogy dolgozzunk is, a családot is ellássuk, összefogjuk és a közösségünk is meg legyen? Hogyan építsük közösségünket?

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Kommunikáció

Ha az internetről beszélek, sok embernek a hátán is feláll a szőr, de napjaink egyik legjobb és legrosszabb vívmányáról beszélünk, attól függően, hogy mire használjuk, mert a pusztítás eszközeire és a szeretet szavaira is rátalálunk ott. Arra pedig, hogy barátságot kössünk, régieket megtaláljunk, értesítéseket, képeket, leveleket küdjünk szuper eszközünkké és segítségükké válhat. Bármikor leülhetek a gép elé és leírhatom a gondolataimat (aminek szintén lehet jó és rossz oldala) és azt el küldhetem szeretteimnek, ők pedig mikor ráérnek válaszolhatnak rá, akár éjjel négykor is. Amióta felgyorsult az életritmusunk, azóta szinte elengedhetetlen a kommunikáció terén az internet és a számítógép. A távolságok is meglehetősen csökkentek fejlődő világunkkal és az iwiw, a chat, a fórumok, a blogok és egyéb szolgáltatások révén. Ezeket bevetve új módokat alakítottunk ki kapcsolataink ápolásában és olyan kapcsolatokat is fenn tudunk tartani, amiket egyébként képtelenek lennénk. Fantasztikus csoportok alakultak ki a net-en minden elképzelhető közös céllal és a közös vonások mély kapcsot teremtenek a tagok között.

A modern nő

A modern nő feladata tehát megváltozott a kapcsolatok kötése és ápolása terén. Közösségünk a törzsi, a családi, a szűk környezetből nemzetközi szintűre bővült, amióta szinte mindent megtehetünk néhány gombnyomással. Persze felmerül a kérdés, hogy mennyire meghitt és személyes a mostani életforma? Helyettesítheti a személyesebb, közvetlenebb kapcsolatokat? Meddig változnak az egymással való kommunikációs módok? Kávézni és vacsorázni is virtuálisan fogunk együtt? Hol húzzuk meg a határt?

Várom válaszodat, véleményedet, ötleteidet, észrevételeidet!

Petz Teri
www.lelkitaplalek.com

2 thoughts on “A nők összefogó ereje a fejlődő, változó világban”

  1. Igen való igaz időnként elég személytelen az internet, de időnként nekünk is szükségünk van a “távolságra” az internet adta “könnyedségre” nem kell személyesen beszélgetni az esetleges energia vámpírokkal vagy nem kell lefutni az ismeretlen emberekkel való tiszetelet köröket. Egyszerűen csak beszélhetünk, beszélhetünk arról is amit személyesen nem mondanánk ki.
    Lehet, hogy akivel a neten beszélgetünk a való életben az első benyomás után nagy ívben elkerülnénk, a neten pedig értelmes emberek módjára beszélgetünk.
    Mindezek ellenére meg kell találni a középutat, hogy ne váljunk netrobotokká.

  2. Nekem nagyon hiányzott egy darabig a nőknek az a fajta közössége, amit az elején említettél. Aztán minden a helyére zökkent. Elkezdtem vállalkozni, és jött egyik kapcsolat a másik után. Mindet a munka hozta, de mindegyikből barátság lett. Ugyanabban a cipőben jártunk, és teljesen kiegészítettük egymást. Az egyik fotós, a másik divattervező, a harmadik a marketinghez ért…és nagyon élvezem!

Comments are closed.