Egyszerűnek és elfogadhatónak tartjuk azt a mondást, hogy a nők jobban a multi level marketingben. Elfogadjuk és nem is gondolkozunk rajta, hogy miért is van ez így. Pedig ha tudjuk, hogy miért van ez így, akkor felhasználhatjuk az előnyeinket a sikereink elérése érdekében.

Karrier vagy család?

Mint tudjuk és nagyon sokan beszélnek erről egy férfi központú társadalomban élünk. A karriert nagyon sokan csak úgy tudják elképzelni, hogy hajnalban felkelnek, egész napjukat munkával töltik, este hazamennek, holtfáradtan beesnek az ágyba és reggel kezdődik a hajtás elölről. Mindezt azért, hogy annyi pénzt keressenek, hogy fel tudjanak venni a banktól egy lakáshitelt és 20 vagy 30 évig legyen miből fizessék. Sőt, akinek ez sikerül, az már elmondhatja magáról, hogy sikeres, jól keres.

Igen, ez is egy fajta karrier, de nem hinném, hogy bárki, aki így él boldognak nevezné magát. Ha mégis boldog, nem hinném, hogy a folyamatos munka teszi boldoggá. Az ilyen típusú karriert valóban nehéz összeegyeztetni a családdal, hiszen egy gyermeknek családra van szüksége, ahol anyuci és apuci is szokott vele játszani, nem csak egy bébiszitter vagy az óvoda törődik vele hétköznap.

Valamilyen szinten jogos az, hogy egy olyan munkahelyre, ahol ilyen típusú munkát kell végezni, nem szívesen vesznek fel olyan női alkalmazottat, akinek kicsi gyereke van. Mi nők, rettenetesen jól tudunk szervezni, de egy olyan munkahely, ahol mindig készenlétben kell állni, nehezen egyeztethető össze egy gyermek igényeivel.

Lehet ez ellen tiltakozni, sőt, biztosan vannak olyan nők, akik ezt is megoldották már, de egy ilyen élet akkor is csak egy nagy rohanás és annál kevesebb élvezet. Tudom, mert próbáltam én is.

Karrier vagy anyagi szükséglet?

A mai társadalomban ritka az olyan család, ahol nincs szükség két keresetre. Tehát nem egy döntés kérdése, hogy dolgozik-e az anyuka, hanem létszükséglet. Ha nem is érzi megalázónak azt, hogy eltartják és a férjétől függ a megélhetése, akkor sem tud otthon maradni és kizárólag a családdal és a háztartással foglalkozni, mert szüksége van arra a pénzre, amit a munkahelyén megkeres.

Szóval, így vagy úgy: dolgozni kell, mi nők is pénzt kell vigyünk a házba.

Szerintem ez nem gond, nekem személy szerint van igényem arra, hogy megvalósítsam önmagam és karriert építsek.

DE: fenntartom, hogy egy karrier nem olyan kell legyen, ahol az ember belehal a munkába, hanem olyan, ahol az ember szakmailag és emberileg is sikeres: ember tud maradni.

Mihez értünk mi nők?

Ugye, ha azt mondják neked, hogy kezdj el vállalkozni, legyél online vállalkozó, azt fogod válaszolni: „Ééééén? Hiszen én nem értek semmihez”. Ezt is tudom, átéltem ezt és talán a mai napig nem vagyok teljesen tisztában az erősségeimmel.

Mégis vannak olyan dolgok, amikhez mi, nők nagyon értünk.

Tudjuk hogy kell mindent egyszerre csinálni: telefonálni, gyereket büfiztetni, tévét nézni és mosogatni, mindezt úgy, hogy fel sem tűnik, hogy egyszerre több dologgal foglalkozunk.

Remek társadalmi hálózatokat építünk, mi tartjuk fenn a családunk szociális hálóját, tudjuk mikor van a nagymama és a nagybácsi születésnapja, anyósunk házassági évfordulója, mikor kell az óvodába szerepre menni, a barátnőink gyerekeinek a nevére is emlékszünk és még sorolhatnám. Egyszerűen és nagyszerűen jók vagyunk a kapcsolattartásban, életelemünk, hogy beszélgessünk, megértsenek minket és megértsünk másokat!

Ez egy hatalmas előny a férfiakkal szemben ebben a rideggé vált világban és, mivel erre van igényük az embereknek, ezt sikeresen meg tudjuk adni nekik. Ugye, hogy így van?

MLM és nők

Nos, ezeket nem azért mondtam el, mert szociológiai kutatásokat végeztem és dicsekedni akarok az eredményeimmel, hanem azért, mert te, aki ezeket a sorokat olvasod, egy kedves, barátságos, céltudatos nő vagy, aki pénzt akar keresni úgy, hogy a családja közben végig melletted legyen, hiszen azért lettél családanya. Ha még nem vagy anya, akkor minden valószínűség szerint majd leszel és hasonló elvek fognak vezérelni.

A multi level marketing pedig pont egy olyan szakma, ahol nem kell kitalálnod, hogy mivel foglalkozz, egyszerűen csak választanod kell egy olyan céget, amelyiknek az elveivel egyetértesz, a termékeit szívesen használod és keresned kell egy olyan szponzort, aki nem csak egy linket tud tovább küldeni, hanem segíteni is tud, amikor szükséged van rá, akit mentorodnak tudsz tekinteni.

Szóval nem kell érteni semmi olyasmihez, ami távol áll tőled: ha tudsz kapcsolatokat teremteni és megtartani, akkor a multi level marketinget neked találták ki. Egy olyan képességet pedig, ami genetikailag kódolva van benned, sokkal könnyebb tovább fejleszteni, mint feltalálni a spanyol viaszt. 🙂

Nagy Eszter
http://mlmhogyan.com/