Kelkó Niki
Kelkó Niki

Fotós vagyok és valahogy úgy hozta az élet, hogy egy női magazinon és egy sminkes lányon keresztül belesodródtam az átváltoztatós programokba. Kezdetben úgy gondoltam erre a feladatra, hogy ez is csak egy munka, semmi más. Nem különösebben szerettem, nem különösebben voltam oda érte, de mindig becsülettel megcsináltam.

Csak rövid időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy észrevegyem, ez nem csak egy szokásos munka, ez sokkal több annál!

A csapattal, akivel együtt dolgozom (fodrász, sminkes, öltözködési tanácsadó) valódi csodák szemtanúi vagyunk. Azok a hölgyek, akik ellátogattak hozzánk, akik megbíztak és elfogadták a javaslatainkat, hagyták, hogy átváltoztassuk őket, azok valóban varázslaton mentek keresztül. És ez a varázslat nem csak a külsejükre vonatkozik.

A hozzánk ellátogató nők nagy része változtatni akar az életén, és a változás már előtte megkezdődött a lelkében.

Az átváltozás nem a külsőnél kezdődik (és nem is ott végződik)

Azok a hölgyek, akiket átváltoztattunk, kivétel nélkül többre vágytak már régóta az életben, talán csak az utolsó lökés hiányzott nekik, hogy végre saját lábukra álljanak és kiteljesedjenek. Az utolsó impulzus pedig sokszor egy egészen egyszerű, banális dolog tud lenni, ami elindítja az embert a céljai megvalósítása felé. Elég egy apróság és a hétköznapi nő, hősnővé válik.

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Régi történet jut az eszembe

Gyerekként hallottam még a médiából, hogy egy fiatal nőt vittek be a mentők és azonnal az intenzív osztályra tolták át, mert olyan súlyos állapotban volt. A keringése teljesen összeomlott és az ügyeletes orvos nem sok jót mondott a helyzetre.

Újraélesztéssel próbálkoztak, defibrillátorral kísérelték meg kiütni (a szívét elektromosan újraindítani), de a fiatal nő semmire sem reagált.

Hosszú küzdelem után az orvos kimondta: exitus (azaz halott – a halál beálltát állapítják meg ezzel, amikor már nem lehet segíteni a betegen).

És akkor valami váratlan történt, amire senki sem számított

A nő szíve egyszerre csak megindult, gyengén ugyan, de a monitoron ez is jól kivehető volt. A dobbanások egyre erősebbek lettek és a nő órákon belül helyreáll. A kórházban igazi csodaként emlegették. Mikor már kikerült az intenzívről egy normál kórterembe, az orvosa megpróbált elbeszélgetni vele kíváncsiságból – talán rá tud jönni, mi lehetett a háttérben, a váratlan „újjászületés„ mögött.

A nő elmondta, hogy nagyon ködösen emlékfoszlányai vannak a történetről. Először a mentőben zötykölődésről, a sziréna hangjáról, a kórházi folyosóról, ahol végigtolták és a sok negatív megjegyzésről:

–         „A beteg kritikus állapotban van!”

–         „Szegény nő, nem fogja megélni a reggelt!”

–         „Defibrillátort azonnal, mert elveszítjük!”

Az orvos szavai változtattak meg mindent

Amikor kimondta, hogy „exitus” ő azonnal érezte, hogy van remény. Nem tudta megmondani, hogy mi történt abban a pillanatban, de egyszerre csak újra érezte a szívverését.

A történet sajnos arról nem szólt, hogy az orvos milyen arcot vágott ekkor, de egy biztos, egy kisebb szívinfarktuson eshetett át ezt hallva és arra gondolhatott, milyen szerencse, hogy a beteg nem tud latinul.

Te vagy az oka

Lehet, hogy kicsit morbid ide a Hősnők oldalra ez a történet, de kiválóan bemutatja, hogy a menthetetlen helyzetekből is van kiút. És ki más volt az oka akár a fenti sztoriban a gyógyulásnak, ha nem maga a főhős. Elég néha egy lökés, egy apró impulzus és máris képesek vagyunk saját lábra állva megvalósítani önmagunkat. Nem a külső változtat meg, ha Te magad vagy az oka a változásnak.

Így születnek a Hősnők.

(Nemsokára egy barátnőm történetével folytatom)

Kelkó Niki – fotós

www.werkfoto.hu

8 thoughts on “Átváltozás”

 1. Szia!
  Az átváltoztatós programokhoz egy kérdés: van már olyan adat vagy visszatekintés, hogy mondjuk egy év múlva hol tartanak ezek a hölgyek? Tök érdekes lenne megnézni.tartós az átváltozás? az új firuta mögött van-e mélyebb átalakulás? mert ez lenne az igazi cél, gondolom egyetértünk.

 2. Szia Kriszta!
  Természetesen nem minden nő átváltozása sikersztori! Azok a hölgyek, akiket a magazin küldött, akik csak véletlenül kerültek a kezeink közé, náluk nem olyan drasztikus a változás!
  Ők csupán megtanultak jól kinézni, sminkelni és kaptak egy új frizurát, meg szép fényképeket.
  Azok a hölgyek, akik úgy érkeztek, hogy már alapból változásra éheztek, azoknál egy életre szól az „átalakulás”. És ez leginkább nem a külsejére vonatkozik. A megjelenésében történt fejlődés csupán egy csepp a tengerben. A változás mindig önmagában kezdődik.
  Sajnos a legtöbb hölggyel nem tudom tartani a kapcsolatot, de akikről rendszeresen értesülők, azoknál nem egy napra szólt az új „külső”. A legközelebbi írásom egy konkrét sikersztorit mesél majd el. Az ő átváltozása pont egy éve történt!
  Üdv,
  Niki

 3. Ez az “exitus” dolog ez nagyon szíven vágott… Micsoda óriási ereje van a szavaknak, és azoknak a sémáknak, amiket mi a szavak mellé társítunk.. döbbenetes.

  Ezért is képedek el mindig, mikor valakik iparszerűen űzik a nyavajáik taglalását, és mélyen hisznek is abban, hogy mennyire szerencsétlenek… Pedig, ha tudnák, hogy elég lenne csak a másik oldalról nézni a dolgot: mennyire szerencsések!

 4. Szia!
  Igazából értem, hogy mit akarsz mondani ezzel a cikkel és szerintem nagyon elgondolkodtató.Egy nő csak úgy tud teljesen megváltozni, ha meg is akar változni.Én már számtalanszor próbáltam változtatni a külsőmön,abban reménykedve,hogy utána más leszek.De egyáltalán nem lettem más és szerintem is először belülről kéne változtatnunk s ha az sikerül,akkor mellékhatásként jöhet egy kis stílusváltás! 🙂

Comments are closed.