Önbizalom X-faktor módra

Hamarosan indul az X-faktor. Ez a világ legnagyobb tehetségkutató műsora, melynek lényege, hogy nyilvános meghallgatás során kiválasztanak számtalan tehetséget, akik közül valaki később megnyeri a versenyt. Ebben a showban rengeteg féle és fajta ember lép fel, kik tehetségesebbek, kik kevésbé, kik egyáltalán nem. Egy dolog közös bennük: van önbizalmuk!

Önbizalom kell ahhoz, hogy kiállj a kamerák elé és megnyilvánulj!

Önbizalom kell ahhoz, hogy minden tehetség nélkül kiállj a szinpadra és énekelj vagy táncolj!

Önbizalom kell ahhoz, hogy elhidd: jó vagy!

Ugye veled is előfordult már, hogy csodálattal néztél ezekre az emberekre! No, nem tehetségük, hanem önbizalmuk miatt, hogy oly bátran vállalják tudásukat (még ha sokszor hiányos is).

Ha úgy érzed te nem rendelkezel a kellő önbizalom mennyiséggel, ne keseredj el. Az önbizalom növelhető.

Az önbizalom hiánya ugyanis tudatos vagy tudattalan, magunkról alkotott hiedelmekre épül, melyeket béklyóként cipelünk lábunkon és melyek megakadályozzák, hogy létezzünk és azt az életet éljük, amelyet szeretnénk. Ezek a hiedelmek a fejünkben léteznek, gyakran irracionálisak és korábbi, akár gyerekkorból származó tapasztalásokra épülnek.

Hogyan szüntessük meg ezeket a hiedelmeket?

1. írd fel egy papírlapra a saját magadról alkotott hiedelmeket, melyekre valósként tekintesz és amelyek nem segítik „előrejutásod”.

Pl:

  • nem vagyok elég jó
  • nem vagyok elég okos
  • nem érdemlem meg
  • túl idős vagyok újrakezdeni
  • sosincs szerencsém
  • nekem semmi nem sikerül

Ha kiírod magadból ezeket a hiedelmeket, tudatában leszel, hogy léteznek, és el tudsz kezdeni tudatosan dolgozni a leküzdésükön.

2. válaszz ki egyet a listádról, és végy egy példát amikor nem volt igaz az állítás, amikor a hiedelmeddel ellenkezően viselkedtél.

Pl.:

  • „nem vagyok elég jó” hiedelem nem igaz: tavaly én voltam az első a legjobban teljesítő értékesítők között

Ha esetleg nem találsz példát 10 perc után sem, lépj a következő pontra.

3. milyen negatív hatással volt ez a hiedelem rám nézve? Írd le miben gátolt meg, milyen „sérülést” okozott? Csukd be a szemed és éld át ezt a „fájdalmat”. Lásd, halld és érezd, mintha most történne!

4. Csúkd be a szemed, mond ki hangosan az állítást és kutass az emlékeid között. Milyen gyerekkori vagy korábbi esemény váltotta ki belőled ezt a hiedelmet?

Pl.:

  • „Nem vagyok elég okos” hiedelem: általános iskolában a tanárom azt mondta egy dolgozatomra, hogy nagyon gyenge

5. Találj egy alternatívát. Próbálj kilépni magadból és külső szemlélőként figyleni az eseményt. Találj egy alternaítv magyarázatot a hiedelmet kilakító eseményre.

Pl.:

  • a tanár azt mondta egy dolgozatomra, hogy gyenge: lehet, hogy rossz napja volt, de lehet, hogy az a dolgozat tényleg nem jól sikerült

Csúkd be a szemed és éld át újra az eseményt, külső szemlélőként, az alternatív értelmezés szemszögéből. TUdatosítsd, hogy rajtad áll, milyen magyarázatot, hiedelmet csatolsz hozzá.

6. Nyisd ki a szemed és írd le az eredeti hiedelemmel ellentétes állítást pozitív megfogalmazásban

Pl.:

  • POnt annyira vagyok okos amennyire kell, hogy legyek.

Csúkd be a szemed éld át az új, átformált állításod. Érezd az elégedettséget, az örömöt, amit ez okoz. Érezd az illatokat, lásd ami körülötted van, halld a hangokat. Minden színes és világos körülötted. Mosolyogj! Folytasd, amíg minden porcikádat elégedettség tölti el.

Most hogyan érzed magad? KÉszen állsz fellépni az X-faktorban?:)))

Tallullah

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/