Tartósíts!!

HősNőkblogok

Nyár van, sokan előregondolnak és tartósítanak.

Hogy mit? Körtét, barackot, szilvát, uborkát ….és még nagyon sok mindent.

Hogy miért? Mert télen milyen jó elővenni a barackbefőttet és társait, amikor már nincs friss és a házi sokkal jobb ( és ha saját termésből készült, akkor még esetleg olcsóbb is), mint a konzervgyári.

Mindez hogy jön ide? Miért írok eltevésről, befőzésről, tartósításról egy pénzügyekkel foglalkozó oldalon? Azért, mert a befőtteket, savanyúságokat a jövőre előre gondoskodás céljából tesszük el, hogy legyen fincsi hazai, házikészítésű. És itt a lényeg, a hangsúly az előre gondolkodáson van.

Pénzügyileg is kell előre gondolkodni! Még akkor is ha jelenleg,most fiatal vagy. Legyen mindig tartalékod, legyenek megtakarításaid. Tegyél el Te is “télire”!

Ugye, nem akarsz egyik-napról a másikra élni sem most, sem a későbbiekben? 3-5 év nem a világ, de ha ésszel élsz, akkor okosan válogatod meg, hova teszed pénzed. Ebből már gondolom, sejted, hogy a terveid megvalósításához minimum 3, de legjobb ha 5 évig

Volt már szó a megtakarításokról itt. Írtam a kamatos kamat csodájáról és ma írok a megtakarításokról kamatadó szempontból.

Egy kis matek: Mennyi lesz a kamat összege, ha egy évre , 8 % kamatlábra lekötsz 1 millió forintot? Azt mondod 80 ezer forint kamatot fogsz kapni? Én azt mondom csak 64 ezret. Hogy miért? Mert 2006. szeptember 1 óta fizetjük a kamatadót a megtakarításaink kamata után. Fizetjü? Már meg sem kapjuk! A bank a lejáratkor azonnal levonja és már “utazik” is az APEH felé.

Ez, a befőttesüvegben gyűjtögetés lenne a megoldás a kamatadó ellen?

Nem, nem!

Nem kell minden megtakarítás után megfizetni a kamatadót.

Tehát kamat van, adó nincs! 🙂

Nem kell a lakástakarékpénztári megtakarítás után, nem kell az életbiztosítások után és 2010-től nem kell az új Tartós Befektetési Számla után sem.

Mi is ez a TBSZ? Mi a lényege?

Minimum 25 ezer forinttal  számlát nyitsz, melynek csak egy tulajdonosa lehet. A számla megnyitásától kezdve elkezdesz folyamatos befizetésekkel tőkét felhalmozni. Ha 3 év letelte után veszed ki a pénzed, akkor még kell kamatadót fizetned, de már csak 10 %-ot, ha viszont 5 évig gyűjtögetsz, akkor már nincs kamatadó fizetési kötelezettséged!!

Megtakarítási formaként választhatsz betét- és értékpapírszámlát is.

A hazai bankok tárt karokkal várnak Téged!

Mazsoláztam 3 bank kamatadómentes konstrukcióiból. Nézd meg őket!!

OTP:Tartós Befektetési Betétszámla és Tartós Befektetési Értékpapírszámla. Akciós lekötésekkel is kombinálhatók, az ajánlott 4-6 éves lejártaú OTP kötvények előnye, hogy érvényes rájuk az OBA garancia.

CIB Maraton Takarékszámla, a bank 3 és 5 éves Classic betétet ajánl a számlához,

MKB Trezor Trió (lekötött betét és befektetési alap kombinációja)
itt a pénzed 1/3-át MKB Trezor Megtakarítási Standard lakossági forint lekötött betétben, 1/3-át MKB Trezor Tartós Befektetési számlán a megjelölt tőke- és hozamvédett forint befektetési alapba, 1/3-át pedig az MKB Trezor  tartós befektetési számlán a megjelölt forint változó kamatozású kötvénybe helyezheted el.

Remélem, hasznos információkhoz jutottál ma is!

 

Minden könnyebb, ha van elég pénzed.
Hogyan legyen pénzünk?
Hogyan érjük el az anyagi függetlenséget?
Részletek és jelentkezés itt>>

Légy te is kreatívabb!