Az alkotás növeli az önbizalmat: létrehozni valamit, segédkezni valaminek a születésében, olyan energiákat szabadít fel bennünk, ami semmi máshoz nem hasonlítható. Ezt régóta tudom. Azt viszont nem tudtam, hogyan tudnám ezt az érzést, ezt az élményt VELED megosztani. Végül nem is én jöttem rá a megoldásra, hanem D. Bikfalvi Moni barátnőm, akiről tegnap meséltem, ha emlékszel még.

Moni volt az, aki megkért, véleményezzem a születés előtt álló regényét. Ő volt az, aki megformálta a HősNőt – Kathleen-t – és ő volt az, aki elérte nálam, hogy a könyvet olvasva, az oldal tetején még szipogtam a meghatottságtól, az oldal alján meg már hangosan nevettem! Ő volt az is, aki képes volt arra, amire utoljára csak a Harry Potter könyvek írója: egy szusszra elolvastam a könyvét! Óriási szó ez nálam, óriási teljesítményt kell ahhoz nyújtania egy könyvnek, hogy én elégedett legyek. Nos, Moni könyve után olyan elégedett voltam, mint az a bizonyos jóllakott napközis :).

Hosszas levelezésbe kezdtünk a könyv elolvasása után, megosztottuk a tapasztalatainkat, és én arról áradoztam, hogy milyen jó lenne, ha ennek az érzésnek te is részese lehetnél. Arra gondoltam, hogy megkérem Monit, hogy valamilyen módon te is hozzájuthass a könyvhöz, mert erről egyetlen HősNő sem maradhat le! De Moni továbbment ennél – nem hiába ő a kreatív agy a csapatban 🙂 – és azt találta ki, hogy mi lenne, hogy ha nem csak az olvasás élményébe vonnánk be minél több HősNőt, hanem az alkotás élményébe is?

Írjunk együtt HősNős regényt!

Írjunk együtt HősNők regényt!
Írjunk együtt HősNők regényt!

Vájt szeműeknek már feltűnt, hogy a levelek végén a régi mottó erre változott: Minden ember élete kész regény. De a HősNők maguknak írják a forgatókönyvet és a happy endet.

Rengetegszer hallom emberek szájából ezt a szókapcsolatot: ááá, kész regény volt az a dolog, majd egyszer megírom könyvben! De aztán ezek a könyvek sosem készülnek el. Mindenkinek van egy regénye. Az élete.

Biztosan a te életedben is volt/van olyan epizód, amit szívesen elmesélnél, szívesen látnád egy regény keretén belül, mert annyira izgalmas, mozgalmas, tanulságos, felemelő vagy éppen csodálatos.

Moni azt találta ki, hogy írjunk együtt, hétről-hétre egy regényt, közösen, veled együtt! Az alap szituációt, az első fejezetet megírja ő, aztán várjuk a pályaműveket, a következő fejezetre vonatkozóan. Nem kész fejezeteket, hanem történeteket, sztorikat, eseteket, párbeszédeket, bármit. A lényeg, hogy helyesírásilag megközelítőleg tökéletesek legyenek a pályaművek, hogy csak a tartalommal kelljen foglalkozni.

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Moni, a beérkezett ötletek, javaslatok, témák, cselekmények nyomán, elkészíti a következő fejezetet, keretbe foglalja, hogy az egyes fejezetek között mindenképp logikai kapcsolat legyen. Tehát a nyersanyagot ti adjátok, Moni pedig készre formázza. Amint készen van a fejezet, mindenki letöltheti az addig elkészült fejezeteket, egyben. Tehát a regény egyre bővül majd, mindig az aktuális verziót lehet majd letölteni. Minden fejezet így fog elkészülni: sosem lehet tudni, mi lesz a következőben, mi hoz majd fordulatot, hova kanyarodik el a cselekmény szála.

Nem lesz késő még a végén sem bekapcsolódni. Lehet, hogy most azt gondolod, az életed mégsem regénybe illő, de közben, a cselekményt, a történetet látva, a karaktereket megismerve, mégis rájöhetsz, hogy rólad is szólhat ez a regény.

Azt szeretném, ha részt vennél ebben. Azt szeretném, hogy érezd, micsoda elsöprő ereje van az alkotásnak, micsoda energiák áramlanak benned ilyenkor, és milyen jó hatással van az életedre az, hogy valaminek a létrejöttében segédkezel.

Nem a tökéletesség a fontos, hanem az élmény! Az, hogy részt vegyél egy születéstörténetben. Az, hogy belekerülj az áramlásba, hogy érezd! Érezd azt, amitől több leszel, és érezd azt, hogy általad több lesz valami: amibe te energiát, időt – saját magadat – teszel.

Hogy tetszik az ötlet? A te életed is kész regény? Mert akkor itt a helyed a HősNők regényíró sarokban :).

23 thoughts on “2010 az alkotó kreativitásod éve lesz”

  1. Az előző részben olvasottakból is ítélve szenzációs ötletről adtál tanúbizonyságot, Rita!
    Nincs alkalmam most bővebben erről írni, de ezt nem bírom kihagyni, hogy közöljem Veled: igazán kedvemre való lehetőségeket kínálsz,
    remélem mások is így értékelik.

  2. Jó játék lesz, én is grafomán vagyok, úgyhogy szerintem hozzáírom a magamét:-)hátha annyira belejövök, hogy aztán tényleg megírom „életem regényét”.
    Bár Mónit nem irigylem…nem jobb lenne egy novellafüzér egy alaptémára? Olyan sokszínűek vagyunk, stílusban is, kihívás lesz összeszerkeszteni. Vagy ne legyek olyan igényes az irodalmi végterméket illetően?

  3. Ötletes, a Nők lapjában is voltak hasonló próbálkozások,- de 25 évvel ezelőtt már a gimiben is csináltunk ilyet az osztálytársaimmal, de persze az a verzó sosem látott napvilágot, osztálytermen kívül:-))…Ennek itt mi lesz a sorsa? Kinek a neve alatt fog megjelenni? Mik a terveitek vele?

  4. klasszzzz!!!
    kihívás… inspiráció…a múlt emlékei…történetek…élethelyzetek…lehetőségek… :))
    már látom is magam előtt amint a tömeg követeli hogy kinyissanak a könyvesboltok és megvehessék maguknak az első nyomtatott példányokat :))
    ..és a dedikálásnál két sor kígyózik…az egyik oldalon a több ezres tömeg …a másikon pedig a 123 írónő…megelégedett mosollyal kacarászva 🙂
    ( a szerkesztésnél hagyjatok helyet a dedikálóknak ! 🙂 )

  5. :)))))

    Az írónők, akik hozzáteszik a magukét, szerepelni fognak a könyvben természetesen. Remélem, több oldalon keresztül sorolhatjuk majd fel a közreműködőket :).

    Az, hogy ez meg fog-e jelenni fizikai valójában, vagy letölthető verzióban terjesztjük, majd elválik menet közben, mindenre nyitottak vagyunk. Majd megbeszéljük ezt is, ez nem egy két hetes projekt, az biztos:). Lesz idő formálni, egyeztetni közben.

  6. Jo otletnek tartom – en is benne vagyok. Az eredmeny pedig biztos nagyon jo lesz 😉

  7. Az én életem kész antiregény; meglehetősen unalmas és hétköznapi. Viszont van fantáziám 😀
    Zsuzska

  8. Érdekes ötlet! Én is szeretnék részese lenni. Való igaz, volt már néhány „regénybe illő” fordulat az életemben.

  9. Benne vagyok!Remélem,lesz annyi időm hogy megírjak valamilyen érdekes élethelyzetet.Úgy tűnik,hogy jó az ötlet!

  10. Remek ötlet, ezt nem hagyom ki! Van is egy remek sztorim. 🙂

  11. Zsutta, nem az én ötletem, Monié 🙂
    Gyűjtögessetek sztorikat, nosztalgiázzatok a családban – karácsonykor remek alkalom lesz erre is 🙂 -, és jegyzeteljétek azokat a kedves, vicces, olykor néha fájdalmas, vagy éppen meglepő eseményeket.

    Aztán belevágunk!

  12. Tecccik. 😀

    Bár a kreativitásom máris határértéken mozog, inkább visszavennem kellene valahonnan nem újabb dolgokat vállani…

  13. Ebben én is szivesen résztvennék. Hogyan lehet csatlakozni?

    Az én életem is tényleg kész regény, én is tervezem mindig a megírását, aztán eldobom azzal, hogy úgyse érdekel senkit sem. Pedig akinek eddig elmeséltem belőle részeket -mármint az életemből- azok tátott szájjal hallgatták.

    Szóval jelentkezem erre én is, csak szóljatok, hogy mikor, hogyan, hol!!!

  14. Zsuzsanna, folyamatosan lesz majd erről szó/hír az oldalon, csak kövesd nyomon a cikkeket 🙂

  15. Nagyon kíváncsi vagyok!
    Én épp most kezdtem el írni életem regényét, na jó csak egy blog…

    De készülök rá… És hát a szüleink, nagyszüleink élete! Kincsesbánya! (Tudom, hogy ez most más téma 🙂 )

    Biztos csatlakozni fogok, ha lehet még, mert úgysem bírnám ki, hogy ne…

    Gratulálok az ötlethez!

  16. Kedves Rita!
    Nagyon tetszik az ötlet…Remek dolog az alkotás.Csatlakozom a regényíráshoz… Izgalmas, és érdekes lesz!!

  17. Ez igen! A legzseniálisabb ötlet, amivel ezidáig a neten találkoztam.

  18. Ez nagyon jó! Bármilyen korosztály számára lehetséges a nevezés? Fantáziám van és írni is nagyon szeretek 🙂 16 évest bevesztek a csapatba? 🙂

Comments are closed.