Pénz, pénz, pénz
Pénz, pénz, pénz

Minden embernek, de különösen minden nőnek nagyon fontos megtalálni a belső erőforrásait.

Ezért nélkülözhetetlen része minden tanácsadásomnak, önismereti tréningemnek az a tesztje, ami az erősségeit térképezi fel a klienseknek.

Van köztük egy olyan kérdés, amit minden nő a legvégére hagy, vagy meg sem válaszol, de legalábbis kelletlenül foglalkozik vele.

A kérdés így hangzik: Sorold fel három, eddigi legjobb pénzügyi húzásodat.

Megfigyeltem, hogy a „pénz” szó olvastán először is összerezzennek. Na, ezt nem várták egy karrier tanácsadótól. (De akkor mit?) Majd közlik, hogy nekik ilyen nem volt. Nemhogy három, még egy sem. Meg mi az, hogy „pénzügyi húzás”? Az olyan ügyeskedés, hamis dolog – vélik.

Ilyenkor csodálkozom, hogy miért hárítanak és védekeznek a pénzzel kapcsolatban azok, akik azért tanultak, szereztek több diplomát, hogy jó állásuk, ebből adódóan jó fizetésük legyen. Ha pedig egy asszony otthon volt, és gyerekeket nevelt, akkor miért nem vállalja fel, hogy éveken keresztül jól beosztotta a pénzt, és a csekkek feladásán át a „semmiből is csodát varázsolás” művésze lett, ezzel is értéket teremtve a családjának.

Mintha a pénz nem is számítana. Mintha szégyenletes dolog lenne a pénzről, és a jó pénzügyi húzásról beszélni, ezzel dicsekedni, sőt, büszkének lenni rá. „Bezzeg a férjem, biztosan mondana rá valami frappánsat.” – mondta nevetve, ám kissé szégyenlősen tegnap a 35 éves Kata az egyik foglalkozáson.

Mintha nem a pénzért dolgoznánk. Hanem csak úgy szeretetből, az önmegvalósításért, azért, hogy addig se unatkozzunk stb.

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Mindenki tudja, hogy szükség van a kétkeresős családmodellre. Szükség van arra, hogy a nők önállóak legyenek, döntéseket tudjanak hozni, felvállalják a döntéseik következményeit, és büszkék legyenek az eredményeikre. A pénzügyiekre is.

Ameddig ez nem történik meg, addig lehet minket kihasználni, szexuális tárgynak tekinteni, kitartani, majd eldobni.

Javaslom, hogy komolyan gondolkozz el: Mi volt idáig a te legjobb három pénzügyi húzásod?

Joó Zsuzsa

Karrier Iskola

9 thoughts on “Mi a te legjobb pénzügyi húzásod?”

 1. Ajjaj, úgy látom ez a kérdés betalált, senkinek nem jut eszébe három jó pénzügyi húzása?

  Egyik legnagyobb pénzügyi húzásom az volt, hogy egy teljesen ingyenes hírlevelemet – számítástechnikai témában – átváltottam hirtelen fizetősre. Levettem a feliratkozási lehetőséget, és helyette egy sales-oldalt csináltam, és elindultam egy nagyon baráti árral, de azt is kiírtam, hogy ez hamarosan duplázódni fog.

  Alig mentettem el az oldalt, alig publikáltam, 10 perc múlva megvolt az első megrendelő. Holott még a listámra sem küldtem ki.

  Én jó pénzügyi húzásoknak nem kimondottan a milliók kaszálását tartom, hanem azt, amikor egyszerűen valami átkapcsol bennünk, és megváltozik a gondolkodásmódunk, vagy csak rádöbbenünk valamire.

  Nagyon fontos tudnia minden reménybeli pénzteremtőnek (mert nem megkeresni kell, hanem megteremteni): ami kell az embereknek ingyen, az kell nekik pénzért is.

  A boltban azért nem adnak nekem semmit, mert segítettem 6500 embernek INGYEN, hogy vírusmentes legyen a gépe. A boltban nekem is, mindenkinek, pénzért adják a dolgokat. Lehet utálni a pénzt, de szükséges használni, és FELhasználni. Nem lehet megkerülni. Azzal kell főzni, amink van, ugyebár :).

  Hajrá pénzkereső-pénzteremtő HősNők! 🙂

  Najó, még egy titok: az első igazi nagy bevételem nagy részét a fiamra és játékokra költöttem. Meg volt veszve a Thomas játékokért, és akkor már másfél éve csak kuporgattuk azt a kevéske kis pénzünket, és mindent a vállalkozásba öltünk. Anyósomék vették nekünk a ruhát, és sokszor még kaját is ők küldtek (néha még 20 deka sonka is olyan hatású volt, mint mikor karácsonykor bontogatjuk az ajándékokat :D).

  Tehát az első nagyobb bevételem után, rengeteg thomas játékot vettünk. Megajándékoztuk magunkat másfél év szűkösködés után, és aztán újult erővel vetettük vissza magunkat a kihívásaink közé. Azok a játékok mai napig kiemelten fontosak az életünkben, mindig, ha rájuk nézek (vagy játszom velük :)) azt érzem, hogy ez a tudatosságunk eredménye: befektettük a pénzt és a munkát, és aztán nyertünk vele. Ez fontos állomása volt a pénzügyi fejlődésemnek, pedig ha csak úgy simán ránézünk, akkor költekezésnek tűnik 😉

 2. Rita!
  Ilyen „meglepiket” én is szoktam csinálni – mármint rég vágyott dologra költeni, amikor tudom, hogy na most lehet:)

  De tényleg nem tudok pénzügyi húzásokat felemlegetni, mert a tudatos pénzkezelésnek még nagyon az elején járok.
  Hacsak azt nem, hogy általában meggondoltan költök ma már és igyekszem nagyvonalúnak lenni.

  Ami eszembe jut: meghívtam egy kiállításra orosz barátnőmet, aztán süti, kávé. Akkoriban nagyon rossz passzban volt. S bár nem egy nagy összeg, amit rászántam, másra is tudtam volna költeni.
  Viszont minden pénzt megér, ha rágondolok, mennyire örült, tetszett neki, jól éreztük magunkat.

  Óriási kihívás számomra, hogy gyerekként nem tanítottak meg a pénz kezelésére:(

 3. Nálunk „sajnos” (?) mindig az én dolgom volt a pénz kezelése, beosztása. Én fel tudom sorolni három, eddigi legjobb pénzügyi húzásomat: 1. amikor megvettem a hálózatom kezdőcsomagját, 2. amikor elkezdtem használni a Google AdWords-öt látogatószerzásre, és 3. amikor felmondtam a korábbi életbiztosításomat és átszerveztem az összes megtakarításunkat. Mindhárom húzás konkrétan mérhető hasznot hozott, és nagyon örülök, hogy meghoztam ezeket a döntéseket, pedig mindhárom ellenkezést válott ki elsőre a családomból. De az idő és az élet szerencsére engem igazolt (különben most hallgathatnám!… 😀 )

 4. Én elárulok hármat:

  1. Az első lakásunk megvásárlásán sokat gondolkodtunk, de akkor kezdték rendbetenni a környéket, ezért tudtuk, hogy gyorsan felmegy majd az ára, és remek döntés volt, mert 2 év után az árának a duplájáért adtuk el és kertes házat vettünk belőle.

  2. Az első online marketing anyag megvásárlása előtt legalább egy hétig rágódtam, mert arra gondoltam, nyilván átverés, de 3 hónapon belül visszahozta az árát és azóta is ebből élünk, tehát megérte 🙂

  3. Az első alkalmazott felvétele, hát ez is komoly döntés volt, mert nem tudtam, tudjuk-e majd rendesen fizetni, de életem legjobb döntése volt, mert onnantól kezdve csak a marketinggel kellett foglalkoznom, tehát bőven a többszöröse jött vissza.

 5. Még egy érdekes pénzügyi húzás: mikor egyedül maradtam a lányommal, annyira idióta voltam a pénzhez – nagy lábon éltem, csak épp nem engedhettem meg magamnak -, hogy a dolgok odáig fajultak, hogy fizetés napjának estéjén már csak 2-3 ezer forintom maradt a következő fizetésig. És kaját még nem vettem, csak a számlákat, csekkeket fizettem be…

  Na, 2-3 ezerből élni 30 napig, egyértelműen művészet. Ma már örülök, hogy megtapasztaltam azt mélypontot, ahonnan látszólag semmiféle kiút nem vezetett (naná, a hülyeségeimen nem akartam változtatni, elvégre megérdemeltem, hogy havi 20ezret eltelefonálgassak – mindezt 7-8 évvel ezelőtt!).

  Lépésről-lépésre kecmeregtem ki abból a helyzetből, néha visszaesve, néha nagyot ugorva előre. Hetekig éltünk pirítóskenyéren (még jó, hogy a gyerek kapott ebédet az iskolában), és kiválogattam a csekkek közül azt, amelyiket már muszáj volt befizetni.

  Na, abból a helyzetből kikerülni tényleg jó kis pénzügyi húzás volt :).

 6. ja, bocsánat: azóta vallom azt, hogy ha valakinek CSAK pénzügyi gondjai vannak, akkor megfogta az isten lábát és örülhet! Ugyanis ebből ki lehet jönni, csak tudatosnak és nyitottnak kell lenni, és persze erősnek is, a szembenézéshez ;)! Olcsó módszerek, az egyszer biztos.

 7. Az én pénzügyi húzásaimról még most fog kiderülni, hogy beválnak-e, szerencsére nem kockáztattunk (túl) sokat.
  1. Amikor, pont a válság előtt:), eldöntöttem, hogy ingatlanbizniszbe fogok, egy 3 hétvégés képzés után találtunk egy 6000m2-es, belterületi, utcában lévő telket, amit árverésen sikerült 400e Ft-ért megvenni. Sokszorosát éri akkor is, ha nem csinálunk rajta fejlesztést. 🙂

  2. Saját pénzen honlapot csináltattam, kiadtam a „Szoptass ügyesen!” c. könyvem, ami elég szépen fogy, és úgy néz ki, hogy szinte ingyen sikerül most bekerülnöm egy országos lefedettségű kiadványba…

  3. Nekünk is volt egy kezdőcsomagunk – ebből jut pénz az egyéb ötletek megvalósítására.

  Nekem persze könnyű, hiszen a férjem minden nagyszabású ötletemet támogatja, és kockáztatni is hajlandó. Jobban bízik bennem, mint én magam! Csak arra kell figyelünk, hogy ne haljunk éhen, ha mégsem jön össze…!

 8. Az én sikereim ennél „kisebb” mértékűek, mivel a nagyba még csak ezután fogok belekezdeni.
  1. Mikor még egyedül éltem, bő egy év alatt annyi megtakarítást hoztam össze, hogy amikor a lakásunkat megvettük a férjemmel (igaz, ebben hitel is van), még volt miből berendezni legalább a konyhát, fürdőszobát, a többi alakult később.
  2. 4 éve vagyok itthon, most már három gyerekkel, de végig sikerült megoldani, hogy legalább minimális megtakarításunk legyen (1 hónap megélhetés), soha nem futottunk ki nullára. (Látva a szomszédokat, ez óriási eredménynek tűnik).
  3. Mikor befizettem Csapó Ida kurzusaira 🙂 Úgy, hogy Gyeden vagyok, 9 hónap alatt sikerült 3-4 hónapnyi megélhetésre valót félrerakni, úgy, hogy folyamatosan képzem is magam – és ugyebár ez is pénzbe kerül 🙂
  De a java még ezután jön, jó volt hozzá olvasgatni az ötleteket 🙂
  Anita

 9. Az én három legjobb pénzügyi húzásom az volt, hogy:

  1. Sakkozással sikerült elintézni, hogy az egyik hitelünket az idén, két évvel a lejárta előtt sikerüljön kitörleszteni.

  2.
  Nagyon sokkal tartoztak nekem korábbról, és sikerült rábírni adósaimat a fizetésre.
  Megvettem életem első, saját autóját, amivel azóta annyit mentünk, mint más 10 év alatt. Rengeteg megrendelést, előrendelést sikerült általa szerezni, így a 2010-es évben többet fogunk előre nézni, mint hátra.

  3.
  Megvettünk egy csomó domain nevet, amelyekre 2010-ben sorra kerül majd fel a tartalom, ezáltal az infótermékünk, amely szintén ekkor kerül kiadásra, már biztos alapokon fog működni.

  4. Kijártam a hivataloknál a gyerekemnek járó pénzt.

  Ja, hogy már négynél járok? Igen, és még sorolhatnám. Nagy szerepe van ezekben Joó Zsuzsának, Csapó Idának és a saját elkötelezettségemnek, kitartásomnak.
  Sokszor bizony ellenszélben kellett pisilnem, de nem bántam meg.
  Amit nyertem az ügyön, ti. önmenedzselés-önfejlesztés, igazán megérte azokat a múló kellemetlenségeket, néha álmatlan éjszakákat, melyekkel fizettem értük.

  Mivel a más cikknél már részletezett okok miatt kis családunk nem volt Karácsonykor ünnepi hangulatban, azért 27-re csak sikerült előcsiholnunk valahogyan a Karácsony Szellemét és ezzel e lendülettel beszabadultunk az áruházba, és a gyerekünk kapta pénzt, a gyerekünkre költöttük, konkrétan olyan játékokra, amikre már vagy másfél éve vágyik…
  Nem egy követelőző gyerek, és látva az örömét, a lelkesedését, már alig várom a következő Karácsonyt.
  Remélem újra, és már véglegesen négyen leszünk addigra…

Comments are closed.