Kencesuli

A Kencesuli egy hat tanfolyamból álló tanfolyamsorozat, ahol a szappanokat kivéve a házi kozmetikum készítés teljes palettáját tanulhatod meg.

A bolti krémek nagyon drágák, és tele vannak olyan anyagokkal, amik a természetben nem megtalálhatók. Sok olyan is van közöttük, amikről a bőrgyógyászok kimutatták, bizony károsítják a bőrünket. Ráadásul specifikus hatásuk is gyakran kívánnivalót hagy maga után. Ezzel szemben az otthon kevert kencék:

 1. Olcsók. Egy kézzel kevert kence 100 ml-ének ára recepttől függően 100-500 Ft.

 2. Pontosan olyanok lesznek, amilyenre mi terveztük, az lesz bennük amit mi tettünk bele, teljesen személyre/problémára szabottak.

 3. Az olcsóság itt nem jelenti a minőség hiányát, alacsony költség mellett luxus minőséget tudsz előállítani.

Szeretnénk neked segíteni, és megtanítani, hogy hogyan lehet otthon elkészíteni a saját kozmetikumaidat. Lehet, hogy számodra ez egy teljesen ismeretlen és veszélyesnek látszó terület. A célunk az, hogy tisztában légy azzal, hogy bárki, Te is képes vagy egészséges és gyógyító kozmetikumokat készíteni a saját otthonodban.

Ugye milyen jó lenne, ha luxus minőségű kozmetikumokkal ápolhatnád a saját és a családod bőrét?

Ugye mennyire örülnél (és a családi kassza is), ha nem kellene kompromisszumot kötni az ár és a minőség között?

Ugye milyen jó lenne, ha éppen az adott igényre, bőrproblémára tudnád elkészíteni a szappanokat, bőrápolókat?

Ugye milyen jó lenne, ha magabiztosan és rutinnal tudnád kezelni a szappankészítéshez szükséges alapanyagokat?

Nem csak buzdítani szeretnénk arra, hogy használj házi kencéket, és próbáld meg otthon elkészíteni, hiszen az internet tele van leírásokkal és videókkal a kencekészítéssel kapcsolatban. Egy tudományos megalapozottsággal, szakértő vegyész által összeállított program által mindenre kiterjedő, gyakorlati, azonnal használható tudást akarunk a kezedbe adni, és akkor sem hagyunk magadra, amikor kitetted a lábad a tanfolyamról.

Ha az alábbi problémák közül akár csak egy is igaz Rád, akkor neked való a Kencesuli:

 • fontosnak tartod az egészséges életmódot és bőrápolást
 • fontosnak tartod a környezetvédelmet, csökkenteni akarod a szeméttermelést
 • ekcéma, bőrallergia vagy valamilyen más bőrprobléma a családban
 • használtál már valamilyen házi kencét, és jót tett a bőrödnek
 • már egy vagyont elköltöttél a boltokban kapható biokrémekre, és valamilyen gazdaságosabb belodást keresel
 • otthon már nekifutottál a kencekészítésnek, de biztonságosabbnak éreznéd, ha profi irányítással tanulhatnád meg a részleteket
 • szeretnéd a szintetikus kozmetikumokat és tisztítószereket száműzni az életedből.

 

A Kencesuli felépítése

Kezdő kencekészítő tanfolyam: ezen a tanfolyamon megtanulod a krémkeverés alapjait, a felhasználható anyagokat és az alapvető eljárásokat. Készíthetsz emulziós krémeket, vízmentes készítményeket és géleket is a legegyszerűbb alapanyagokból.

Haladó natúr tanfolyam: megtanulod, hogy hogyan készíthetsz emulgeátorokat, géleket saját recept alapján. Ezen a tanfolyamon sokkal több természetes anyagot használunk, és az elkészült krémek minősége is magasabb. (előfeltétel a kezdő modul)

Kreatív kencekészítő tanfolyam: itt olyan technikákat tanulsz, ami a kezdő tanfolyamba nem fér bele, de egy kreatív nő kencerepertoárjából nem maradhat ki. Itt készülnek a dekoratív fürdősók, fürdőbombák és díszített kencék.

„Dörzsis kencék” tanfolyam: itt minden olyan kozmetikum előfordul, amibe valamilyen port teszünk. Hintőporok, fogkrémek, fogporok, arcmaszkok és peeling-ek. (előfeltétel a kezdő modul)

„Illatok a kozmetikában” tanfolyam: elkészítjük az illatszerek minden elérhető formáját, és ráadásnak olyan készítményeket, ahol az illóolajoknak gyógyító hatása lehet. Parfümöket, dezodorokat, pot-pourrit, légfrissítőt (előfeltétel a kezdő modul)

Gyógyító kencék tanfolyam: az alapok elsajátítása után gyógyító hatást is adunk a krémeknek. Készítünk izomlazító krémet és légúttisztítót is, egyszóval mindent, amivel gyógyítani lehet. (előfeltétel a kezdő modul)

A mesterlevél

A fenti modulok elvégzése után be kell nyújtanod egy mesterművet ahhoz, hogy a Mesterleveled megkaphasd, és kencekészítő mester címet szerezz.

 • a Mestermű technikáját Te választod ki: lehet emulziós- vagy vízmentes, ajakápoló, vagy arcpakolás, a lényeg, hogy te készítsd el!
 • Mellékelned kell egy kb 1 oldalas leírást, amiben részletezed az elkészítés módját, a felhasznált alapanyagokat, eszközöket, stb.

A Mesterművet a tanfolyamvezetők értékelik, és az eredmény természetesen rákerül a Mesterlevélre.

 

Kedvezmény

A Kencesuli 6 modulja elvégezhető darabonként is, így ha esetleg nem érdekel valamelyik téma, akkor összeválogathatod a neked tetszőket.

Az egyes modulok ára

 • hétköznap megrendezésre kerülő tanfolyamok esetén 15 000 Ft/modul
 • szombati, esetleg vasárnapi tanfolyamoknál 18 000 Ft/modul

Ha az összes modult szeretnéd elvégezni (javasolt!), akkor a teljes ár 90 000-108 000 Ft lenne, attól függően, hogy mikor végzed el az egyes modulokat.

Amennyiben a Kencesuli minden modulját el szeretnéd végezni, és egy összegben fizetsz, az összes költség csak 75 000 Ft lesz. Ez azt jelenti, hogy egyrészt minden modulodat 15 000 Ft-os áronszámoljuk, ráadásul az utolsó tanfolyamod ingyen van!

Főoldal