Szappansuli

A Házikence Tanoda 2011. januárban elindította a Szappansuli-t, ahol a teljes kezdőből mesterlevéllel rendelkező szappankészítőt faragunk.

Az iskola elvégzése fontos akkor ha:

  • az a terved, hogy a házi szappankészítés megélhetési forrás lesz számodra, hiszen így a majdani munkád minden lehetséges helyzetre felkészült leszel a szappanokkal, hibákkal, technikákkal kapcsolatban+ lesz egy mesterleveled is!
  • de akkor is nagyon hasznos, ha szeretnéd megkímélni magadat és a családodat a bolti kozmetikumok és takarítószerek káros hatásaitól
  • illetve ha fontos számodra, hogy a környezetet ne terheld vegyszerekkel és felesleges csomagoló anyagokkal, szeméttel.

szappan1

A Szappansuli felépítése

Kezdő szappankészítő tanfolyam: ezen a tanfolyamon megtanulod a szappankészítés kémiáját, a felhasznált anyagokat, a lúg oldását és a szappankészítést az úgynevezett hideg eljárással

Melegen készült szappanok tanfolyam: megtanulod, hogy hogyan készíthetsz folyékony szappant, és ennek a szappanfajtának a felhasználási területeit. Ezen kívül a hideg és meleg eljárás ötvözésével készült szappanok elkészítését. (előfeltétel a kezdő modul)

Kreatív szappankészítő tanfolyam: itt olyan technikákat tanulsz, ami a kezdő tanfolyamba nem fér bele, de nagyban javítja a hideg eljárással készült szappanok megjelenését illetve ápoló hatását. (habszappan, sószappan, nemez szappan)

Átlátszó szappankészítő tanfolyam: saját recept alapján készült, alkoholmentes glicerines szappan készítésének megtanulása, és a végtelen díszítési technikákba való betekintés.(előfeltétel a melegen készült modul)

Hibajavítós szappankészítő tanfolyam: megtanulod, hogy az esetlegesen tönkrement szappanodat miként mentheted meg. Megtanulod, hogy mi a kisózás és újraolvasztás. (előfeltétel a melegen készült modul)

Nagyanyáink módszere: Itt megtanulod a  házi szappankészítés hagyományos módját, fazékban, fakanállal. (előfeltétel a hibajavítós modul)

A tanfolyam összesen 30 óra, a kezdő tanfolyam elvégzése után 1 év áll rendelkézésedre, hogy elvégezd mindet. A sorrend tetszőleges, de vannak bizonyos modulok, amik egymásra épülnek, lásd fent!

A mesterlevél

A fenti modulok elvégzése után be kell nyújtanod egy mesterművet ahhoz, hogy a Mesterleveled megkaphasd, s szappankészítő mester címet szerezz.

szappan2

 

  • a Mestermű technikáját Te választod ki: lehet hideg- vagy meleg eljárásos, átlátszó, vagy színszappan, a lényeg, hogy te készítsd el!
  • Mellékelned kell egy kb 1 oldalas leírást, amiben részletezed az elkészítés módját, a felhasznált alapanyagokat, eszközöket, stb.

A Mesterművet a tanfolyamvezetők értékelik, és az eredmény természetesen rákerül a Mesterlevélre.

Kedvezmény!

A Szappansuli 6 modulja elvégezhető darabonként is, így ha esetleg nem érdekel valamelyik téma, akkor összeválogathatod a neked tetszőket.

Az egyes modulok ára

  • hétköznap megrendezésre kerülő tanfolyamok esetén 15 000 Ft/modul
  • szombati, esetleg vasárnapi tanfolyamoknál 18 000 Ft/modul

Ha az összes modult szeretnéd elvégezni (javasolt!), akkor a teljes ár 90 000-108 000 Ft lenne, attól függően, hogy mikor végzed el az egyes modulokat.

Amennyiben a Szappansuli minden modulját el szeretnéd végezni, és egy összegben fizetsz, az összes költség csak 75 000 Ft lesz. Ez azt jelenti, hogy egyrészt minden modulodat 15 000 Ft-os áronszámoljuk, ráadásul az utolsó tanfolyamod ingyen van!

Hogyan kell jelentkezni a Szappansuliba?

Ha most fontolgatod az első szappankészítő tanfolyamodat, akkor a jelentkezéskor majd jelezd, hogy Szappansulis szeretnél lenni, a visszaigazolásban majd ennek megfelelően küldjük az adatokat.

Ha már voltál  nálunk tanfolyamon, akkor a következő tanfolyamra való jelentkezéskor jelezd, hogy Szappansulis szeretnél lenni. Az addig elvégzett tanfolyamodat beszámítjuk.

 

Főoldal