2010Minden egy ártatlan videóval kezdődött, 2009 kora tavaszán. Ültem a gép előtt, egy videót néztem éppen, az RTL Klub délelőtti műsorának felvételét, és bekattant ez a szó: hősnők. Így, többesszámban. Nem, nem hangzott el a videóban. Nem, ki sem volt írva sehova. Egyszerűen csak akkor ért össze egy kerek egésszé az előtte eltelt egy év minden eseménye, beszélgetése, gondolata, kezdeményezése.
Hirtelen úgy éreztem, mint aki végre hazaért. Mint aki sok-sok bolyongás után, végre rátalált az otthon kapujára. Mindent értettem. Nem kellett gondolkodnom, számolnom, piacot kutatnom, itt volt, napnál világosabban, amit már egy éve kerestem.

Az történt ugyanis, hogy voltak már olyan dolgaim, amik nőknek szóltak: indítottam blogot üzletasszonyoknak, indítottam blogot távmunkásoknak – nem volt különválasztva, hogy nőknek vagy férfiaknak, de a gyakorlat azt mutatta, hogy leginkább nőket mozgatott meg a dolog, és ennek a blognak az apropóján is csak nőkkel kerültem új kapcsolatba. A számítástechnikai oldalaimon is jórészt nőkkel találkoztam, ami természetes, hiszen én is nő vagyok, és vonzom a hozzám hasonlókat. De ezek a kezdeményezések mindig megakadtak valahol. Sosem volt egy hosszú távú, konkrét vízióm.

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Amikor a HősNők született, még akkor sem volt semmi konkrét. Csak úgy jött. Hagytam, hogy jöjjön. Sok minden megváltozott a fejemben a HősNők életének eddigi 9 hónapja alatt, és én magam is rengeteget változtam. Fejlődtem. A te segítségeddel is természetesen. A kezdeti koncepció, az első napokban lényegében ez volt: mindegy, hogy mi lesz ebből, csak csináljuk, mert érzem, hogy nagyon jó lesz! És jó lett.

Aztán persze alakult, tisztult a kép, színre léptek a szakértők, készültek az interjúk, és íródtak a cikkek, teltek a napok. Folyamatosan vezetem a naptáramat, és ha visszanézem, azt látom, hogy nem volt olyan nap, amikor ne történt volna valamilyen új dolog a HősNők háza táján. Lehet, hogy ezek nem nyilvánvaló, látványos dolgok a számodra. Lehet, hogy a felszínre bukkanásuk után, csak hetekkel válnak láthatóvá, érzékelhetővé, vagy akár sohasem. De az biztos, hogy a HősNők már olyan, mint egy különálló organizmus: növekszik, fejlődik, tanul, és teljesen egyedi. Olyan, mint te. Mint én. Mint minden nő.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy évekre előre látom, hogy mi lesz a HősNőkön. De azt mindig TUDOM, hogy mi lesz a következő 3-4 hónapban. Napra pontosan is akár. Ugyanakkor vannak olyan izgalmas tervek a tarsolyban, amik számomra is annyira újak, hogy éppen úgy várom, mi lesz belőlük, mint mikor karácsonykor bontogatjuk az ajándékokat: az a kicsit remegős izgatottság, aminek a hatása hosszú ideig tart, és olyan nagyon jó érzés rá visszagondolni.

Ha végigfutod az eltelt kilenc hónapban született cikkeket, azt a kereken 201-et, akkor láthatod, mi történt itt: megszületett a könyv, voltak tréningek, volt élő közvetítés, egyre több cikkíró munkája teszi színvonalasabbá az oldalt, külön időgazdálkodás e-mail sorozatunk indult, elindult a vállalkozónői fórum és a 100 gyakorlati tippet tartalmazó e-mail sorozat, vállalkozónőknek, és ez még csak a kezdet!

Mik lesznek 2010-ben a HősNők legfőbb küldetései?

 • Az első és legfontosabb, hogy sok minden változni fog. Lesz egy nagyon szembetűnő változás: a folyamatos online találkozások mellett elindulunk a rendszeres, havi szintű, személyes találkozásokkal, amik teljesen ingyenesek lesznek, amolyan beszélgetős-klub szerűen. Remélem, hogy veled is gyakran fogunk találkozni! Egyelőre Budapesten „rendezkedünk be”, de mindent megteszünk, hogy időről-időre vidéken is meg tudjunk jelenni. Reményeim szerint ezeken a találkozókon felbukkannak majd szakértőink is. A találkozók klubszerűek lesznek, beszélgetéssel, olykor vitatémákkal, de főként egy közös női támogatókör kialakítása lesz a cél. Erről majd bővebben később, aktuálisan még szó lesz.
  2010-ben legalább havonta lesznek ilyen találkozók, ha szükség lesz rá, sűrítjük!
 • A Tisztánlátás Tréning valószínűleg átalakul. Marad a tréning a végén, de meg fogja előzni egy online tanfolyam, tehát kettéválik a tematika. Nem kell semmi bonyolultra gondolni, csak akkora információhalmazról van szó, hogy úgy érzem, egyszerre átadva kevésbé hatékony, mint mondjuk két-három lépcsőben. A résztvevőktől érkező visszajelzések is ezt támasztják alá, márpedig adunk a vásárlók véleményére. 🙂
  2010-ben három tisztánlátás tréning lesz, legközelebb 2010 tavaszán.
 • A vállalkozónői fórumon még csak alig néhányan vagyunk még, de már közel 800 hozzászólást produkáltunk. A cikkiró-szerkesztőket hívtam meg fórumozni első körben, hogy segítsenek élettel megtölteni a fórumot, mielőtt még a vendégek megérkeznek. Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem, hogy bensőséges és barátságos a hangulat. A lányok egymást segítik a véleményükkel, saját tapasztalataikat osztják meg, felvetik olykor a problémáikat is, és még olyan témák is felbukkannak, amik a női hétköznapokról szólnak. Hiszen nők vagyunk! (Néhány téma ízelítőül:
  – Ki segíti az (egyéni) vállalkozót?
  – Számmisztika
  – Stratégia – enélkül vicc a vállalkozás
  – Marketing
  – Felelősségvállalás
  – Kockázat, stb.
  (A számmisztika témában, Mátyás Anita segítségével például már mindannyian megtudhattuk, hogy mi íratott elő számunkra a jövő évre :))
  2010-ben szeretném ha jócskán felfejlődne a létszám a fórumon, hogy minél több reménybeli-, vagy már gyakorló vállalkozónőnek segítségére legyen.
 • Elindítottuk a HősNők partnerprogramot! Talán emlékszel még, volt egy emlékezetes pillanat nemrégiben, amikor arra a kérdésre, hogy „Miért nem jössz a tréningre?”, rengetegen válaszolták azt, hogy pénzgondjaik vannak. Nem vagyok a hurráoptimizmus híve, nem dugom a fejem a homokba, de így, töményen, ez a problématömeg még engem is meglepett. A helyzettel való szembenézés és a megoldáskeresés híve vagyok, ezért azt találtam ki, hogy a tervezett partnerprogramunkat, az előzetes tervekkel ellentétben nem a vevőszerzésre fogom fókuszálni, hanem a feliratkozó szerzésére. Mit jelenthet ez a te számodra? Feliratkozót könnyebb szerezni – küldeni -, mint mondjuk vásárlót – ami a partnerprogramok klasszikus célja. Mindkét esetben jutalék a végeredmény, de hosszas tűnődés és számolgatás, és a megérzéseimre való hallgatás után úgy döntöttem, hogy a számomra több munkával járó, de számodra – ha szeretnél részt venni – esetleg egyszerűbb megoldást választom: a feliratkozók után fizetek, nem a vásárlások után. Részletek itt>> 2010-ben szeretnék kiterjedt partnerhálózatot kiépíteni, hogy minél többen kereshessenek pénzt a HősNőkkel!
 • Jövőre is fognak még könyvek születni. Igazság szerint már készülnie kellene a legújabb könyvnek, de ez most kicsit halasztódik, mert rengeteg minden alakul át az előzetes tervekhez képest. Létrejött a fórum, elkészült a partnerprogram háttértámogatását szolgáló szoftveres megoldás, szóval tény és való: az alkotásra kevesebb idő jutott. De ez annyira a szívem csücske, hogy nem tesszük félre, csak kicsit csúsztatjuk a dolgot. Alkotni olyan öröm, amit csak az alkotók érthetnek és érezhetnek. Ehhez kapcsolódik a következő hírem…

2010 az alkotás éve lesz

Néhány héttel ezelőtt, egy meglepő dolog történt. Felkértek egy regény kéziratának elolvasására, és a kiadással kapcsolatos tervek véleményezésére. Nem szeretem a romantikus regényeket, nem szeretem a klasszikus, romantikus regények íróit sem. A rejtélyeket, a borzongást, a nyomozást szeretem.

Elkezdtem olvasni a kéziratot. Az első oldalakon már itt villogott egy képzeletbeli, halványkék neonfelirat a szemem előtt: HŐSNŐ!!! A regény hősnője, tényleg egy igazi HősNő. Öntudatos, önálló, tudja mit akar, érzékeny, de tettre kész a saját boldogulása érdekében, és bármennyire is nehezére esik, belátja a saját hibáit. Sőt, tanul is belőlük. Hálás a jóért, a rosszat pedig nem istencsapásának, hanem következménynek tekinti, amin lehet javítani is.

De ez még semmi…

Ahogy haladtam a könyvben, azt vettem észre, hogy az egyik oldalon pityergek, a másik oldalon hangosan nevetek! És ez így váltakozott, oldalak és fejezetek hosszú során át.

Aztán jöttek a rejtélyek. Úgy indult, mint egy romantikus regény, ami ellen én mindig berzenkedek, aztán az első oldalak után el is felejtettem, hogy én berzenkedni szoktam, mígnem belépett a történetbe egy olyan szál, ami tökéletesen letehetetlenné tette számomra. Egy ültő helyemben végigolvastam. A végére fájt a derekam, az tény, de kit érdekelt? Annyira magával ragadott, annyira kiszakított a saját környezetemből, és úgy áttett a sajátjába, hogy mit érdekelt engem zsibbadás és fájás! Faltam a könyvet, és nagyon sajnáltam, amikor vége lett!

Nos, innen folytatjuk holnap! Reggel már nézheted az e-maileket!

12 thoughts on “HősNők küldetés 2010”

 1. Kedves Rita!

  A 2010 HősNők küldetés jól hangzik.
  Kiváncsian várom már. Ebben az évben is sok örömet okoztak cikkeid mivel közel áll hozzám a stilusod.
  Nagyon jó ötletnek tartom, hogy nem a rendelőkért hanem a feliratkozókért lenne a jutalék. Biztos vagyok benne, hogy így sikeresebb lesz. Engem mindenképpen érdekel.
  Sajnálom a zárt forumot, hogy nem tudok résztvenni benne, de a 15.000-. forintot kicsit soknak tartom.

  Andi

 2. Andi, én is soknak tartanám. Ha értelmetlen dologról lenne szó.
  Ismerek olyanokat, akik százezreket költenek olyan konferenciákra, amin tudvalevő, hogy semmi újat nem fognak tanulni, hallani, de azzal magyarázzák magunknak – azzal racionalizálják – a döntésüket, hogy „legalább együtt leszek a hozzám hasonlókkal”.

  Érted: egy napot. Százezerért. (vagy még többért).

  Tudom, 15 ezer nagyon sok pénz, de el fog jönni az az idő – bízom benned, és mindenkiben -, amikor azt fogod érezni: néhány hónapja még nagyon sok pénznek tűnt az a 15ezer, de mára már elértem, hogy befizethetek a fórumra (vagy akárhova, egy wellnesshétvégére, vagy bármi…).

  Ez az érzés megfizethetetlen. Ha minden ingyen lenne, sosem látnánk, mennyit haladtunk már előre! (Persze lehet, hogy mire az embernek pénze lesz valamire, amire nagyon vágyott, addigra már eljut oda, hogy nem is vágyik rá :)).

  Nem példaként akarom magamat fényezni, de én is úgy kezdtem, hogy 2000 forintom sem volt efféle úri huncutságokra 😉 de aztán mindig egyre jobb lett – egyre hatékonyabban dolgozva – és nem kellett hozzá egy élet munkája. Csak néhány hét, néhány röpke hónap.

  Óriási előny számodra, hogy már tudod, mire vágysz! Legyen sok ilyened, ha csak a pénz az akadály, akkor az meg fog oldódni, azt garantálom! (Gondolj bele, vannak akik borzalmasan félnek minden új dologtól, bár ők biztos nem ezt az oldalt olvassák ;))

 3. Említetted, hogy Mátyás Anita segítségével már mindannyian megtudhattuk, mit írt elő számunkra a következő év. Hol lehet ezt elolvasni?
  Erzsébet

 4. Kedves Rita!
  A pénzre visszatérve (jelenleg ez a gumimacskám)… Sok jó dologgal találkozni a neten, de az ár engem is gyakran visszariaszt. Mi lenne ha pl. befizethetnénk neked havonta 1000-2000 Ft-ot, vagy ki mennyit tud, és ezért bónuszt kapnánk, amit beválthanánk a termékeidre, tréningjeidre?
  Végül is az internetes üzlet nagyrészt a bizalomra épül. Engem is érdekel a tréninged, és egyszerre én is nehezen fizetem ki a jelenlegi fizum 10 %-át.
  Az oldal szuper, jó dolog tudni, hogy van kihez fordulni a gondjainkkal
  Szép napot
  Viola

 5. Erzsébet, a vállalkozónői fórumon, de ahogy elnézem, szerintem felbíztatjuk Anitát, hogy csináljon ilyen szolgáltatást gyorsan egy weblapon :).

 6. Viola!
  Mivel a tréning tematikája két felé fog válni, két külön megjelenítési formában, ezért valószínűleg fizetni is két részletben lehet majd. (De az is lehet, hogy három adagban, még nem teszteltem az új módszert, időre és tartalomra, majd kialakul, de a kettő részlet valószínűleg adni fogja magát.)

  Az apránkénti befizetés jó ötletnek tűnik, de gondold végig, hogy nem az: a boltba sem mész be naponta, és nem fizetsz be 400-500 forintokat, hogy aztán hétvégén meglegyen egy bevásárlásra a pénz a boltosnál. Egyszerűbb félretenni egy befőttesüvegben, és gyűjteni.
  Tavaszig van idő! 🙂 (Akkor lesz legközelebb tréning)

 7. Először is örülök, Rita, hogy inspirálhattalak… hogy rajtam keresztül jött neked az üzenet a HősNőkről ;-). Mert ha jól tudom, erről van szó, ezt nézted éppen, amikor megszületett benned a HősNők ötlete:
  http://www.gazdagnok.hu/2009/03/10/nok-es-penz-rtl-klub-reggeli/

  Violának és mindenki másnak, akinek pénzelőteremtési gondja, kihívása van, küldöm szeretettel ezt a bejegyzést, amiben egy olyan kismama szólal meg, akit szintén nem vert fel a pénz, mégis járt képzésekre, tréningekre – elmondja, hogy hogyan csinálta, ezért jó példa lehet:
  http://www.gazdagnok.hu/2008/08/06/mi-van-ha-nincs-penzem-a-nok-es-penz-treningre/

  Ida*** szeretettel

 8. Igen, ezaz! Köszi, hogy belinkelted!
  De egyébként lehet, hogy nem is te inspiráltál Ida, hanem Csonka Pici ;)))

 9. De jó erről is olvasni! Én kicsit (eléggé) le vagyok maradva tőletek, de hasonlókat élek át. Rengeteg ötletem van és volt, sok mindenért lelkesedek, sok mindenbe belevágtam. Online vonalon is így történt. Lefoglaltam vagy 6 domain nevet, mind szuper ötletnek tűnt, míg meg nem találtam a neten – más néven, de már készen, és profin…:( És ugye az elsőknek áll a világ… A Hősnők is ilyen egyébként… ügyes vagy Rita! de nem bánom, mert rengeteget tanultam/tanulok a szakértőktől, külön külön is, és nem keseredtem el. Sőt! Nemrég végre belém is belémhasított a villám! Olyan erővel tört ráma felismerés, hogy felborítottam a széket, mikor felugrottam belőle! A férjem csak a fejét fogta, amikor mondtam, hogy most azonnal le kell foglalnom „A” domaint, mert végre megvan!! Úgy éreztem magam, mint mikor rájöttem, hogy gyereket várok. Mindenemet elöntötte az érzés, egyben láttam az egészet, adrenalin az égig…

  És erről biztosan TUDOM, hogy az enyém, (Nem is találkoztam vele máshol, kutattam pedig) és tudom, hogy jó lesz. És hogy a részletek majd menetközben kristályosodnak ki, de a váza megvan! És már most szeretem…:)

  Majd ha aktuális lesz, eldicsekszem vele!
  Köszönök eddig is mindent nektek, Hősnők!

 10. Kedves Rita!
  Örömmel olvasom a 2010-s programot. Nagyon sokat segítettek nekem eddigi cikkeid is–igaz, szeptembertől kapcsolódtam be, csupán.
  Az Életemben elég sok a negatív mozzanat-(magánéleti-munkahelyi gondok), mely gondok megoldásában segítettél Nekem. Nagyon örülök, hogy itt vagyok, segítséget kapok a HŐSNŐKtől lelki egyensúlyom, önbecsülésem építésében.

  Nagy szükségem van rá!!!!! És köszönöm!

 11. Kedves Anilla, én köszönöm, hogy megtisztelsz a figyelmeddel, és ezekkel a sorokkal! 🙂

  És ezúton köszönöm mindenkinek! Mindent :).

Comments are closed.