Éjszaka van. Az egyik szobából mese hangja szűrődik ki, a másikból egy kislány vékonyka hangja, ahogy Godzillának parancsolgat, mit tegyen őszörnyetegsége.

Éjszaka van, vasárnap éjszaka.

Az emberek ilyenkor többnyire már elvackolják magukat másnapra, hogy frissen és üdén kezdhessenek neki az új hétnek, de vannak, akiknek ilyenkor jönnek a világmegváltó ötleteik. Persze nem most pattant ki a fejemből, hogy felélesztem a HősNők.hu-t, hanem már hetekkel ezelőtt, de hát most jött el az alkalom valóra váltani a terveket.

Az elmúlt 2.5 évben 1, azaz egyetlen egy darab cikket írtam erre az oldalra, így a felélesztés kifejezés használata nem a véletlen szüleménye.

Mindig merengő nosztalgiával emlékszem vissza azokra az időkre, mikor óriási nyüzsgés, és életvidám közösség volt ezen az oldalon, és bár az elmúlt évek történései kicsit más irányba vittek – a jobb agyféltekés képzések irányába – de azt a projektet már sínre raktam, így újra megadhatom ennek a kezdeményezésnek azt a figyelmet amit megérdemel.

Nem vagyok maximalista, de abban mindenképp hiszek, hogy ha csinálunk valamit, azt jól érdemes csinálni. Vagy ha jól nem megy, akkor inkább szüneteltessük.

A következő hetekben-hónapokban-években újra előkerülnek nálunk azok a témák, amiket régen is nagyon szerettetek, és persze olyanok is, amik azóta szereztek maguknak létjogosultságot.

Soha nem szoktam kőbe vésni a terveimet, így mindennek hagyok teret, és olyan párhuzamos projektet is elindítunk az oldal egy másik részén, aminek ötlete lassan 10 éve „kísért”, de most állt össze minden hozzá, hogy megvalósuljon.

Egy szó mint száz: érdemes lesz itt lébecolni, olvasgatni, tanulni, gondolkodni, töltekezni, beszélgetni, adni-venni… upsz, majdnem elszóltam magam. 😉

Mikor a férjemnek meséltem, hogy HősNők-Csipkerózsikát felébresztem egy jól irányzott csókkal, akkor a maga lényegre törő módján megkérdezte: mi a terved vele?

A tervem: pezsgő, nyüzsgő, szárbaszökkenő, virágzó-gyümölcsöző élet. Nők közössége, ahol megfér egymás mellett a sokszínűség és alapvetés önmagunk és egymás tisztelete.

MÉG MINDIG hiszek abban, hogy a nők képesek jobbá tenni a világot. Csak nem mindenki van ennek tudatában. Na, majd teszünk ez ügyben :).

Hamarosan jelentkezem!

Vidi Rita