Rendkívüli írást kaptunk emailben. Más blogok nem vállalták a megjelentetést, mi most változtatás nélkül közöljük. 
Vigyázat, felnőtt tartalom!
18+

Nem idézem és nem nevezem meg azon férfiakat és mondásaikat, szó szerinti szavaikat, akik szerint nekünk, nőknek az a legnagyobb önmegvalósitási küldetésünk, ha unokákat szülünk a nagypapáknak; egy másik megközelítés szerint pedig a női lét alapelve – princípiuma – nem más, mint tartozni valakihez, gyereket szülni neki.

Nem nevezem meg őket, mert kurvasokan vannak. És mondják, évek, évtizedek óta, mi nők pedig kussolunk, mert megtanultuk, hogy az – is – a dolgunk.

Ezek a férfiak mondják meg nekünk, hogy ez van, szülnünk KELL! Gyereket, unokát, aztán jönnek majd a dédunokai és ükunokai elvárások is, mi meg semmi mást nem teszünk, mint blogoltatunk, posztolgatunk, megosztogatunk, hogy „micsodaszexistabunkókezek”, majd megyünk kavargatni a tejbegrízt, meg gyereket szoptatni (esetleg tápszerrel etetni, de csak csendben, nehogy valami szoptatásnáci tudomást szerezzen róla), takarítani, főnöknek szalutálni, ezer módon és helyen helyt állni, pofánkat befogni, lapítani, örülni, hogy lyuk van a seggünkön, pénzt beosztani, konyhapénzből zsonglőrködni (tetszőlegesen folytatható).

De tudjátok mit?
Megérdemeljük!
Megérdemeljük, hogy semmi másnak nem néznek bennünket, mint pátyolgatásra szoruló, gyenge szarnak, akinek semmi más dolga nincs, mint dugni, meg szülni, dugni, szülni…

Megérdemeljük, mert MI VAGYUNK TÖBBEN, mégis hagyjuk!
Alig pár százalékkal ugyan, de a nők többen vannak a Magyarországon, mint a férfiak.

Megérdemeljük, mert 2010-ben 386 képviselőből 35 volt nő, 2014-ben pedig a 199 országgyűlési képviselőre 19 nő jutott. Kevesebb, mint 10%-a a legfelsőbb döntéshozói plénumon a nők aránya, holott a társadalomban 51,x %-nyian vagyunk.

Hát, drágaságaim, van ám egy rossz hírem: ezt jól megcsináltuk magunknak!

Megérdemeljük!
Ha legközelebb bunkó szexista közelébe keveredtek, nyugodtan köszönjétek meg nekik, hogy alátámasztják a lenézéstől, semmibevevéstől csöpögő szavaikkal a valóságot!

Nyugodtan mondjátok meg nekik, hogy „köszi bunkókám, de ezt mi csináltuk magunknak, ne akarj most nagy arc lenni megmondó emberként, mert arról már évtizedeket késtél ebben a témában”.

A magyar nők igen is szeretik, ha bunkók, szexista senkiháziak uralkodnak fölöttük. Ennyi. Ez ellen szájalni tök felesleges, különben is, még a végén odaég a borsófőzelék!

Mivan? Vegyél már levegőt hé!

Nehogy már azt mondd, hogy nincs igazam!
Igen, akadj ki a nyelvezeten, azzal is faszául eltereled a figyelmet a valódi problémáról! Ja, hogy nő nem beszélhet csúnyán? Lófaszt nem beszélhet! Igazából semmit nem beszélhet egy nő, se csúnyán, se szépen, ezek szerint a puhapöcsök szerint. Ideje durván áttörni a korlátokat anyuska, ideje kinyitni a szádat!

Igen, akadj ki azon is, hogy lebunkózok bizonyos pasikat, ezeket a sutyerák hímsovinisztákat. Most jön még csak a java, mert ők bunkók, suttyók, és még sorolhatnám, de mi meg hülye picsák vagyunk, hogy ezt eddig hagytuk, de NYUGI, tudjuk még fokozni a hülyepicsaságot!

Ezek után is hagyni fogjuk!
Uralkodnak rajtunk, lenéznek, semmibe vesznek, de nemcsak minket ám!
A gyerekeinkkel ugyanez a helyzet.
Nem tud még pénzt termelni?
Kolonc, nyűg, hátráltató tényező.

A jövő? Ugyan már, kit érdekel, amikor te is csak önmagaddal vagy elfoglalva?
Lányok, asszonyok, csajok!
Szerintetek mit kellene tennünk?
Kurvára ne pazaroljuk a szót arra, hogy ki mondta, mit mondott, és menjen a francba, mert azt most elintéztem helyettetek.
Arról beszéljünk, hogy mit fogunk tenni, hogy mindez megváltozzon?
Mit teszel te ma, holnap, holnapután, azután? Mi az akcióterved?
Mit teszünk KÖZÖSEN?
Mi legyen a fő célunk?
Mi legyen a küldetésünk?
Mi legyen a cselekvési terv?

Ezekre kellene kurvagyorsan válaszolni, mert minden nap késlekedés évekkel hosszabbítja meg a bunkószexisták karrierjét!

-erel-

17 thoughts on “Férfiak mondják meg nekünk, hogy mi a dolgunk? Meg is érdemeljük!”

 1. Tudod, pont a feminizmus miatt kevesebb a gyerek a keresztényeknél, mint a muzulmánoknál, pont ezt használják ők ki, mivel az egyenlőség jegyében élő nők nem hajlandók szülni, míg náluk nincs döntési joguk.

 2. Nos, hasonló stílusban : szájalni lehet, de ha utána visszaosonsz szoptatni meg este 6-kor vacsoraval várni hites urad, akkor mire fel a nagy szájalás? Én soha nem csináltam ebből politikai kérdést, pedig szinten nő vagyok, de NEM SZÜLTEM GYEREKET (és ezert nem a szexista pasik néznek ám le, hanem kedves nőtársaim!), ha kell pénzt keresek, ha lehet önmegvalósítók egy olyan férfi oldalán, aki mindezt maximálisan támogatja – miközben meg csak nem is én tartom el! Engem SOHA nem az fog meghatározni a nemi identitásomban, hogy mi csúszott ki egy politikus száján ( még inkább: mit ferdítenek el belőle!). Én nő vagyok én NEM AKAROK férfi lenni a párom férfi és NEM AKAR nő lenni! Es tudjátok ez nekünk szuperül működik.
  Nem szájalni kell kedves nőtársaim, hanem söpörni szorgalmasan – de mindenkinek a saját háza táján ám! Pl.nem gyerekkel megfogni a menekülő pasit, nem újabb terhességgel összetartani a szethulló családot, nem eldobni aztán a gyereket, mert a jelenlegi pasimnak épp nem tetszik, nem a családi pótlékra utazva 2-3-4 , akárhány gyereket szülni, nem leszólni, zsarolni, lerohanni stb.a férfiakat, aztán nyavalyogni, miért is nem férfiasak, stb.
  Amivel egyedül egyetértek: igen „harcolni” azért, hogy a nők is ugyanannyi fizetést kapjanak, bármilyen munkában! De elküldeni őket traktorozni, meg bányába dolgozni meg mittudomén, hogy bebizonyíthassák, különbek a férfiaknál?! Drágáim, a kommunizmus ezt már lejátszotta. És már akkor is kimutatták, hogy ez nem tesz jót a nőknek fizikailag.
  Több politikusnőt akartok? Nesztek nektek itt van Angela Merkel – csudaszépen bizonyitott mint női politikus! Ugyanugy elbaszta mint bármely férfi tette volna!
  Tudjátok mi az az egyetlen dolog, amit soha de soha nem hallottam még női mozgalomtól célkitűzésként, pedig a legreálisabb amit támogatni is tudnék, pl.: JÁRJON MINDEN NŐNEK ALANYI JOGON 1 NAP MINDEN HÓNAPBAN amikor nem kell iskolába v.dolgozni mennie. Mikor nem kell görcsölve, szédülve, fejfájósan, esetleg rosszulléttel küszködve végigcsinálnia a napot, azon aggódva, mikor ázik át. Azt hiszem nem kell magyaráznom mire gondolok! Na ezért álljon ki valaki! Jah, de ilyen bátrak azért nem vagyunk!

 3. Egyébként nekem nem az jött le a cikkből, hogy egyenjogúságot kellene akarnunk, hanem az jött le – legalábbis bennem ezt indította el -, hogy ha nem képviseltetjük magunkat, akkor pontosan ezek a női specialitások tűnnek el, amit csak nők érthetnek. Ha férfias világ – nemcsak a politika az, hanem a versenyszférában is a férfiak vannak jóval többen vezető pozívióban – dönt a nőkről (vagy tesz úgy, mintha dönthetne női sorsokról, a nőtársadalom alapvetéseiről), akkor az egy kemény dolog, és hiányzik belőle minden női lágyság.
  Én szívesen őrizgetem a házi „tűzhelyet”, szívesen szülöm és nevelgetem a gyerekeket, és minden amit teszek, főként nőkért ÉS a gyerekekért van, bár ezt soha nem tűztem ki magamnak kizárólagos célként. Ha a nőknek jó, akkor a gyerekeknek is jó, meg a férfiaknak is, meg mindenkinek – ezt valahogy így vezettem le magamnak. Lehetne a másik irányból is megközelíteni, hogy alapvetően boldog férfiak alapvetően boldoggá teszik a nőket, és akkor már mindenki boldog, de hagytuk már a férfiak kezében a gyeplőt, és mint látjuk, nem lett boldog tőle az összes férfi, ebből kifolyólag senki…
  Szóval: biztosan valami egyensúlyt kellene megtalálni, ahogyan a szűkebb környezeteinkben is megteremtjük, úgy a tágabbakban is kellene erre ügyelnünk, meg pláne felelősséget vállalnunk azért, hogy igen, ennek mi is tevékeny részesei kell, hogy legyünk.
  Én így látom.

 4. Én már csak pár dolgot nem értek. Ha elmegyek egy szórakozóhelyre, hogy lehet hogy a nő bemegy ingyen, a férfi meg fizet????? Hogy kereshet kevesebbet egy nő, mikor hamarabb megy nyugdíjba, holott a várható élettartama magasabb?? Ja, hogy ez is egy hazugság? És a bányában miért nem követelnek kvótát a nők??
  Aki ezekre tud válaszolni, ne tartsa magában!!!!

 5. Hú, közben elolvastam elle fröcsögését, te jó ég!! Kis angyalbogaram, amíg neked otthon fáj a pocikád, addig a munkahelyen a projekt áll? A kötbért a te kis kedvedért nem fogják kiszámlázni, mert épp a kis pocikáddal vagy elfoglalva otthon? Mégis milyen alapon várod te ugyanazt a bért? Hol van ugyanaz a munka, amikor te otthon fetrengsz a kis pocikáddal a férfi meg a munkahelyen gürizik??? Egyszerűen annyira fényesre van nyalva a segged a mai világban, hogy teljesen elrugaszkodtál a racionalitástól!! Mókuskám, nem tudsz traktorozni? Akkor te bizony nem vagy alkalmas elvégezni ugyanazt a munkát, így milyen alapon várod ugyanazt a bért??? Ennek ellenére megkapod, mert bértábla van!!! Csillámosra van nyalva a segged!! Miről fröcsögsz még ezek után??? Ja, hogy neked ügyvezető, meg kényelmes, semmittevős irodai munka kell? Mert az neked jár, ugye? Hiszen te nő vagy!! Bánjanak veled különleges módon, ugye?? A kettős mérce, ugye? Jobb lenne ha befognád, és nem frusztrálnád azokat a nőket, akik még ebben a mocskocs femcsi világban nagyjából érzik mi a szerepük! Tisztelet Nekik! Na nem neked, te egy szemernyit sem érdemelsz!

 6. Tudtommal a magyar törvények szerint diszkrimináció az, ha egy nő ingyen mehet be szórakozóhelyre, bár konkrétan nem tudom, hogy most éppen hogy mennek a dolgok. Az én koromban fizetett mindenki, aki be akart menni.
  A bányáknál amúgy milyen bányákra gondolsz? Vannak még bányák? 🙂
  Rengeteg szakmában nőt egyszerűen meg sem hallgatnak állásinterjún, ráadásul ki van írva, hogy FÉRFIAK jelentkezését várják; vannak szakok szakiskolákban, ahova ha betéved egy-egy leányzó, akkor vagy eltanácsolják, vagy rajta röhögnek évekig (pl. autószerelő, bútorasztalos, stb.).
  Ismerek olyan nőt, aki a betonkeverő mellől ment szülni, szóval aki meg akarja találni a számítását ún. férfias szakmákban, azoknak sikerül 🙂

 7. nonono, ha megnézed a friss diplomások munkaügyi elvárásairól szóló kimutatásokat meg közvéleménykutatásokat, akkor nyilvánvaló, hogy fiúk-lányok vegyesen érdekesen gondolkodnak a munkáról, meg a pozíciójukról, meg a karrierjükről, meg a bérigényükről. Az, hogy nem halnak éhen minden évben fiatal diplomások tízezrei, az csak a szüleiknek köszönhető. És ezekben a felmérésekben fele-fele arányban vannak fiúk-lányok, tehát az elrugaszkodott elvárások nem nemhez köthetőek, hanem inkább korhoz.
  De majd rájönnek, hogy mi a szitu, mikor a saját lábukra akarnak állni :).

 8. Az a diszkrimináció ha a nő eltérő áron megy be mint a férfi, egész pontosan. És mégis hány helyen van ez? Rengeteg!
  Vannak bányák, igen! Onnan hozzák a szenet az erőműbe, hogy mikor felkattintod a villanykapcsolót, égjen a villany! Ez működteti a világunkat és nem a szabad bölcsészek, ahol nők tömege teszi a semmit! Ha a nőt meg se hallgatják, akkor arra a munkára nő alkalmatlan, ez a nagyon egyszerű oka! Ezért nem várhatják a nők ugyanazt a bért, mert nem képesek ugyanolyan minőségű munkavégzésre! Ennek ellenére megkapják, mert bértábla van! Seggük csillámosra van nyalva! Mikor elmegy szülni, a cégnél megáll minden? Új alkalmazottat felvenni, betanítani, ezt és az okozott csúszással járó költségeket ki fizeti meg??? A nő? Lófaszt!!! (Idézet a cikkből, én is vehetem a bátorságot.) De azért az egyenlő bár az kell, ugye??? Milyen alapon???

 9. nononono, miket keversz ide? fröcsögelle mondta hogy neki nem jó a traktorozás! Nem felel meg a kis drágának! Neki adjanak! Nem számít hogy nincs, mert ez egy ilyen ország, de neki adjanak! Mert a femcsi nagyon hülye agya nem képes belátni hogy ez nem így működik! Babácskám, bizonyítsd a rátermettséged és akkor majd kapsz! Addig vár a konyha és köszönd meg szépen hogy ott megtűr valaki! Elég kényelmes ez neked! DE neem, a mocskos femcsi kimegy és veri magát, telíti a munkaerőpiacot, mert a hülye agyáig nem jut el hogy nem kéne mindenkinek nyomott áron alkalmazásban állni ha csak fele ennyi munkakereső lenne! Közgazdaságtan első óra, kereslet-kínálat!! (Ne keverd ide hogy az állam milyen gazda, más tészta.) De a nagyon hülye femcsi még ezt se képes érteni! Neki adjanak!!! Jár!!! Mégis mi a lófaszból??? És egyáltalán milyen alapon???

 10. Kedves felebarátom, nagyon bántó a megnyilatkozásod. Ha Elle szerinted fröcsögött, akkor te százszorosan fröcsögsz. Nem gondolom, hogy bárhová is vezetne, ha én meg téged akarnálak túllicitálni fröcsögés szintjén, ezért, megpróbáltam kihámozni az általad közölni kívánt gondolati tartalmat eddigi dühös kirohanásokkal és sértegetésekkel alaposan megterhelt megnyilatkozásaidból, amik a következők lennének:
  1. A nők egyenlőséget követelnek, holott pozitívan diszkriminálják őket, amikor pl. egy szórakozó helyre ingyen bemehetnek.
  Jóember, nem a nők akarják, hogy üzleti csaléteknek használja őket a társadalom. De lehet, hogy ez az üzleti fogás is csak azon a reális felismerésen alapul, miszerint ha a nők átlagosan kevesebbet keresnek, így hát kevesebb pénzük is marad, pl. arra, hogy egy szórakozóhely belépőjegyét kifizessék. Tehát fennforoghat a veszélye annak, hogy ha fizetniük kellene, akkor kevesebb nő lenne jelen az esti buliban, pedig nők nélkül egy esti party nem valami izgalmas mulatság egy férfiember számára. Nos, az általad becsmérelt korlátolt feministák (nem a vonalas, buta feministák) elsősorban azt szeretnék, hogy a létező eltérő bérezést a társadalom ne a fent leírthoz hasonoló módszerekkel kompenzálja. Egyrészt mert nem kompenzálja, hanem aprópénzre váltja, ráadásul a nőt, mint említettem üzleti profit növeléséhez csalétekül használja.

  2. Jóember, azt gondolom, hogy próbáld beleképzelni magad egy nő bőrébe manapság. Sajnos sokkal nehezebb megállni a helyét egy embernek nőként, mint férfiként ebben a világban. Miért? Mert a szakmai érvényesülés világa (és itt olyan szakmákra kell gondolni, melyeknek semmi kapcsolatuk az évezredes női tevékenységnek titulált munkakörökhöz, mint pl. orvos, kutató, ügyvéd, egyetemi tanár, újságíró stb.) történelmileg meghatározott, hogy a férfi igényeihez van szabva. Egy férfinek nem teszünk szemrehányást, ha munkája miatt estig elmarad otthonról, mert a karrierjével és a munkájával van elfoglalva, mert napestig a betegeié, ugyanakkor, ha egy nő napestig a betegeié, már szemrehányást tesz neki a társadalom, hogy miért nem szolgálja ki a férjét és, ha vannak, akkor a gyerekeit? Miért nem tartja rendben a hátratást főz, mos takarít és teszi a férje elé este a vacsorát? Nos. Egy háztartást vezetni és ellátni, nem napi 10 perc meló. Hanem minimum napi 4 óra. Egy fél nap barátocskám!!! Kap ezért a munkáért fizetést a nő? A férj ingyen elvárja a feleségétől, de ha egyedül van megfizeti a takarítónőt és házvezetőnőt nemde? Szóval az ideális nő, reggel elmegy munkába, 8 órát dolgozik, és másik 4 órát otthon dolgozik. A férfiaknak ezzel szemben csak napi 8 órát kell dolgozniuk, hogy teljes embernek érezzék magukat, és a társadalom megbecsülését élvezzék. Egy nőnek napi 12-t. Nna? És amikor a nő elmegy szülni, akkor bizony kiesik a munkából, ami akár 2-3 év lemaradást is jelenthet a karrierben, de 1 évet minimum!!!! Szinte behozhatatlan hátrány, és óriási előny a férfiaknak! És akkor nézzük a kvóta kérdését is. A kötelező kvóta-rendszerrel a magam részéről nem értek egyet: ne irányszámok (sztálini tervhógazdálkodásra emlékezetet) határozzák meg a nők arányát, hogy a számok teljesítése okán olyan nők is betölthessenek egy munkakört, akik nem igazán rátermettek az adott feladat ellátására, pusztán azon okból kifolyólag mert nők, tehetségesebb és rátermettebb férfitársaiktól elvéve a munkát, hanem a tehetség és képesség legyen a döntő. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy miután a munkavilága alapvetően férfi igényekre van szabva, és a női igényeket olyan sértő és arrogáns modorban söprik le az asztalról, ahogy azt te tetted, kedves felebarátom, nincs is elegendő számú nő, hogy az eszmei fele-fele arányt reprezentálni lehessen. Hogy miért? Mert nem jutnak el odáig. Mert szülnek (és ezért menstruálnak is, ami nem annyi kedves tudatlan felebarátom, hogy fáj a pocikájuk, hanem sajnos igaz, hogy ilyenkor egy kicsit megbolondulnak sokan, érzékenyebbek, ingerlékenyebbek lesznek, nem véletlen, hogy a bíróságon is enyhítő körülménynek veszik, ha egy nő, a tett elkövetésekor menstruált.) Nem normális, hogy ebben a férfiakra szabott világban így roppan igazságtalannak kell megélnünk alapvető természeti adottságainkat is, melyek velünk születettek, és melyek miatt sajnos a nők sokkal inkább ki vannak szolgáltatva saját testi folyamataiknak, fiziológiai folyamataiknak (menstruáció, terhesség, klimax és hőhullámok), mint férfitársaik. Erről a nők nem tehetnek, nem kérték, ez van. De azt gondolom, hogy igenis az lenne igazságos, hogy ha a munka világát egy kicsit a nők igényeihez is hozzáigazítanák. Mert nem az az egyenlőség drága felebarátom, és azt hiszem ebben egyetértünk, hogy egy nő is ugyanazt teljesítse eltekintve testi és fizikai adottságaitól, mint egy férfi. És különben is. Miért a férfi a mérce? Milyen egyenlőség az, ahol a férfi a mérce? Gondolt már erre kedves felebarátom? A nők a jelen felállásban egyértelműen hátrányos helyzetben vannak a férfi társaikhoz képest. És ezt holmi ingyen bárjegyek sem kompenzálhatják. A nők köszönik szépen nem ingyen bárjegyeket kérnek, hogy csalétkek lehessenek a férfilátogatók bevonzására, hanem egyenlő bérezést!!! A fentebb leírt fiziológia folyamatoktól terhelt nőnek ugyanabban a munkaszituációban pedig igenis sokkal nehezebb helyt állnia, mint ezektől a folyamatoktól szabad férfitársának Méltányolni illene, hogy ezt mégis megteszi, nem igaz? Ha azt szeretnénk, hogy a nőknek legyen kedve gyereket szülni ebbe a mai, bizonytalan világba, talán fizessék meg és becsüljék meg őket rendesen a munka világában is, hogy legyen mersze hozzá, hogy ne legyen mások jóindulatára utalva, hanem saját erejéből is fel tudja nevelni azt a gyermeket, ha netalántán az apa elhagyná…

  NŐI EGYENJOGÚSÁGRÓL ADDIG, AMÍG FÉRFI-MÉRCÉN MÉRIK EZT AZ EGYENJOGÚSÁGOT, NEM LEHET BESZÉLNI.

  A nőket női meghatározottságaik szerint, és nőkre szabott mércével mérjék a munka világában. A munka világát meg igenis igazítsák hozzá a női igényekhez is, mert kedves felebarátom az csak úgy lesz igazságos és egyenlő!!!!

 11. Ezt még annyival kiegészíteném, hogy aki pejoratív értelemben beszél a terhes, majd szülő, majd gyermeket gondozó nőről, az talán észre sem veszi, hogy közben az egész családról mond ítéletet.
  Nem azért maradnak ki a munkából a nők kismamaként, anyukaként, mert úgy tarja kényük-kedvük, hanem azért, mert semmilyen körülmény nem támogatja azt – nálunk legalábbis, ebben az országban -, hogy egy kismama, akinek a vértérfogata másfélszeresére növekszik az alatt a 9 hónap alatt, cserében felhígul; a hormonháztartása teljesen felborul, a testsúlya drasztikusan növekszik, vizesedik a szervezete, folyamatosan ég a gyomra, és óriási esélye van, hogy nem egészségesen kerül ki ebből az egész terhességbuliból, örömmel dolgozhasson, ameddig szeretne.
  És azt sem támogatja semmi, hogy ha ahhoz van kedve, testi-lelki ereje, akkor akár a szülés utáni másnapon dolgozzon!

  Itt semmi nem jó.
  Ha van rajta sapka, azért, ha nincs rajta, azért.

  Sajnos ezek a tények.

 12. Ezt írod: „De azt gondolom, hogy igenis az lenne igazságos, hogy ha a munka világát egy kicsit a nők igényeihez is hozzáigazítanák.”
  Én pont ezért tartom nagyon fontosnak a kvótát.
  Azért, mert amíg nem lesznek ott a nők, addig nem lesz a nőknek jobb egy ilyen társadalomban.
  Azért, mert férfiak vannak többségben döntéshozó helyeken, országgyűlésben, stb, az még egyáltalán nem jelenti, hogy ők szakmailag, emberileg rátermettek!
  Ne dőljünk be annak, hogy azok az emberek azért vannak ott, mert megfelelőek a feladatra!
  Ezt egyáltalán nem garantálja semmi.
  Így a „minőség” (a tények puszta léte nem egyenlő a minőséggel), ha fele részben nők vennének részt ezekben a feladatokban, egyáltalán nem biztos, hogy romlana.

 13. Rita, én nem értek egyet a kötelező kvótával, azzal értek egyet, hogy képességek és tehetség döntsön minden esetben. Akár férfiről, akár nőről van szó. Persze értem a te logikádat is. Te azt mondod legyen egy pozíció betöltéséért vívott versenyben pozitív diszkrimináció a nők javára, mert másképp nem fog változni a helyzet. Én ezzel nem értek egyet, de megértem, hogy miért mondod, értem a logikád. Viszont nem szívesen bíznék egy balga nőre egy felelősségteljes pozíciót egy értelmes és rátermett férfi helyett. És ez fordítva is igaz, nem szívesen bíznék egy ostoba fráterre egy felelősségteljes pozíciót egy értelmes és rátermett nő helyett. Tehát a képesség és a tehetség és a rátermettség döntsön. Pláne, ha nagy felelősséggel járó pozíciókról van szó. Pozitív diszkriminációt a roma foglalkoztatás növelésénél és elősegítésénél alkalmaznak, a romák felzárkóztatása érdekében, és azért ott szerintem ez jóval indokoltabb, mint a nők esetében. Persze valóban elgondolkodtató a te logikád is, hiszen ha az számtalan esetben előfordul, hogy egy balga férfire bíznak egy felelősségteljes pozíciót, csak azért mert férfi, egy rátermett is tehetséges nő ellen döntve, akkor miért ne lehetne az egyenlőség jogcímén szintén számtalan esetben a feladat ellátására alkalmatlan nőkre bízni adott pozíciót, csak azért mert nő?….Hát nem tudom….Érdekes és kissé torz felfogása az egyenlőségnek. Nekem nem szimpatikus. Ez a ló másik oldala. A maga részéről biztos ellenezném.

 14. De hát most is a képesség és tehetség dönt!
  Ezek szerint akkor meg kell elégednünk azzal, ami most van, és kész.
  Ez nem az egyenlőségről szól, hanem a kvóta a mi társadalmunkban arról szól, hogy a nőknek ez a MINIMÁLIS lehetőségük.
  De mivel nincs kvóta, ezért nincs lehetőség sem.
  És ennek akkor lehet örülni.
  Ahol bevezették a kvótát, sehol nem lettek negatív hozadékai.
  Az anyatermészetben is van kvóta. Ha nem egyenlő a nemek aránya, kipusztul a faj.
  Szerintem emberként ezt nem kéne túlgondolni, mert a kvóta elutasításával azt csináljuk…

 15. Mi bánt? Az igazság? Vagy a stílus? Amíg a cikk ebben a stílusban íródott, engem sem érhet szemrehányás.

  1. Amikor ez a botrány kirobbant rengeteg női kommentet láttam ahol a nő (inkább élősködő ribanc) igenis alanyi jogon járónak gondolja az ő ingyen belépőjét. A nők átlagosan kevesebbet keresnek? Hol? Mikor? Bértábla van ember! Vagy a versenyszférában? Hát akkor mindenki mindenhol csak nőket alkalmazna! Egyszerű a közgazdaságtan! Ja, hogy nem ér annyit a munkád? Hát igen.. Fáj a kis pocikád, projekt áll, kötbért kiszámlázzák. Te fizeted meg?? DE ezt már írtam. Ennek ellenére Megkapod a pénzt mert bértábla van!! Csillámosra szét van nyalva a segged!! DE EZT MÁR ÍRTAM!

  2. ELvárják tőled otthon?? K? Mit? BARÁTOCSKÁM! Ezért egyedül magadat okolhatod! Ki várja el? Az akit te te választottál magad mellé! Igen, te VÁLASZTOTTAD!! Nem más! Te! A választásod! NEM rakták melléd, te DÖNTÖTTÉL úgy! Válassz olyat akivel meg tudtok osztozni a terheken!

  Elmész szülni az hátrány? BARÁTOCSKÁM! Nem kötelező!! Minden jogod megvan nem szülni!! Mérlegeld a lehetőségeid és dönts! Igen, te!! Mert a férfinak ugyebár semmi beleszólása nincs a dologba a hatályos jogszabályok szerint! Majd mehetsz gyerektartást követelni mikor férfinak ebbe semmi joga nem volt beleszólni! Igen, beleképzeltem magam a helyedbe! Csillámosra van nyalva a segged!

  „A munka világát meg igenis igazítsák hozzá a női igényekhez”
  Mit követelőzöl már megint? jogod van tanulni és fejlődni, szabad az akaratod, rajtad áll minden! Pont az általad említett szakmák azok ahol ha nem volt lusta a nő és tanult, akkor ugyanúgy elismert lehet mint bárki más! Főorvos NŐKET nem csak mostanában lehet látni hanem 20-30 éve is voltak!!!

  Csak könnyebb követelőzni ha kicsit ferdíted a valóságot, ugye??

  Igazítsák az igényeidhez a munkát, de az egyenlő bért azt követeled, mi?? A szokásos kettős mérce. Akkor idézek megint a cikkből: LÓFASZT!

  „FÉRFI-MÉRCÉN MÉRIK EZT AZ EGYENJOGÚSÁGOT”
  Egyszerű szubjektív összehasonlítás. AKKOR MÉRD A NŐKHÖZ! A KÜLÖNBSÉG UGYANAKKORA MARAD!

Comments are closed.