Egyik barátnőmet elhagyta a férje. Két évtizedes kapcsolat és egy nagycsalád volt mögöttük. Az asszony szó szerint a családnak élt. Lecserélték egy tíz évvel fiatalabbra. Egy hétig nyalogatta a sebeit, majd megrázta magát. Mire a volt férj hozta az aláírandó papírokat, addigra kivirult.
Hogy ez lehetetlen? Nem, nem az.

Azért sikerült neki ilyen gyorsan összeszednie magát, mert tudatosította önnön értékeit, pillanatok alatt ráébredt, hogy a férjnek behódolva, elhitette magával: a nőnek a tűzhely mellett a helye.
Általános napjuk így nézett ki: asszony összekészíti a családot, elindítja a gyerekeket oviba, iskolába. Dolgozni megy. Este bevásárol, megfőz, kimos, kitakarít, összekészül másnapra. Hétvégén nagybevásárlást intéz, háromfogásos ebédet tálal és rosszul érzi magát, ha szombaton éjfélig nem tud kivasalni. Vasárnap ellátja a távolabbi családot, vendégeket fogad, összekészül a következő hétre. Apuka minden reggel elment dolgozni, majd hazament. Hétvégén lenyírta a füvet. Gyerekek közoktatva egész héten, este tanulás, tv, hétvégén tanulás és játék.

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Karácsonyi ajándékok, nyári szabadságolás

Gyerekeknek ruha, játék, nagyszülőknek, rokonoknak nemes ital, csokoládé, apának, anyának lakásfelújítás és új bútorok.
Hitelre.
Anyuka új ruhákra vágyik, szekrényében sorakoznak a sokat hordott holmik. Praktikusan bővek, lezserek, de otthonra jó az! –felkiáltással, majd hozzátéve: ő meg eljár dolgozni, neki jobban kell… (gyk. apuka).
Apuka feszít a frissen legyártott farmerben, pocakja már nem fér bele az új, márkás pólóba, azt is le kell cserélni. Közben Anyuról nem mond szépeket az ismerősöknek: nem ad magára, régi göncökben jár, úgy öltözik, mint egy öregasszony…

Anyu panaszkodik a barátnőknek, hogy semmit nem vehet magának, a férje mindenért szidja, szerinte pazarol. Közben családnak van mit ennie és a szolgáltatásból sem kapcsolták még ki őket.
Nevezett hölgyről írhattam volna azt is, hogy 30 évi házasság után, egy közös gyerekkel érte utol a fenti végzet. Az is igaz lett volna. Ahogyan az is, hogy 10 év házasság, két gyerek után történt meg, másvalakivel.

Fenti hölgyek a közeli ismerőseim. Egy közös pont van bennük, a fenti házassági nyomvonal. Valamint az, hogy átbeszélve helyzetüket, mindhárman megrázták magukat és:

1. lefogytak
2. képezni kezdték magukat
3. társaságba kezdtek járni
4. fizetéskor először magukra gondoltak, és vettek végre egy új ruhát
5. azóta boldogok…

Felismerték, hogy a probléma nem abban rejlett, hogy a férj elhagyta, megcsalta vagy kordában tartotta őket, hanem abban: ők maguk ezt megengedték, Teréz anya zászlaja alatt.

Egyetlen kérdést tettem fel csak nekik: ha elküldhetnéd magadat szabadságra, egy egzotikus szigetre, akkor hogyan mennél oda?

Erdei-Gulyás Gabriella

Nonprofitpályázat.hu

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---

2 thoughts on “Problémád van? Ne azzal foglalkozz…, avagy síntörés a házasság nyomvonalán”

 1. Nagyon tetszenek a történetek!
  Fontos dolgok, amiket felsoroltál, hogy a nőnek ugyanolyan szintű dolgokat meg kell engednie magának, mint a férfinak, mert egyenjogúság kell legyen a kapcsolatban. Hosszú távon csakis így lehet harmóniában együtt élni valakivel. Nekem is ettől működik a házasságom. Tudatosan odafigyelek arra, hogy ha nekem jár új holmi, akkor a páromnak is jár, és fordítva. Sőt! A gyerekemnek is!!! Bár így jobban el kell osztani a jövedelmeinket, és az egyéni igényeink egy kicsit lejjebb szorulnak, de akkor is mindenkinek jár az egyforma szintű kényeztetés!
  Egyébként ha a férjem olyan lenne, hogy szidna mások előtt, hogy pazarlok, én akkor is megvenném magamnak, ami kell, maximum beraknék egy füldugót. 🙂 És esetleg egy kicsit helyretenném őt.
  Teréz anya lehet hogy nagyon önzetlen volt, de ő nem a mi szintünkön működött. Szerintem azért tudott olyan irgalmas szamaritánus lenni, mert az előző életeiben a saját szükségletei már kielégültek…

 2. A füldugó élelmességre utal, de nem hinném, hogy azt alkalmaznád… 🙂

  Ne felejtkezzünk meg arról sem, hogy nem feltétlenül van mindig, mindenkinek arra szüksége, hogy azonos összeget költsünk a vágyaira.
  Pl. egy közös kirándulás, közös főzés, vagy egy jó könyv megvétele kevesebbe kerül, de esetenként nagyobb örömet okoz az egyik családtagnak, míg a nagyfiú esetleg egy új biciklire vágyik…
  Átcsoportosítás. Gondolom, ismerős… 😉
  🙂

Comments are closed.