Újra divatba jönnek a férfi mellények

A férfi mellény egyike azoknak a ruhadaraboknak, amelyek több éves feledés után diadalmasan tértek vissza a divat világába. Nincs ebben semmi különös, mert ez egy olyan funkcionális ruhadarab, amely lehetővé teszi számos különböző stílus kialakítását – a hétköznapi és városi stílustól a legelegánsabb és formálisabb viseletig. A legfontosabb az, hogy tudd, milyen modelleket válassz, és mivel kombináld, hogy mindig divatos legyél!

Férfi mellény – a királyi udvartól a divatos férfi ruhatárig

Az első mellényeket, amelyek az öreg kontinensen megjelentek, a perzsa jelmezek ihlették. A 17. században váltak népszerűvé az európai divatban, és az elegáns mellények viselésének népszerűsítője az angol király, II. Stuart Károly volt. Érdekes módon az első modellek jelentősen eltértek a mostaniaktól, mert hosszú ujjúak és térdig érőek voltak. A mellény, a maival csaknem azonos formában, csak a 18. század második felétől – 1770 körül – került használatba. A XX. századig mindennap viselték. Azóta a mellény kezdte elveszíteni jelentőségét, de még mindig nélkülözhetetlen eleme volt az elegáns outfitnek. A férfi mellények már nemcsak minden elegáns férfi ruhatárának kötelező elemei, hanem a különféle stílusú ruhák divatos kiegészítői is. A világszínvonalú tervezők által népszerűsített férfi mellények ismét népszerűek.

Hivatalos, de kötetlen alkalmakra is tökéletes

Formális helyzetekben a háromrészes öltöny a leginkább ideális. A mellény esetében két lehetőség közül lehet választani. A nadrággal és kabáttal azonos színű mellény időtlennek számít. Ha azonban az öltözék egyéni karakterét szeretnéd jobban hangsúlyozni, miközben az eleganciáról sem feledkezel meg, választhatsz az öltöny többi eleménél világosabb árnyalatú mellényt is. A dress code szabályai szerint a mellénynek az ünnepélyes, hivatalos alkalomhoz illőnek kell lennie, így érdemes a sötétkék, bézs és szürke árnyalatú egysoros modellek közül választani.

Steppelt férfi mellények

A steppelt férfi mellények praktikus és kényelmes elemei az öltözéknek. Csekkold a Bolf.hu kínálatában, hogy melyik modellt választanád, és hogyan viselnéd, hogy mindig jól nézz ki!

Hogy miért érdemes férfi steppelt mellényt választani?

Ennek több oka is van. Először is, a férfi steppelt mellény funkcionális ruhadarab. Tökéletes védelmet nyújt a hideg ellen, ugyanakkor nem korlátozza a mozgást. További előnye a változatos vastagság. Választhatsz meleg, pehely modellt, de preferálhatsz egy vékonyabb, enyhén szigetelt anyagból készült változatot is. A steppelt férfi mellények kiválóan alkalmasak szabadtéri tevékenységekhez. Akár füvet szeretnél nyírni egy hűvös napon, akár kirándulni indulsz a haverokkal, a steppelt felső számos helyzetben jó választás. Ráadásul számos lehetőséget kínálnak a funkcionális stílus kialakítására vonatkozóan is. A választott modelltől függően félig formális vagy jellemzően hétköznapi kombinációkat hozhatsz létre. Az első esetben érdemes inget, chinót és bőr cipőt választani a mellényhez. A vékonyabb anyagból készült, finom foltvarrással ellátott férfi steppelt mellények a legjobb alternatívák a smart casual ruhákhoz. Nyugodtan nyúlhatsz a gombos változatokhoz is – az ilyen részletek könnyedén fokozzák az alkalmi sikkes hatást. Mindennél fontosabbnak tartod a kényelmet és a szabadságot? Adj hozzá a mindennapi repertoárhoz egy praktikus pehelymellényt vízszintes varrással és cipzárral, nem fogod megbánni.