Divatos városias megjelenés nőknek

Valljuk meg őszintén, mindannyian szeretnénk nőként divatosak lenni. Vagy trendiek. Vagy menők. Vagy stílusosak. Vagy legalább egyediek. Szeretnénk kitűnni a tömegből, hogy a személyiségünket sugározzuk, vagy épp ellenkezőleg, inkább beolvadnánk, hogy feltűnésmentesen tudjuk intézni a dolgainkat. A végletek között számtalan árnyalat van, de a divatos megjelenés főleg akkor kerül előtérbe, ha szándékunkban áll jönni-menni a városban.

Ezért most a városi megjelenésről, sőt, a divatos városi megjelenésről adunk hasznos tippeket nektek!

Mit nevezünk városi divatnak, városi megjelenésnek?

Azt nevezzük divatos városi megjelenésnek, amikor elmegyünk egy világváros szívébe, vagy például egy megyei jogú város központi közösségi tereibe, és ott a modern, urbánus, színes, forgatagos közegbe beillünk az öltözékünkkel és a viseletünkkel, továbbá még üzenünk is valamit általa magunkról.

Például a harsány színekkel azt üzenjük, hogy fiatalok vagy fiatalosak vagyunk. A merész formákkal azt, hogy a konvenciók nem igazán hoznak lázba bennünket, annál inkább mozgatja a fantáziánkat a meghökkentés vágya.

A konszolidált, letisztult, szigorúbb megjelenéssel pedig azt üzenjük, hogy szeretjük a szabályokat, be is tartjuk azokat, vagy épp nem szeretnénk megmutatni a város népe előtt, hogy kik is vagyunk valójában.

A divat számtalan lehetőséget nyújt a mögöttes metakommunikációra, ez által a divatos városias megjelenés azt jelenti, hogy a kulturálisan és társadalmilag is színes közegben a megjelenésünket tekintve nem vesszük félvállról azt a kérdést, hogy „Hogyan is illeszkedünk mi magunk ebbe az összképbe?”

Lássuk be: koszos gumicsizmában, gyűrt-szakadt ruhában is elmehetünk plázázni vagy bankba ügyeket intézni, de a lesújtó pillantásokat biztosan nem fogjuk a kirakatba tenni, és esetleg még durva beszólások áldozataivá is válhatunk. A város városias megjelenést igényel, mert ezzel tiszteljük meg embertársainkat is, és ennek a városias megjelenésnek van néhány trükkje akkor is, ha kizárólag csak az aktuális divatot akarjuk követni.

Hogyan járhatod a saját utadat a városias divattal?

Bármi is éppen az aktuális divattrend, ha a kiegészítőket a te sajátos világlátásod szerint válogatod össze, akkor a divaton túl is lehetsz egyedi, stílusos, de közben akár praktikus is.

Például egy egyszerre hasznos és szép női hátizsák is többféle eszköze lehet a városias megjelenésed kiteljesítésének:

  • Ha kontrasztot képez az öltözékeddel például színben, akkor máris a figyelemfelhívás eszközeként fog funkcionálni.
  • Ha színben harmonizál a női hátizsák a cipőddel, öveddel, karkötőddel, akkor kifejezetten stílusossá teszed a megjelenésedet.
  • Ha inkább semleges a szín- és formaválasztás a női hátizsáknál, akkor pedig azt üzeni, hogy inkább a praktikumot részesíted előnyben az adott városi viseleteddel.

Kíváncsi vagy egy hasznos trükkre a divatos városi megjelenésedhez?

Ha róttad már gyalog az utcákat és utaztál már keresztbe-kasul a városban tömegközlekedéssel, akkor meglepve tapasztalhattad, hogy sok-sok kilométert lehet legyalogolni egy kis séta alkalmával is. Ha jól akarsz kinézni és közben a lábaidat sem akarod terhelni, akkor neked találták fel a balerina cipőt – rengeteg szépséges és divatos balerina cipőt például itt találsz: https://www.ecipo.hu/noi/felcipo/balerina.html.

balerina cipők

  • kecses megjelenést biztosítanak számodra,
  • hosszítják a lábat, tehát még slankítanak is,
  • illenek a különböző hosszúságú nadrágokhoz és a szoknyákhoz is,
  • miközben elképesztően kényelmesek.

Egy egyszerű farmer-szettet is fel lehet dobni egy szép balerina cipő formával, ha pedig a hátizsákod színe egyezik a balerinád színével, akkor kész stílusikon lehetsz a városban!

Divatos városi megjelenés vidéken is? Miért is ne?

Bár nagy különbségek mutatkoznak egy metropolisz és egy zsákfalu között, de szerencsére rengeteg átmenet létezik a lakóhelyeket tekintve. Nőként bárhol és bármikor lehetünk divatosak, stílusosak, sőt, a városias megjelenéssel vidéken is lehetünk példateremtőek és minden pillanatban csinosak.

Dobd fel az outfit-edet akár trendi női hátizsákkal, akár szépséges balerina cipővel, vagy bármivel, amihez kedved van és kifejezésre juttathatod magadat általa. Légy divatos és közben egyedi!