Bob Bob meséi
Egyáltalán nem megy újdonságszámba nálunk, hogy nem létező dolgokra mutogatunk, vagy láthatatlan dolgokhoz beszélünk nyilvános helyen, de ezt a mait lejegyzendőnek gondolom.

Bobókámmal ma a következőképp sétáltunk el a bölcsődéig.

Otthonról hoztuk Órarugógerincű Felpattanót egy kis rugós figura személyében, majd észrevettük, hogy a Rózsaszínű Fa odvából mindenféle kaja repül ki, ebből megsejtettük, hogy ott lakik benn az üregben Gombóc Artúr. Naná, hogy magunkkal invitáltuk!

Utána tüsszentésekre lettünk figyelmesek, majd észrevettük, hogy a kerítés zöldre van festve, a fa barnára, a ruhám fehérre, így arra következtettünk, hogy nem lehet messze a híres Festéktüsszentő, aki mikor utolértünk, csatlakozott hozzánk.

Ezek után lövések dördültek a fejünk fölött, majd hamarosan feltűnt Madárvédő Golyókapkodó, ő is velünk tartott.

Egy hosszú ágon ringatózva észrevettük Pom Pomot, aki leugrott az ágról, mit ad isten, épp Picur fejére. Ők is csatlakoztak hozzánk.

Nem kerülte el a figyelmünket, hogy az előttünk elsétáló kutyának hiányzik az egyik füle, majd a kerítésről hiányzik a kilincs, és a fáról is le van radírozva az odú. Nem volt kétséges, hogy Radírpók nyomait látjuk, egy lyukban meg is találtuk! Jött velünk ő is.

Láttuk a Lesből támadó Ruhaszárító kötelet is a távolban morogni, de őt nem hívtuk meg népes kompániánkba.

Utána feltűnt nekünk, hogy az aszfalt ki van vasalva, a járda ki van vasalva, sőt a fák törzse is simára van vasalva, hamarosan Önműködő Vasaló is csatlakozott hozzánk, akit gyorsan Mindent Ragasztó Rezső követett, akit nem volt nehéz nem észrevenni, mert amerre járt csengők voltak ragasztva a falra, utcatáblák a kerítésekre, postaládák a kapukra.

Nem sokkal később mindenféle tintapacába léptünk, először füleket vettünk észre, majd teste, és végtagjai is lettek: a Tintanyúl is velünk jött tovább. 

Menetközben a cipőink összevesztek egymással, beléjük bújtak a Civakodó Cipőikrek, így ha akartuk, ha nem: ők is mellénk szegődtek.

Végül hangos sziszegésre lettünk figyelmesek, de a bölcsőde előtt parkoló autók közül egyiknek sem volt leeresztve a kereke, így kizárásos alapon csakis az Óriástüdejű Levegőfújó jelenlétére lehetett következtetni, utolsóként még ő is hozzánk csapódott. 

Azt hiszem, nem felejtettem ki senkit a díszes társaságból. Először arról volt szó, hogy Botoddal töltik a napot a csoportban, de az öltözőben végül meggondolták magukat, és velem kellett jönniük a munkahelyemre. Délután szerencsére visszatértek hozzánk.

Bobó