Önbizalom növelés

 Mondhatnánk, hogy manapság a csapból is ez az önbizalomtéma folyik és már unalmas, de hidd el, nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy mennyire fontos! Most mutatok Neked egy-két egyszerű és hétköznapi módszert, amely nem igényel sem jogi, sem orvosi alapismereteket és még atomfizikusnak sem kell lenned ahhoz, hogy alkalmazhasd a saját életedben. Próbáld ki, mi bajod lehet? Persze, csak akkor, ha hiányzik egy kis önbizalom.

Önbizalom növelő tippek:

  • Gondold végig a jó tulajdonságaidat, majd írd is le őket. Legalább harmincat. Igen, jól látod, harmincat. Csak a jókat, a rosszakat felejtsd el. Időnként, ha rossz passzban vagy vedd elő a listát és előbb-utóbb elhiszed, hogy csak ezek léteznek.
  • Állj a tükör elé és mondd, hogy szereted magad és klassz vagy! „Szeretem magam és klassz vagyok!” – így.
  • Most állj ismét a tükör elé és nézz úgy magadra, mintha egy idegen nőt kritizálnál a barátnőddel a kávézóban (de ugye nem szoktál ilyet csinálni?). Milyen a haja, a ruhája, a sminkje – ha van rajta egyáltalán – hogyan áll, hogy beszél, fintorog stb (táska, cipő, ékszerek). Most mondd el – magadban és magadnak, hogy ha kritikus szemmel nézed a saját tükörképed, hogy mit változtatnál… és tedd meg, változtass! Új frizura, smink – hétköznap is –, más öltözködési stílus, vagy egy új póló a turiból, teljesen mindegy, csak változtass! Szükség van azokra az elismerő pillantásokra, önmagadtól is és másoktól is.
  • Változtass a tartásodon! Emeld fel a fejed, húzd ki a vállad, nyisd ki a szemed és téveszd meg az ellenségeidet: mosolyogj hétfőn! A hatás nem marad el, meglátod! ( Persze nem mindegy, hogy rajtad vagy veled, de mosolyogni fognak Rád!)
  • Önbizalom növelés
    Önbizalom növelés
  • Légy büszke! Biztos, hogy volt már kisebb-nagyobb sikered, amire büszke lehetsz, de a jövőben biztosan lesz, ezért előlegezd meg magadnak az érzést egészen addig, míg magad is elhiszed!
  • Tégy úgy, mintha menő lennél, sikeres, jókedvű, leleményes, és így tovább. Annyira meg fogod szokni az érzést, hogy a végén nem lesz különbség és egyszerűen úgy fogsz reagálni dolgokra, mintha tényleg a Te tulajdonságaid lennének. Hiszen menő vagy, sikeres, jókedvű, leleményes!
  • Légy bátor! Jobban jársz, hiszen, hogy Henry Fordot idézzem: „Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.”
  • Tűzz ki apróbb célokat, majd egyre növeld a tétet. Na, nem a minden hétfőn kezdődő fogyókúrára gondolok, de az már valami, ha minden nap egy zsemlével kevesebbet eszel.(Ettől már előbb-utóbb mosolyogni fogsz az új rucidban, a tükör előtt J )
  • Szanáld ki a negatív embereket az életedből. Eddig sem volt belőlük semmi hasznod, ezután sem lesz, ártani viszont annál jobban tudnak. Tehát vond meg tőlük az esélyt. Ártsanak maguknak, ha annyira akarnak.
  • Sportolj! Nem kell rögtön maratonnal kezdeni – a futás amúgy sem való mindenkinek, hiába, hogy most nagyon felkapott sport! -, elég sétálni, például Pokémonok után, vagy elmenni kirándulni, és kisvasút helyett gyalog menni fel a fátyol vízesésig, biciklit bérelni a Balaton mellett, vagy tollasozni a szomszéddal, de ha csak egy kézi súlyzód van, az is csodákra képes! A mozgástól duplán boldog leszel: egyrészt azért, mert egy kitűzött célodat eléred magával a megmozdulással, másrészt meg azért, mert elkezdenek termelődni azok a hormonok, amik lustálkodással nem szoktak…

Ha tanácsaimat meghallgatva picit jobb kedved lett, már megérte! Ha még heccből egyet-kettőt ki is próbálsz, én biztosan visszamosolygok, amikor találkozunk, hiszen tudom, hogy Te vagy az a csinos és bátran, büszke fejtartással, mosolyogva közeledő lány (fiú) akire olyan jó ránézni, mert tele van önbizalommal.

One thought on “Útmutató az önbizalmadhoz”

  1. köszönöm ki fogom oket probálni ezek valoban hasznos es praktikus tippek melyeket könnyeden fel tudunk használni es alkalmazni a szurke hétköznapok során… hisz csak akkor vannak szürke hétkoznapok ha mi ugymond lusták vagyunk kiszinezni öket… mindig légy büszke mosolyogj elöbb utobb a világ is viszaköszön rad es sose tudhatod ki szeret majd bele abba a szivbol jovö mosolyba…

Comments are closed.