Hízni akarok

Az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés az emberek között az, hogy hogyan lehet fogyni? De nem is gondolunk arra, hányan szenvednek azzal, hogy képtelenek génjeik, beállítottságuk vagy éppen pszichés kellemetlenségeik miatt hízni. Ez akár nagyobb problémát jelenthet, mint néhány plusz kiló, amire rengetegen tekintenek életüket beárnyékoló csapásként.

Az első és legfontosabb lépés annak kivizsgálása, kiderítése, hogy mi az oka annak, hogy hiába akar az illető hízni, mégse tud. Ezért érdemes szakemberhez fordulni.

Hízni akarok
Hízni akarok

A hízás sok mindentől függ: hormonháztartás, táplálkozás, napirend, mozgás és ezek típusai, mennyiségei. Például a rendszertelen táplálkozás és a nem megfelelő minőségű ételek fogyasztása nagyban felelős az elhízásért, így számos hízni vágyó rohan fejét vesztve minden közelében lévő étel irányába, hogy azzal segítsen magán. De gyakran ez mit sem ér, hiszen ha valakinek túl gyors az anyagcseréje, nem hoz változást semmilyen nehéz táplálék. Tehát a hízáshoz is ugyanúgy egy helyes étrend kialakítása szükséges, mint a fogyáshoz. Aki hízni akar, annak szintén nagy figyelmet kell fordítania az étel összetételére, mennyiségére, gondoljon a zöldség, gyümölcs, folyadék mennyiségére és arra, hogy milyen időközönként, milyen napszakokban egyen. Például tanácsos 2-3 óránként kis mennyiséget fogyasztani az egyszerre túl sok étel belénk erőltetése helyett. Este, lefekvés előtt vagy vacsorára érdemes tojást, sajtot, joghurtot, zsíros vagy nehezebben emészthető ételeket előnyben részesíteni.

Sokan vitaminkészítményekre, nyomelemekre esküsznek, de az egyik legfontosabb a hízni akarás esetében is a sport. A kilók növeléséhez nagyban hozzájárul az izmok növekedése, hiszen azok kisebb mennyiségben is nehezebbé tesznek minket, mint a zsír. Így a mozgás elengedhetetlen, ha a kívánt célt el akarjuk érni.

Léteznek még különböző étrend kiegészítők, amik szintén erre a problémára lettek kifejlesztve. Érdemes ezeket is kipróbálni, de ahhoz, hogy hasson is, hosszú távon kell használni. Ami talán még a vizsgálatoknál és a problémakeresésnél is fontosabb, a kellő akaraterő és elhivatottság.

Kiszerveznéd a szövegeid írását? A RitArt Referenciák kategóriába sorolt cikkek minőségéhez és tartalmához hasonló cikkek megírását vállaljuk kreatív szövegírói szolgáltatásunk keretében.

Szövegírás – RitArt Academy