Jó nő akarok lenni!

Megyek az utcán, tavaszodik, nyílik a természet, csodás illat, fantasztikus színek mindenfelé.

Nézem az embereket a metró lépcsőjén, mindenhol, amerre járok, keresem rajtuk is a vidám színeket, az illatokat, várom a mosolyokat, nézem a nőket, nyílnak-e már? Látom-e az igényt, a tavaszi lelkesedést, az öltözködésben, a gesztusokban, hogy „jó nő akarok lenni”!

Mi? Jó nő? Akarok? Mi van, mi van? Eltévedtél, kedves cikkíró?

Ez most egy reklám előkészítő szövege? Hogy például, hogyan érhetem el a személyiségemhez egyáltalán nem illő testsúlyt? Vagy, hogyan legyek olyan, mint azok a hölgyek, akik mindenféle kiegészítőkkel preparálják magukat, mert azt sugallják nekik, hogy így lehetnek „jó nő”?

Nem igazán, nem ezt szeretném!

Hát akkor hogyan és mégis miért akarok, mert akarok, jó nő lenni?

Jó nő akarok lenni!
Jó nő akarok lenni!

Azt hiszem, legfőképpen az a fontos, hogy jól érezzem magam a bőrömben, hogy szeressem az életemet, szeressem önmagamat, akkor is, ha nem mennek a dolgaim úgy, ahogy én szeretném, ha nem sikerül az állás, amire vágyom, ha nem nyerem el az épp aktuális pályázatot, ha nem találom a párom, már elég régen.

Akkor is érezzem, hogy jó nő vagyok, mert az akarok lenni, ha a tükör előtt reggel meglátom az újabb ráncokat, és nem borulok ki tőle, hogy már megint, te jó Isten, a Julisnak, bezzeg kevesebb a szarkaláb a szeme körül! Hogy már megint mekkora a hasam, nem kellett volna tegnap este még egy pótvacsorát enni!

Nem azt figyelni, keresni, hogy van-e nem tetszetős bennem, hanem azt megszeretgetni, ami van.

Büszkének lenni arra, hogy nő vagyok, hogy anya, hogy nagymama vagyok, hogy rendszeresen táncolni járok, hogy hetente úszom, hogy sokat beszélgetek fiatalokkal, hogy figyelek, hogy alkotok, hogy az élet csodáit meglátom, hogy szeretek kirándulni, tudok örülni az életemnek, így, ahogy vagyok.

Hát így valahogy.

Ennek fényében már akarhatom azt, hogy jó nő legyek, mert, ha a saját szememben jó nő vagyok, akkor a világ is ezt fogja visszatükrözni nekem. Mint, ahogy, ha rámosolyogsz egy ismeretlen emberre az utcán, a közértben, a szolgáltatónál, a járműveken, az biztos, hogy visszamosolyog. Az én tudatos női belső sugárzásomtól a többi embernek, akikkel nap, mint nap találkozom, jobb lesz az élete, szebbek a napjai.

Jó nő akarok lenni!

Kiszerveznéd a szövegeid írását? A RitArt Referenciák kategóriába sorolt cikkek minőségéhez és tartalmához hasonló cikkek megírását vállaljuk kreatív szövegírói szolgáltatásunk keretében.

Szövegírás – RitArt Academy