Vámpír akarok lenni

Egyik reggel úgy ébredtem, hogy első gondolatom az volt: Vámpír akarok lenni!
Még alig tértem magamhoz az álom hatásaiból, kába volt a fejem, de ez a gondolat óriási erővel vágott fejbe, éreztem, hogy nekem ezt rögtön meg kell valósítanom!

Valószínűleg nem így történik, ha valaki vámpír szeretne lenni, de vajon akkor hogy jut ilyesmi bárki eszébe is?

 

Vámpír akarok lenni
Vámpír akarok lenni

A vámpír alapból számomra egy nem egy túl szimpatikus élőlény, bár, igazából lehet nem is nevezhetjük élőlénynek, hiszen már halott! Sőt, ami még érdekes benne, hogy halhatatlannak tartják, ami nagyon nem fér össze azzal, hogy egy vámpír valójában már meghalt, tehát hogy is lehet hallhatatlan? Koporsóban fekszik és éjjelente felkel, azért hogy emberek vérét szívja, ami aztán továbbra is „életben” tartja.

A legújabb kori vámpírizmus vonzó lehetősége köszönhető a sok vámpíros filmnek, ahol egy vámpír közel sem látszik halottnak. Lásd Alkonyat sorozat, a Vámpírnaplók, Inni és élni hagyni hogy csak párat soroljak fel a mostanában menő vámpíros sorozatokból.

Sőt ezek a vámpírok mind szépek, fiatalok, és csodálatos erővel rendelkeznek. Erősebbek bárkinél, gyorsak, mint a villám, tele vannak energiával. Igaz, cserébe csak éjszaka mászkálhatnak, mert a nappali fény ártalmas számukra. Ami a legfontosabb, az életben maradáshoz vérre van szükségük, amihez szükségeltetek egy élőlény életének az elvétele, bár a modernebb filmek ezt megoldanák szintetikus vérrel, és már a nappali fény sem zavarja a legújabb vámpírokat.

 

De miért juthat bárki eszébe is hogy ő vámpír akar lenni?
Talán a halhatatlanság lehetősége csábító az emberek, főleg a fiatalok számára?

Vajon jó lehet-e ebben a világban sokáig élni? Hiszen az élet nem csak csupa móka és kacagás, éppen kifoghat az ember szerencsétlenebb sorsot is, tele fájdalommal, szenvedéssel. Meg aztán egy vámpír sem tudja kikerülni, hogy a szeretett személy, legyen akár a szerelme, párja, gyereke, szülei, előbb utóbb meghaljon, míg ő élvezi a kortalanság és örök élet előnyeit. De vajon egyedül tényleg lehet ezt élvezni, mindig új társakat keresve?Innen nézve is olyan jó lehet halhatatlannak lenni, vagyis örökké élni? Úgy látszik ez a legvonzóbb perspektíva, mégis vannak filmek, amik azt boncolgatják, hogy az örök életre ítélt vámpír azzal tölti végtelen hosszúra nyúlt létét, hogy miképpen is tudna végre jobblétre szenderülni, merthogy annyira elege van már az örök életből.

Talán az erő és gyorsaság lehet a vámpírságban olyan kecsegtető?

 

Mindenki arra vágyik, hogy valamiben jobb legyen másoknál, főleg ha már amúgy is gyengének, kicsinek, halandónak született. Talán akik amúgy is kevesebbnek érzik magukat, kisebbségi érzésük van, nekik hívogató lehet képességekre szert tenni. Mert milyen jó is lehet, ha nem kötnek minket a fizika törvényei, akár hang vagy fénysebességgel közlekedhetünk, egyik lábunk itt a másik ott, aztán meg nem kell folyton konditerembe járnunk, mégis képesek vagyunk fél kézzel megemelni egy autót, megállítani a száguldó vonatot, mi az nekünk? Tényleg ez lenne a legfontosabb az életben?

 

Talán valakit pont a vérszívás, pont a kegyetlen gyilkolás csalogatja a vámpírrá válás vágya felé? Léteznek köztünk gyilkosok, pszichopaták, akik számára ez egy jó lehetőség lenne, hogy kiéljék antiszociális vágyaikat, anélkül, hogy utána börtönbe kellene vonulniuk.

Persze az emberek nagyobb többsége fél a vértől, már egy vérvételtől is sokan elájulnak, igaz, az a saját vérük. Lehet, hogy ebben az esetben a vérnek valamiféle mágikus hatása van, ha iszunk más vérétől, azt hihetjük, mássá válunk, olyanná, mint akitől a vér származik! És mi mindig mások szeretnénk lenni, mint akik valójában vagyunk, vajon miért is?

Miért is hiheti bárki, hogy jó ötlet lehet vámpírnak lenni?

Hogy juthat bárkinek az eszébe az, hogy én vámpír akarok lenni??

Nekem két válaszom van erre a kérdésre, vagy az emberek örökös boldogságvágya miatt, hogy azt hiszik, majd vámpírként boldogok lesznek, vagy egyszerűen csak emberi hülyeségből, és tökéletlenségből.

 

A vámpír nem egy valóságos élőlény vagy akármi is legyen, de milyen is jó is vágyni valami másra, aki lehetnék? Hiszen lehetnék vámpír, miért is ne? Vagy már az is vagyok?

Nagy a verseny a piacodon? Mi írunk, te nyersz: leírjuk a konkurenciádat a térképről. Elképesztő mennyiségű szöveg írására vagyunk képesek, azért, hogy végre a te vállalkozásodat találják meg a vevők az Interneten.
RitArt Szövegírás Szolgáltatás>>