Fogyni akarok!

Fogyni akarok. Hogyan? Természetesen: gyorsan. A fogyás, fogyókúra téma minden magára valamit adó, helyesebben magát eladni akaró magazinban helyet kap. Ez egy fincsi téma, közhelyes, de igaz ami igaz, mindig átbújjuk a különböző csodadiétákról szóló oldalakat, mi nők. Jelentem én is!

Fogyni akarok!
Fogyni akarok!

Arról ábrándozom, hogy mínusz tíz kilósan vészesen jól feszítek nyárvíz idején a strandon, vagy a Balaton partján. Tenni érte? Igen, kell! Kellene! Azonban sokan úgy gondolják, megisznak napi x- mennyiségű csodaszert és a kilók a szó szoros értelemben leolvadnak testükről. Nos, én ebben szkeptikus vagyok, mondhatnánk úgy is, hogy régi vágású. Tenni kell azért a dolgokért, hogy a kívánt súlyt elérjük. Napi egy-két pohár lötty nem hozza meg a kívánt hatást – esetemben a mínusz tíz kilogramm súlycsökkenést.

Mit tegyünk? Ez is közhelyes, de mozogjunk is mellé! Erről is beszámol szintén minden magát eladni akaró magazin. Gyakorlatok tömkelegével találkozhatunk, hogyan gyúrjunk hasra, popsira, combra. Ezek is jók, de az is, ha mi magunk járunk el valamilyen közösségbe, ahol közösen átadhatjuk magunkat az izzadásnak. Mert izzadni jó.

Számos előadáson hallottam, hogy egyenesen kötelező, nemcsak a fogyni kívánók kívánalma ez, hanem kiváló méregtelenítő hatása is van. Tehát uccu neki, én is felkerekedem minden szerdán, sajna egyelőre csak heti egy alkalommal, és táncos mozgásra járok, közismertebb nevén zumbára. Megkedveltem. Otthon mindig lankadt a kedven a tv előtt, az aerobik kazetta gyakorlataira zsírt égetni. Addig lankadt, hogy abba is maradt.

Sőt, egyedül is voltam. Zumbán meg társaságban, olyanok között, akiken bőven van még a tíz kiló fölöslegen kívül is, de nem szóljuk meg egymást, nem is ez a cél, hanem az örömteli egy óra hossza, amit eltöltünk közösen. A talajgyakorlatokat nem szeretem, úgyhogy én csodára élvezem a zenére táncikát, merthát táncolni is szeretek. Kiváló stresszűző is a mozgás, hogy mást ne mondjunk! És bizony esetemben, a hét közepén a hét eleji izgalmakon már túl is tudok adni, és kitáncolom magamból minden bosszúságom, így jut energiám az engergiavámpírjaimra a hét következő két dolgos napjára is.

Nekem ez a fogyókúra és az, hogy délután már mérsékelem a bevitt élelmiszer mennyiséget. Hiszen az is örök mondás, hogy este hat után már ne egyél! Így teszek. Fontos a fogyásnál, fogyókúránál, hogy legyen az embernek akaratereje! Sok! Nekem néha alábbhagy, majd újból nekirukkolok. De tulajdonképp én jól érzem magam a bőrömben! Akkor meg minek? Hát, hogy nyárvíz idején vészesen jól feszítsek a kétrészes bikinimben és még jobban érezzem magam! Kitartás ez, és nagy feladat, mert ha elértük a kívánt súlyt, azt meg is kell ám tartani! Mint a férjeket, tudják kedves asszonyok! A nő választ, s ha már sikerült a kiszemelt férfit betörni, kedvünkre formálni jellemét, akkor tartsuk is meg lehetőleg, mert elölről kezdeni mindig ezt a feladatot nem könnyű! Hajrá!

Kiszerveznéd a szövegeid írását? A RitArt Referenciák kategóriába sorolt cikkek minőségéhez és tartalmához hasonló cikkek megírását vállaljuk kreatív szövegírói szolgáltatásunk keretében.

Szövegírás – RitArt Academy