Volt egy hosszú hétvégénk, amikor engedélyeztem magamnak egy filmet. Mivel Life coach tréningen végeztem Joó Zsuzsánál, és önként vállalt feladatom a coaching szempontjából érdekes filmek listájának összeállítása volt, meg némi mozis-filmes múlttal is rendelkezem, kifejezetten örömet okozott a dolog.
Notórius DVD vásárlók vagyunk, a múltkoriban egy kosár filmmel járultam a pénztárhoz. Egységára 100-200 Ft volt, nyilván beragadt a készlet. :) Mi viszont jól jártunk. A Mikuláscsomag mellé mindenki kap majd egy filmet is a családban.

Ekkor találtam ki azt, hogy mozihétvégét rendezek magamnak. A munka-gyerek-háztartás-iskola mókuskerékből ki kell törni felkiáltással. Megláttam Az ördög Pradát visel című mozit a listán, és rögtön tudtam, hogy ő az igazi.

Egy divatlaphoz bekerül egy fiatal lány, aki magasról lesajnálja a divat minden hóbortját, viszont nagyon szeretne újságíró lenni. Az önbizalommal teli, magasan kvalifikált lányból asszisztens lesz, második asszisztens.
Neve sincs, az első asszisztens nevén, Emilyként szólítja mindig magához a mosolytalan főnökasszony. Legnagyobb feladata sokáig a kávé megfelelő forrásponton való felszolgálása és a kabát szekrénybe akasztása.

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Andy, mert ez a becses neve hosszú, és kreatív pályaívet fut be a cégnél, az egy év alatt, míg ott dolgozik. Bebizonyítja, hogy elszánta magát a továbblépésre, s bár családi, baráti és szerelmi kapcsolatai megsínylik a folyamatos túlórákat, csak igen ritkán torpan meg.
Érdekes látni, hogy egy jogi végzettségű fiatal nő hogyan nyílik ki a világ számára, szó szerint kivirágzik, és a főnöke igazi, megbízható támasza lesz, bár ezért ő sosem kap elismerést.
Kitalálja azt a gondolatát is Mirandának, a Runway Magazin főszerkesztőjének, amire csak másnap gondolna.

Mindamellett nem alázkodik meg. Soha.
Tudja a célját, elhatározta, hogy mindent megtesz azért, hogy megszerezze az egy év múltán az ajánlólevelet, senki és semmi nem fog ki rajta.
Azért ő is nőből van, egy pillanatra meginog, amikor a szerelmi kapcsolata zátonyok felé közelít.

Egy kis ízelítőt a filmből a BookMarkoló Blogján találsz, a nevem alá kattinva.

Te miért dolgozol egész nap? Mi a célod? Azt teszed, amit a szíved diktál, vagy azt, amit a kényszer szül?

Erdei-Gulyás Gabriella
Life coach
BookMarkoló.hu – Blog

2 thoughts on “Az ördög Pradát visel – avagy mindennapi ütközetek a munkahelyen”

 1. Hello!

  Én ezt a filmet teljesen máshogy értelmeztem. Az alapgondolat jó, hogy ha el akarsz érni valamit akkor ne add fel és dolgozz meg érte. Nade. A lány a végén feladta és a „döntés” hogy ebből kiszált, az volt a jutalma. Hiszen nem tudta hogy meg fogja kapni az ajánlást. Az már, mondhatnám bónusz. Döntött hogy a normális élet és a kedvese fontosabb neki, mint a főnöke. ÉS ne haragudj de miaz hogy meginog mert nőből van ? Szerinted a szerelme helyett a karierrt kellene választania?? Elképzelhető hogy én értem félre ezta filmet, de nekem valahgy a kitartásra nem ez lenne a legjobb példa. Hiszen elvesztette a barátait és ha nem száll ki a pasiját is. Megéri ez?

 2. A film elején elhangzik, hogy csak rövid időt szeretne eltölteni a cégnél, éppen csak annyit, ameddig a karrierjét útnak nem tudja indítani az új kapcsolatai révén.
  A szöveg mellett sokszor a ráutaló magatartás, a mimika, a gesztusok beszéltek, hiszen a főnöknő szájából sem hangzott el túl sok minden, mégis lejött a vászonról (köszönhetően a művésznő zseniális alakításának), hogy bizony, Miranda megkedvelte Andyt.

  Mit nevezünk normális életnek? Az új helyén is nyilván vártak rá új kihívások, melyekkel meg kellett küzdenie. Tudja ezt minden ‘Andy’, aki volt már hasonló cipőben.

  Meginog, mert nőből van.
  Igen, mert nőből van. Ha férfiból lenne, sziklaszilárdan állna, és ha kell, elveszne az elveiért. A józan ésszel szemben. Nem kell messzire mennünk, elég kinézni az ablakon, láthatunk elég pasit, aki konokul kitart valami mellett, csak azért, mert fél váltani.

  Nekem volt már olyan főnököm, ahol hasonlóan Andyhez, összeharaptam a számat, és tettem, amit mondott, mert úgy láttam helyesnek a jövőm érdekében. Közel sem voltak olyan kellemetlen és kiborító, néha túlzó helyzetek, mint a filmben, mert pl. nem én csináltam meg a gyereke leckéjét.
  A lényeg, hogy mind a személyiségemhez, mind a karrierem alakulásához nagyon sokat tett hozzá az az egy év, amit azon a helyen eltöltöttem, és semmi más nem kellett hozzá, csak a kitartásom.
  A vége pedig ajánlólevél volt, akár a filmen, és elkapott félmosolyok a volt Főnöktől.

  Ha van egy kijelölt célja az embernek, amiért képes küzdeni, és bevállalni olyan munkát, ami a végzettségéhez max. köszönőviszonnyal rendeltetik, de tudja, hogy milyen szellemi, lelki és kapcsolati tőkére tehet szert általa, megéri határozott időtartamra bevállalnia egy ilyen munkát.

  Biztos, hogy azok az igazi barátok, akik elhagynak csak azért, mert kevesebb időd van rájuk?
  Nekem az alatt az egy év alatt szintén megcsappant a baráti köröm, de akik maradtak, ma is barátaim, és épp nemrég volt rá példa, hogy éjjel is felhívhattam őket, mert bajom volt éppen.

  Egy pasi pedig, Nagymamám bölcsessége szerint, ha nem áll melletted, meg sem érdemel…
  Véleményét osztom. 🙂

  Szép új évet kívánok Mindenkinek!

  Erdei-Gulyás Gabica
  Life coach

Comments are closed.