Biztosan te is voltál már úgy, hogy csodálattal vegyes irigységgel nézted mások sikerét: de jó neki, jó állása van! De jó neki, megtalálta élete párját! De jó neki, elutazott külföldre! És még sorolhatnám.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a sikeres, boldog élet legnagyobb titka az, hogy ilyen ugrásszerű, látványos eredményeket érjünk el. Ez azért is óriási csapda, mert szinte egész életünkben készülünk valamilyen szinten a „Majd amikor…”-ra, és már szinte tudjuk, hogy milyen jó lesz majd AKKOR nekünk, csak éppen fogalmunk sincs arról, hogy a sikeres, boldog élet nem azt jelenti, hogy bizonyos időközönként, vagy éppen, ahogy sokan képzelik, életünk delén, majd egy-egy naaaagy eredményt elérve beteljesül az addigi erőfeszítéseink áldozata.

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---

A sikeres, boldog élet nem nagy eredményekből áll, hanem épp ellenkezőleg:

A sikeres, boldog élet sikeres, boldog pillanatok, percek láncolata, mégpedig folyamatosan. Teljesen mindegy, hogy ezt hol, hogyan éred el, de ez lehet csak igazi életcél, nem pedig a 20 évig tervezett Föld körüli utazás.

Érdekes módon, a nagy célokat, nagy sikereket leginkább azok érik el, akiknek a boldog-percek láncolata már megvan. A minuszból nagyon nehéz még a nullára is feljönni, nem még pozitívba! Ezért, ha az életünk alapvetően kiszolgáltatott, irányíthatatlan, urambocsá’ boldogtalan – vagyis minuszban van-, akkor hiába a nagy álmok, hiába az ábrándozás, minden nagy tervvel a kudarcot tervezed meg.

A nagy eredményeknek alárendelni az életünket, egyenlő a kudarccal: fiatalon abban hiszünk, hogy majd idősebb korunkban, mikor a gyerekek felnőttek, nyugdíjba megyünk, na, majd akkor lesz időnk magunkra, a hobbinkra, addig meg csak el leszünk valahogy. Ha a napokat csak túléljük, ha azt vesszük észre, hogy kizárólag csak rutinból áll az életünk, akkor valahol egy nagyon mély gödör alján vagyunk, és egyre ásunk lefelé…

A nagy áttörésre, sikerre való vágyakozás idősebb korban is megmérgezi az életünket, hiszen már tudjuk, hogy a dolog nem így működik, és az élettapasztalatunkkal megtámogatva azt is látjuk, hogy addigi életünkben menni boldog pillanat-láncolatot szalasztottunk el, és áldoztuk fel valami megfoghatatlan, felfoghatatlan oltárán.

Boldogság pillanatok láncolatának észrevétele

Egy csomó módszer van arra, hogy boldog pillanatok, percek, napok, hetek, hónapok,évek láncolata legyen osztályrészünk, íme néhány, kiindulási pontnak:

 • Megélni a pillanatot, teljes valójában, szépségében. Mostanában az eget szoktam fényképezni, meg a viharokat, mert az valami lenyűgöző, micsoda erők uralkodnak fölöttünk, és ráadásul szépek is. Nem nagy dolog, mégis, maradandó élményt jelenthet, amire jó visszagondolni. Éld meg a pillanatot, akár jegyezd is fel az időpontot, vagy írd le a rövid történetet, és tedd el magadnak egy cipősdobozba, egy cetlin. Hamarosan dugig lesz a cipősdobozod, ezt garantálom! Naponta ezernyi jó pillanat van, tulajdonképpen képtelenség is lejegyezni. De ha elkezded, máris jobban tudatosodik benned, hogy mennyi minden JÓ vesz körül.
  Narancs színű égbolt - példa, hogy vannak csodás pillanatok
  Narancs színű égbolt - példa, hogy vannak csodás pillanatok
 • Összehasonlítás egy futó pillanatra. Ha nem találsz semmiféle jó, vagy pozitív, örömre érdemes dolgot az életedben, akkor hasonlítsd azokéhoz, akik nyomorúságosan, betegen, éhezve élnek! Tudom, brutálisan hangzik, de annyira semmi nem lehet rossz, hogy ne lehetne találni még annál is rosszabbat! Tessék úgy nézni az életedet, hogy az egy csoda, a közepén te magad vagy a legnagyobb csoda, nehogy azt mondd már, hogy nincs jó, örömre méltó dolog az életedben!
 • Belesüppedés az örömmámorba. Amikor valami nagyobb öröm ér, mondjuk adóvisszatérítést kapsz az APEH-től ;), azt ünnepeld meg! Dudorássz, fügyöréssz, legyen nyilvánvalóan jó kedved, mosolyogj, örülj, mint egy bakfis, akit nagy könyörgésre elengednek végre a diszkóba. 🙂 Ha nem veszed észre az örömöket, és nem is ÖRÜLSZ, akkor mit is akarsz tulajdonképpen?
 • Hála. Amint látod, a boldog pillanatokat természetesnek tartjuk, ugyanakkor nagyon sokan észre sem veszik. Amikor mégis, akkor meg ott van az a fránya “de hát ez lenne a minimum!” gondolat, ami mindent porig rombol! Először is, tudatosítsd magadban, hogy neked most jó. Lehet, hogy csak 3 percig, de mindenképpen jó. Mondjuk elérted a metrót, vagy nem lötykölted ki a tejet, pedig az a védjegyed (na, ez én vagyok :))! Érezz hálát, ami persze nagyon hasonló az örömhöz, csak a hála kapcsolódik valami máshoz. Mintha valahonnan kapnád azt a jót, és annak a valaminek köszönnéd meg. Érted ugye? Hiszel valamiben? Legyél ANNAK hálás!
 • A rossz dolgok másik oldalról szemlélése. Nyilván nem lehet évekig bárgyú vigyorral létezni egyfolytában, mert a kis bosszúságoktól kezdve, a nehézségeken át, egészen a komoly, súlyos gondokig megtalálnak minket a bajok. Ilyenkor viszont egy jóra koncentráló HősNő és egy rosszra koncentráló nő problémáinak lefutása között óriási különbségek lehetnek. Nem mindegy, hogy szinte babusgatjuk azt a problémát, vagy gyorsan megoldjuk, a megoldhatatlant pedig mielőbb elengedjük, és megyünk tovább az úton. Ez komoly lelki munka lehet, de szerintem nem kell magyarázni, hogy kiknek megy ez könnyebben, és kiknek nehezebben…
 • Ne hagyd, hogy mások berögzült reakciója befolyásoljon! Az emberek gyakran csak megszokásból cselekszenek. Azon túl, hogy senki nem érezheti át azt, ami csak a tiéd, berögzült módon reagálnak a sikerekre és a kudarcokra, természetesen másokéra is. Van, aki semminek nem tud örülni, van aki alaptalanul is ujjong mindenért. Ezekre ne figyelj! Hallgass a hozzád közelállókra, és azokra, akiknek az értékrendje hasonló a tiédhez. Ha nincsenek ilyenek a környezetedben, akkor itt, a HősNőkön biztosan találsz!

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

 • Programozd be: ma valami jó fog velem történni. Reggel, akár időre, akár magadtól ébredsz, szánj pár percet a lazulásra, és ne pattanj ki azonnal az ágyból. Ilyenkor szuper jó, intuitív gondolatok jönnek – én például ma reggel egy olyannal ébredtem, hogy szinte kalapált a szívem, olyan jó gondolatfüzér jutott eszembe! – ugyanakkor van még időd beprogramozni magadnak azt, hogy: Ma szuper dolgok fognak történni velem! Gondolj erre, gondolj néhány szuper dologra, amik bármikor megtörténhetnek veled, például kapsz valamit ajándékba, vagy a hónapok óta kinézett ruhát hirtelen 70%-kal leakciózzák ;). Te döntöd el, hogy jó dolgokat vársz, vagy rosszakat. Ha jókat vársz, azokat kapsz!
 • Összeesküvés elmélet: az egész világ összeesküdött az érdekemben. Kell ezt magyaráznom? A szokásos: minden összeesküdött ellenem gondolat helyett egyszerűen gondold azt, hogy: Minden az én érdekemben esküdött össze! Minden ok, és minden okozat csak azért jön létre a világban, hogy nekem jobb legyen.

Ha így tekintesz a dolgokra, akkor már nyilvánvaló, hogy mindenben van valami jó! Ezáltal minden pillanatban is létezik valami jó. Abban is, hogy most ezt olvasod. Abban is, hogy most eszedbe jutnak dolgok. Abban is, hogy továbbgondolod ezeket, és holnap reggel eszedbe fog jutni az, hogy a nap folyamán szuper dolgok fognak veled történni. Az életet csak így érdemes élni. Várhatod a rosszat, észreveheted a rosszat, de akkor ugye azt nem várod el, hogy jobb neked attól függetlenül jobb legyen? Csak ennyit kell tenni a boldog percek láncolatáért, de ennyit mindenképp!

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---

17 thoughts on “Lépésenként a boldogság felé”

 1. Köszönet ezért a témáért Rita! Igen az áthangolódás fontos, erre van most nagy szükség. Görcsösen keressük a megoldást pedig mennyire egyszerű. Igazán elgondolkodtató.

 2. Szuperek a kiindulás pontok a boldog pillanatok láncolatának megteremtéséhez. Jó párat én is alkalmazok közülük már egy ideje, de ez a “fordított” összeesküvés-elmélet új volt – és különösen tetszik. Kipróbálom. 🙂

 3. Még gyerekként olvastam egy könyvet, sajnos már nem emlékszem a címére, igazából a történetre sem, csak arra, hogy egy kislányról szólt aki kerekesszékben élte az életét és mégis boldog volt, mert meglátta az élet szépségeit, olyannak is tudott örülni, aminek más nem. Mottója: “Minden rosszban van valami jó.” Ha néha elkeseredek, mindig ez a könyv jut eszembe és máris más szemmel látom a világot.

 4. Szerintem is mindig lehet találni valami jót! Ha mást nem emlékezni is lehet egy olyan eseményre ami pozitív kellemes élményként maradt meg, ha ezeket sikerül felidézni, a rosszabbnak gondolt helyzetünkön is változtat.
  Nekem ez bevált.

 5. Rita! Szuper! 🙂 Köszönjük! Ezt a napminden szakában el kellett volna ma olvasnom….pedig abszolút jókedélyű, opitimsta nő vagyok….csak mostanában elfáradok sokszor a 2kicsimmel. De ez most nagyon jól esett! És igen, olyan sok szép, jó dolog van az életben. 🙂 Ezt az írásod kinyomtatva, többször el fogom olvasni!

 6. Kedves Rita!

  Nagyon örülök ennek a témának. Én már alkalmazom egy ideje, és hihetetlen hatása van egy kis pozitív hozzáállásnak. Minden reggel a teraszon kávézom, ahol a felújításra szoruló kerítésünket látom, mégis inkább a rajta ugráló verebeket, vagy bármilyen madarakat nézem, és örülök, hogy “meglátogattak”. Vagy a virágaimban gyönyörködöm, és szintén örömöt érzek, hogy napról napra látom őket nyílni, hajtani. Ezektől az apró dolgoktól egész napra feltöltődöm, és türelmesebben kezelem a gyerekeim hisztijeit, az utcán mindenkire mosolygok, és árad belőlem a jókedv, ami (remélem) másokra is hatással van. Bátran alkalmazzátok HősNők!

 7. Kedves Rita!

  Nagyon érdekes dolgokat világítottál meg, köszönöm neked ezt a cikket! Az ötleteket pedig máris kipróbálom!

 8. Csatlakozom!
  Nekem az olimpiai bajnokok jutottak eszembe. Hogy milyen megható pillanat az, amikor a nyakukba akasztják az aranyérmet, és mégis milyen kevesen gondolnak olyankor szurkolók közül arra a hosszú útra, ami a nyertest elhozta idáig. Hogy micsoda iszonyatos munka van ebben a sikerben. Mert biztos nem az a helyzet, hogy egy laikus odaáll a medence szélére, beugrik és már nyer is. Minden nap gyakorolni, edzeni kell… és nem csak azért, mert olimpiai bajnok akar lenni, hanem mert szereti a víz csobogását…

 9. Nemrégen olvastam egy felmérést arról, hogy melyik ország lakói mennyire elégedettek. A legkevésbé elégedettek azok az afrikaiak, akiknek az országában háború zajlik, ÉS a magyarok…

  No comment.

 10. Kedves Rita!

  Ez az írásod (is) nagyon tetszik.
  A 31. születésnapom után úgy döntöttem,hogy változtatok és pozitív szemlélettel próbálom élni az életemet.
  Nagy feladat mert alapvetően eddig egy iszonyatosan pesszimista és negatív alkat voltam. Ez az oldal is hozzásegít a változáshoz, és a legszebb az, hogy egyre kapom a visszajelzéseket az eredményről pl. a munkatársaimtól.
  Alkalmazni fogom a leírtakat.

 11. Tara!A könyv címe:Az élet játéka.Én is olvastam és mélyen megérintett,mindenkinek szívből ajánlom.
  Elgondolkodtató téma és aki kipróbálja nem csalódik.Én már régóta használom a fönt leírtakat és egyre jobban és több vágyam és álmom kezd megvalósulni.Egyet elmesélek nektek:
  Álmom volt mindig hogy repülhessek,hogy fölülről nézzem meg a világot.Anyagilag sajnos repülőjegyre nem futotta, de azt mondtam nem baj majd tudom úgyis sikerül valahogyan.Dédelgettem, álmodtam a vágyról és?Minap találkoztam nem egy, KETTŐ emberrel, az egyik sárkányrepülős, a másik siklórepülős.Beszélgettünk és azt mondták:”Csak szólj mikor jó neked és mehetünk.”Ez csak egy példa de sok megvalósult álmom van már,csak tudnom kell helyesen elképzelni és várni a megfelelő pillanatot és meglátni a lehetőségeket.
  Azóta még többet álmodom és tudom hogy meg fog valósulni hamarosan.

 12. Tara!A könyv címe:Az élet játéka.Én is olvastam és mélyen megérintett,mindenkinek szívből ajánlom.
  Elgondolkodtató téma és aki kipróbálja nem csalódik.Én már régóta használom a fönt leírtakat és egyre jobban és több vágyam és álmom kezd megvalósulni.Egyet elmesélek nektek:
  Álmom volt mindig hogy repülhessek,hogy fölülről nézzem meg a világot.Anyagilag sajnos repülőjegyre nem futotta, de azt mondtam nem baj majd tudom úgyis sikerül valahogyan.Dédelgettem, álmodtam a vágyról és?Minap találkoztam nem egy, KETTŐ emberrel, az egyik sárkányrepülős, a másik siklórepülős.Beszélgettünk és azt mondták:”Csak szólj mikor jó neked és mehetünk.”Ez csak egy példa de sok megvalósult álmom van már,csak tudnom kell helyesen elképzelni és várni a megfelelő pillanatot és meglátni a lehetőségeket.
  Azóta még többet álmodom és tudom hogy meg fog valósulni hamarosan.Köszönöm

 13. Ma olvastam a boldogság-naplóról valamelyik cikkben, és arról, hogy a sérelmeinket írjuk ki magunkból, aztán ássuk-égessük el, ezzel jelképesen megsemmisítve a problémát. Én összekötöttem a kettőt, előbb leírtam a mai apró boldogságaimat (pl. volt egy pici eső, és utána finom-friss-jóillatú volt a levegő, tényleg megkapott az érzés), szóval, 4 “boldodság”, 9 “bánat” ! Nem túl jó arány, főleg, hogy Rita arról ír, naponta ezernyi jó pillanat van… Ez elgondolkodtatott, holnap tudatosan fogom keresni-várni a jó dolgokat, a rosszat hárítani, vagy jóra fordítani… és kíváncsian várom az esti egyenleget !

 14. Szia Rita!Köszönöm a szép gondolatokat.Öröm hogy olvashattam őket.Ez már meghatározója a mai szép napomnak.További sikereket.Teri

 15. Nóra, mi lenne, ha csak a jóra koncentrálnál?
  A rosszról nem kell mérleg 😉

  A rosszal olyankor kell foglalkozni, amikor nyomasztanak. Olyankor kell kipakolni magunkból, letenni a terhet.
  Az apró bosszúságokra nem kell figyelmet fordítani, az esti mérlegnél csak a JÓKRA figyelj! Minden nap egyre több lesz. Ne tedd mérlegre a két oldalt, mert az frusztrálni fog!

 16. Ez tetszett az összes közül a legjobban:

  “Az egész világ összeesküdött az édekemben”

  Tapasztalatból mondom, hogy van ilyen: ha az embernek határozott terve van szinte bármivel kapcsolatban, azonnal érkeznek a szükséges megoldások.

  Köszönöm ezt a bejegyzést, megmosolyogtatott és máris történt ma velem valami jó. 🙂

 17. Köszönöm Rita a véleményed, a néhány nap tapasztalata valóban erre utal… (honnan tudtad ?? :-))….). Ezután csak azt fogom leírni, ami nagyon nyomaszt, “kiírom ” magamból. A napló-írás sokkal jobb, de arra most nincs sajnos időm. Napközben igyekszem gyűjteni tudatosan a jó élményeket, bár a mostani helyzetemben nem egyszerű. (igen, meg kell változtatni a “helyzetet”, azon vagyok, de idő kell hozzá, és addig sem akarok depibe süllyedni, azt most nem engdhetem meg magamnak :-)) Várom az újabb lélekemelő írásaid !

Comments are closed.