Zadar (Zára) Horvátország tengerpart

Már érkeznek az utazási irodák első akciós ajánlatai. Íme, 5 népszerű üdülőhely, hogy könnyebben eldönthesd, hová utazol 2020-ban!

  1. A Balaton parti party központ

Siófok minden évszakban csodálatos hely, de ősszel a falevelek hullásával a vendégek is odébb állnak. A nyári nap csókja ismét felmelegíti a magyar tenger szívét, a szezonban az üdülőhely újra megtelik élettel. Itt található a SIÓ csatorna, valamint a kikötővárost egészen fentről, a siófoki víztoronyból is megtekintheted. A büfékben hideg sör és a sajtos-tejfölös lángos kapható, a sorbanállás pedig mindig bikinis lányok társaságában zajlik (talán egy leszel közülük? :).

Siófok, Balaton part
Siófok, Balaton part

Ha bulizni, ismerkedni szeretnél, irány Siófok!

  1. A hozzánk legközelebbi tengerpartok egyike

Zadar (Zára) egy csodálatos kikötőváros az Adriai-tenger partján, Horvátországban. A városból egy gyalogos-hídon át juthatsz át az óvárosba, ahol megtekinthető többek között a világhírű tengeri orgona, melyet a tenger hullámai szólaltatnak meg. Ha a hullámokon te is szívesen ringatóznál, számos hajókirándulásra van lehetőség, többek között a 150 szigetből álló Kornati Nemzeti Park szigetcsoportja között is hajókázhatsz!

Zadar (Zára) Horvátország tengerpart
Zadar (Zára) Horvátország tengerpart

Az óvárosban hófehér épületekkel határolt, kikövezett főtér és a hozzá tartozó szűk utcácskák fognak elvarázsolni és jó, ha tudod, hogy Zadar a Világörökség része!

  1. A görög üdülőfalu, ahová mindenki visszajár

Ma már mindössze egy személyi igazolvány is elég, hogy eljuss a napfényes Görögországba! Sarti évek óta az egyik legkedveltebb úticél a görög tengerpartok közül. Ezen az üdülőhelyen olyan tiszta a víz, hogy a strand még kitüntetést is kapott érte! Ez egy kicsiny öböl, ahol közvetlenül a homokos tengerparton, napernyők árnyékában kortyolhatod a koktélodat, ha pedig hajókázni lenne kedved, tucatnyi kék lagúnát fedezhetsz fel úgy hajókirándulás keretében, mint bérelhető robogóval.

Napfelkelte Sartiban
Napfelkelte Sartiban
  1. Smaragdváros és Hetedhétország az Óperenciás tengeren is túl

Ha ennél messzebbre vágysz és szereted a természetet, az Azori-szigetek még képeken is ámulatba fog ejteni! Ózt, a nagy varázslót nem fogod ott találni, de a kirándulási lehetőségek, amelyekben részt vehetsz, csupa smaragdzöld hegyvidéket foglalnak magukba. Elsősorban az aktív nyaralók kedvelik, akiknek az üdülés felfedezésre váró helyszíneket jelent. Az Azori-szigetek 9 szigetet foglal magába, melyek közül a legismertebb túraterület a São Miguel szigeteken, a Sete Cidades (Hét város) település központjában található.

Azori-szigeteki vízesés
Azori-szigeteki vízesés

A kirándulás csúcspontja az úgynevezett “Pokol szája” kilátópont, avagy a “Miradouro da Boca do Inferno”, ahonnan egy vulkanikus tavat láthatunk.

  1. Dunakanyar: a magyar smaragd vidék

Ha már smaragd, evezzünk vissza a kiindulópontunkra, méghozzá a Dunán. Magyarországon számos üdülőhely található a Balatonon túl is. A Dunakanyarban megszámlálhatatlan folyóvíz menti csoda fedezhető fel, az aktív nyaralás kedvelői ellátogathatnak a Visegrádi várba és felkereshetik a Dunakanyarra legpazarabb kilátást biztosító “Prédikálószék” nevezetű kilátót.

Dunakanyar, a visegrádi várral
Dunakanyar, a visegrádi várral

Aki pedig pihenne inkább, az ígéretek szerint hamarosan a 2006-ban bezárt Lepencei strandfürdő helyén is új fürdő fog nyílni. A valaha volt strand többszintes medencéjéből varázslatos panoráma nyílt a Dunakanyarra, valószínűleg az új fürdőben sem lesz ez másként…

Ha megtaláltad az álomhelyszínt, könnyű dolgod van, már csak egy jó árat kell megtalálnod! Kellemes kikapcsolódást kívánunk!