Zadar (Zára) Horvátország tengerpart

Már érkeznek az utazási irodák első akciós ajánlatai. Íme, 5 népszerű üdülőhely, hogy könnyebben eldönthesd, hová utazol 2020-ban!

  1. A Balaton parti party központ

Siófok minden évszakban csodálatos hely, de ősszel a falevelek hullásával a vendégek is odébb állnak. A nyári nap csókja ismét felmelegíti a magyar tenger szívét, a szezonban az üdülőhely újra megtelik élettel. Itt található a SIÓ csatorna, valamint a kikötővárost egészen fentről, a siófoki víztoronyból is megtekintheted. A büfékben hideg sör és a sajtos-tejfölös lángos kapható, a sorbanállás pedig mindig bikinis lányok társaságában zajlik (talán egy leszel közülük? :).

Siófok, Balaton part
Siófok, Balaton part

Ha bulizni, ismerkedni szeretnél, irány Siófok!

  1. A hozzánk legközelebbi tengerpartok egyike

Zadar (Zára) egy csodálatos kikötőváros az Adriai-tenger partján, Horvátországban. A városból egy gyalogos-hídon át juthatsz át az óvárosba, ahol megtekinthető többek között a világhírű tengeri orgona, melyet a tenger hullámai szólaltatnak meg. Ha a hullámokon te is szívesen ringatóznál, számos hajókirándulásra van lehetőség, többek között a 150 szigetből álló Kornati Nemzeti Park szigetcsoportja között is hajókázhatsz!

Zadar (Zára) Horvátország tengerpart
Zadar (Zára) Horvátország tengerpart

Az óvárosban hófehér épületekkel határolt, kikövezett főtér és a hozzá tartozó szűk utcácskák fognak elvarázsolni és jó, ha tudod, hogy Zadar a Világörökség része!

  1. A görög üdülőfalu, ahová mindenki visszajár

Ma már mindössze egy személyi igazolvány is elég, hogy eljuss a napfényes Görögországba! Sarti évek óta az egyik legkedveltebb úticél a görög tengerpartok közül. Ezen az üdülőhelyen olyan tiszta a víz, hogy a strand még kitüntetést is kapott érte! Ez egy kicsiny öböl, ahol közvetlenül a homokos tengerparton, napernyők árnyékában kortyolhatod a koktélodat, ha pedig hajókázni lenne kedved, tucatnyi kék lagúnát fedezhetsz fel úgy hajókirándulás keretében, mint bérelhető robogóval.

A gazdagság receptje
Napfelkelte Sartiban
Napfelkelte Sartiban
  1. Smaragdváros és Hetedhétország az Óperenciás tengeren is túl

Ha ennél messzebbre vágysz és szereted a természetet, az Azori-szigetek még képeken is ámulatba fog ejteni! Ózt, a nagy varázslót nem fogod ott találni, de a kirándulási lehetőségek, amelyekben részt vehetsz, csupa smaragdzöld hegyvidéket foglalnak magukba. Elsősorban az aktív nyaralók kedvelik, akiknek az üdülés felfedezésre váró helyszíneket jelent. Az Azori-szigetek 9 szigetet foglal magába, melyek közül a legismertebb túraterület a São Miguel szigeteken, a Sete Cidades (Hét város) település központjában található.

Azori-szigeteki vízesés
Azori-szigeteki vízesés

A kirándulás csúcspontja az úgynevezett “Pokol szája” kilátópont, avagy a “Miradouro da Boca do Inferno”, ahonnan egy vulkanikus tavat láthatunk.

  1. Dunakanyar: a magyar smaragd vidék

Ha már smaragd, evezzünk vissza a kiindulópontunkra, méghozzá a Dunán. Magyarországon számos üdülőhely található a Balatonon túl is. A Dunakanyarban megszámlálhatatlan folyóvíz menti csoda fedezhető fel, az aktív nyaralás kedvelői ellátogathatnak a Visegrádi várba és felkereshetik a Dunakanyarra legpazarabb kilátást biztosító “Prédikálószék” nevezetű kilátót.

Dunakanyar, a visegrádi várral
Dunakanyar, a visegrádi várral

Aki pedig pihenne inkább, az ígéretek szerint hamarosan a 2006-ban bezárt Lepencei strandfürdő helyén is új fürdő fog nyílni. A valaha volt strand többszintes medencéjéből varázslatos panoráma nyílt a Dunakanyarra, valószínűleg az új fürdőben sem lesz ez másként…

Ha megtaláltad az álomhelyszínt, könnyű dolgod van, már csak egy jó árat kell megtalálnod! Kellemes kikapcsolódást kívánunk!