Zöld és navy arany kiegészítőkkel

Ha némi frissítésre szorul a lakásod, vagy csak trendi szeretnél lenni, akkor jó, ha szem előtt tartod a 2020-ra érvényes lakberendezési trendeket.

Menő színek

A nemzetközi trendeknek köszönhetően ismét az erősebb és karakteresebb színárnyalatok kerülnek előtérbe.
A zöld árnyalatai, mint minden évben, megjelennek a színpalettán. A zöld megítélése igencsak pozitív, hiszen nemcsak jól passzol más színekhez, hanem a hangulatunkra is jó hatással van. A 2020-ra választott zöldet a füves rétek színvilága ihlette, annak finom, könnyed árnyalatához hasonló.

Virágos rét zöldje
Virágos rét zöldje

A másik slágerszín pedig a mélykék lesz, mely a tenger és az égbolt sötétebb színvilágát idézi (lásd alább)

Káprázatos zöldek 2020-ra
Káprázatos zöldek 2020-ra

https://hu.pinterest.com/pin/345721708895632213/

A szürke árnyalatai közül most a világosabb tónusok fognak teret nyerni.
Ha pedig mégis élénkebb színeket szeretnél, akkor a napsárgát vagy a sárgászöldet tudod választani, hogy trendi legyél.

Természetes részletek

Az eddigi trendeknek megfelelően továbbra is elfogadottak a naturális bútorok és kiegészítők. Semleges színűk ellenére modern hatást keltenek és egyben nyugtatóan hatnak ránk. Ráadásul az újrahasznosítás jegyében a dizájnerek kreatív módon helyezik be mindennapjainkba a betonból vagy bambuszból készült bútordarabokat.
Előtérbe kerülnek a természetes anyagok, textúrák, melyekkel kifejezheted egyéniségedet a saját otthonodban is.

Természetesség a lakberendezésben
Természetesség a lakberendezésben

Az elmúlt években oly népszerű digitális nyomtatással készült minták már nem számítanak trendinek, helyettük a valódi, kézzel készült hímzések nyernek teret.

Kézzel készült hímzés lenvásznon
Kézzel készült hímzés lenvásznon

A papír tapéták mellett egyre népszerűbbé válhatnak a parafa, banánlevél vagy éppen bambusz felhasználásával készített gyönyörű falpanelek, tapéták.

Francia minták, valamint vesszőből és rattanból készült bútorok

A francia bútorok mintájára készült, lekerekített formák és nádbútorok meglehetősen népszerűek lesznek 2020-ban. Újra előtérbe kerülnek a vesszőből és rattanból készült kerti bútorok, persze nem a retro változatra kell gondolnod, hiszen a dizájnerek ezeket is totálisan újragondolták.

Rattan bútor
Rattan bútor

Bútorok, melyek szoborra hasonlítanak

Tovább fog terjedni a szokatlan bútorok népszerűsége. Persze itt ne hagyományos gipsz szoborra gondolj. Ezek az új típusú bútorok készülhetnek fából, gyapjúból vagy akár organikus textilből is.

Óriási, organikus tükrök

Ha valami látványos dekorációs elemre vágysz, ami egyben használható is, akkor jó, ha elhelyezel a lakásodban egy hatalmas, organikus mintákkal szegélyezett tükröt.

Art Deco

Az art deco továbbra sem megy ki a divatból, így 2020-ban rengeteg ilyen bútorral és dekorációs elemmel találkozhatsz a lakberendezéssel foglalkozó üzletekben. Egyre kevesebb műanyagból készült terméket hoznak forgalomba, helyettük a kézműves termékekre terelődik a hangsúly.

Zöld és navy arany kiegészítőkkel
Zöld és navy arany kiegészítőkkel

Textilek

A különböző anyagok bátor keverése idén is jelen lesz a lakberendezési trendekben. Akár a kanapén, akár az ágyon, de még a falon is remekül mutatnak a különböző textúrájú textilek.

A textileknél a különböző textúrák jól megférnek egymás mellett
A textileknél a különböző textúrák jól megférnek egymás mellett

Mit hagyj el, ha trendi szeretnél lenni?

A terrazzo csempét, az Edison izzót, a fehér tereket, a sárgaréz dekorációt, a bohém dizájnt és minimalizmust. Ezek valamennyien már a múlt homályába merülnek, szóval, ha ilyet szeretnél, akkor ne akarj egyben dizájnos is lenni.