7 évindító tipp 2021-re

De jó is lenne, ha a következő év kicsit jobb és szebb lenne, könnyebben indulna! Biztos te is így érzel, akár rossz, akár jó évet zártál. A jótól is van még jobb és mindenki arra vágyik.

Sorakozzon most itt 7 évindító tipp, hogy jól induljon 2021

Ha arra nem is jut időd, hogy rendszeresen vastag könyveket olvass ki, az év első hetében szánj rá kis időt, hogy minden nap elolvass egy rövidke novellát. Ezzel megteremted minden nap a pár perc „én idődet” és le is lassítod magad egy rohanó nap után. Az éjszakai pihenés is könnyebben megy majd így.

7 évindító tipp 2021-re
7 évindító tipp 2021-re – olvass az első héten rövid novellákat, teremts magadnak én-időt!

Dobd fel a nappalidat vagy más életteredet egy kis színnel, kreatív alkotással vagy csak egy újonnan vásárolt kiegészítővel. Az ünnepi ajándékozás érzése is tovább él így még egy kicsit és a hangulatod is jobb lesz tőle.

7 évindító tipp 2021-re
7 évindító tipp 2021-re – dobd fel a nappalit, vagy bármit 🙂

Nézz ki egy szívedhez közel álló területet, például a gyerekeket segítő szervezeteket, ahol mindig elkél a segítség és adományozz némi pénzt vagy olyan dolgot, amire biztosan szükségük van. Pontosan mérd fel az adománygyűjtő hitelességét, mert sokan kihasználják az adakozni vágyók jólelkűségét.

7 évindító tipp 2021-re
7 évindító tipp 2021-re – adakozz, adományozz, segíts!

Ha év közben gyűjtötted a költéseitekről az adatot valamilyen formában, akár excel táblázatban, akár egy füzetben vagy naptáron vezetve, összesítsd és elemezd ki az előző évi költségvetésetek alakulását. Gondold át, mihez kell hozzá nyúlni és mi az, ami mehet újra ugyanúgy.

7 évindító tipp 2021-re
7 évindító tipp 2021-re – vedd irányítás alá a családi költségvetést, tervezz, kalkulálj, akár álmodozz is!

Ha nincsenek ilyen adataid, akkor kezd az évet azzal, hogy bevezeted a módszert, és kialakítod a napi rutint hozzá, hogy 2021-ben már nyomon tudd követni a kiadásitokat és a bevételeiteket. Egy háztartásnak is szüksége van költségvetésre, hogy jól működjön, nem csak az országnak.

7 évindító tipp 2021-re
7 évindító tipp 2021-re – használj akár új szoftvert is a költségvetés kalkulálásához, minden nap jó alkalom tanulni!

 

Vásárolj, de akár te magad is készíthetsz egy naptárat, amiben már év elején jegyezd fel szeretteid és barátaid születésnapjait, névnapjait, vagy egyéb fontos évfordulóit. Nagy segítség lesz ez egész évben, hogy ne pár nap késéssel szabadkozva köszöntsd őket, hanem pont a napján.

7 évindító tipp 2021-re
7 évindító tipp 2021-re – kreatív naptárral a borongós és nehéz napok is napsütésessé és könnyebbé tehetőek

Írj célkitűzési listát vagy bakancslistát a 2021-es évre, hogy mit szeretnél elérni vagy megtenni az új év során?

7 évindító tipp 2021-re
7 évindító tipp 2021-re – bakancslista, amit egész évben pipálhatsz, de akár újra is tervezhetsz és folyamatosan bővíthetsz is.

Kezdd az első heteket ezekkel – vagy egyéb más kreatív, évbeindító tevékenységgel. Ne fogadkozz! Tervezz és cselekedj!

Képek forrásai: itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt.