Egyszer szinte minden nő életében előfordul,hogy amit a tükörben lát kiábrándítja. Nem tetszenek a zsírpárnák a combon, a fenéken, a csípőn és a hason. Én a saját történetemet szeretném megosztani nőtársaimmal.

Talán az elejétől kezdeném. Gyermekkoromban kivették a mandulám. Ezután  a kis sovány lányból lettem egy elég nagy darab lányka szinte egyik pillanatról a másikra. Édesanyám próbált több orvoshoz is fordulni ez ügyben,mert rá két évre 10! évesen megjött az első havim is. Hosszú volt és fájdalmas. Aztán pedig hónapokig semmi. Rá majd egy évre kezdett el újra megjönni.Több mint egy hétig tartott borzasztóan fájt és 38-52 napokra jött meg. A nőgyógyász csak azt mondta rá,hogy szedjek fogamzásgátlót attól rendbe jövök. Hozzáteszem összesen 12 éves voltam ekkor…  Szedtem kb egy hétig,de aztán belegondoltam,hogy nincs értelme ,hogy még tovább rontsak a kinézetemen. Plusz mivel természetesen nem éltem nemi életet feleslegesnek is ítéltem.

Hosszú évekkel később a második ciszta műtétem után kaptam hormon gyógyszert. Ezután borzasztóan elhíztam. A 164cm-hez 80 kiló lettem. Utáltam magam. Újból elmentem egy orvoshoz és láss csodát elküldött vérvizsgálatra. Ebből az egy vizsgálatból kiderült pajzsmirigy-alul működésem volt és van. Azért híztam meg anno gyerekkoromban,mert miután kivették a torokmandulám nem hagyták benne azt a csonkot ami az agyalapi mirigy szabályozást befolyásolja. Mondhatni egy orvosi műhiba lettem. Felírt  gyógyszereket amik szintén hormon alapúak voltak és hát még tovább rontott a helyzeten. Elkezdtem sportolni és egészségesebben enni. Két! éven át semmi változás nem történt amit az edzőteremben lévő dolgozok sem értettek lévén ismertek mint a rossz pénzt heti négyszer két órát edzettem és edzek ma is.

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Aztán eljött egy nap mikor már végképp úgy éreztem nem bírom tovább elviselni a borzalmas kinézetem. Azonnali  változást akartam. Az internet világában rengeteg féle diétát találtam. Végül rátaláltam a káposzta leves diétára. Elkezdtem. Bár  nem volt rossz íze ,de két nap után már úgy éreztem hányok a szagától is. (Ezúton üzenem azoknak akik ezt tényleg egy héten át eszik ,hogy le a kalappal előtettek.) Szóval aztán úgy döntöttem,nem adom fel,hanem a leves helyet csak zöldségeket és gyümölcsöket eszek. Bejött. Egy hét alatt lement 4,5 kiló ami nekem hatalmas lökést adott. Úgy éreztem már nincs lehetetlen. Rá néhány nap szünettel egy új diétába kezdtem. Az úgynevezett master cleans diétát csináltam ami egy hét alatt újabb 3,5 kiló mínuszt jelentett. Közben persze jártam továbbra is edzeni (nagyon szeretem a sportot) és mikor elkezdtek meglátszani az első izomtónusok amit a  hájam addig elfedett nagyon belendültem. Viszont nagyon le is gyengültem. Senkinek nem ajánlanám a gyors fogyást semmiképpen. Igaz mivel sportoltam nem nyúlt meg a bőröm ,de az egészségem nagyon megsínylette. Influenzás lettem olyan lázzal amit sosem produkáltam (egész gyermekkoromban soha nem voltam lázas beteg) nem bírtam felkelni az ágyból egy hétig.

Miután megerősödtem stratégiát váltottam. Úgy döntöttem nem csinálok, több ilyen meg olyan diétát hanem megfigyelem a testem jelzéseit és azt eszem amit kívánok és csak akkor eszek amikor valóban éhes vagyok. Rengeteg zöldséget és gyümölcsöt ettem és eszek a mai napig is és így a rá következő 7 hét alatt további hét kilótól szabadultam meg. Most a mérleg 64 kilót mutat. Mivel erős csontozatú vagyok nekem már max 4 kilót kell leadnom álmaim alakjához. Tudom el is érem nemsokára.

Összegezve úgy gondolom ,hogy nem szabad a diéták útvesztőjében ragadni. Mert ugye ami az egyik embernek bejön a másik nem biztos,hogy befog. Nem hiszek az ilyen szuper és még fantasztikusabb diétákban amik eltüntetik a felesleget. Mert bár lehet,hogy néhány embernek működik ,de azt sokan szeretik elfelejteni,hogy minden csak önmagunkon áll. Csak mi tudjuk mi az amit igazán kíván és jól hasznosít a szervezetünk.

Van olyan barátnőm aki állandóan csokit habzsol, de csont sovány. Minden szervezetfüggő. Két ember se egyforma és ez igy van jól

bossee

http://www.mistique.blog.hu

One thought on “A diéták útvesztőjében”

  1. Én egyetértek, ráadásul a különféle diéták, “divatdiéták” többet ártanak, mint használnak. Ellenben ha az egyensúlyra törekszünk, kiegyensúlyozottan táplálkozunk, akkor lassan, de biztosan lehet fogyni. Honlapomon több cikket írtunk erről közösen egy dietetikussal.

Comments are closed.