A fogyókúra-iparban számos csodaszerrel találkozunk, és a net is tele van már az egy hónap alatt 10-15-20 kilogramm fogyást ígérő csodamódszerekkel és fantasztikusan zsírbontó bogyókkal. Azt, hogy ezeknek a gyors fogyást ígérő szereknek/módszereknek mennyi a valóságalapja, nem tisztem sem bírálni, sem eldönteni. De az biztos, hogy még sosem találkoztam olyan módszerrel, ami annyira gyorsan, és olyan kis energia befektetésével szabadított meg 15 kiló feleslegemtől, kevesebb, mint egy hónap alatt, mint az adobe-diéta.

Ez a módszer olyan egyszerű, hogy nem kellett hozzá hetekig kalóriatáblázatokat tanulmányoznom, ahogy nem volt szükségem szinte semennyi akaraterőre sem. Csak eldöntöttem: „most aztán leülök és csinálom” – igen, jól olvastad, leülök, mert ezzel a fogyókúrával akár egy helyben ülve is érhetsz el eredményeket – és a módszer már tette is a dolgát. Egy szó, mint száz, az adobe-diétát nekem találták ki. Ha téged is érdekel ennek a csodálatosan egyszerű, hatékony és gyors fogyást produkáló módszernek a titka, maradj még velem, szívesen mesélek róla.

A sikerhez először is szükséged lesz egy alap hozzáállásra. Vegyük át ezeket néhány mondatban.

1 – Legyél legalább annyira naiv, mint egy játszótéri hintaló! Fontos, hogy gondolkodás nélkül elhiggy minden egyes itt olvasott szót.

2 – Legyén olyan, mint a birka! Nem arra gondolok, hogy növessz sűrű, meleg gyapjút, hanem arra, hogy legyen meg benned – ha még nincs – az a bizonyos birkaszellem, amely gondolkodás nélkül követi a csordát. Ne kérdezz, ne mérlegelj, ne hozz önálló döntéseket, egyszerűen csak tedd, amit mondanak neked, vagy amit a tévében, interneten látsz. Ez a hozzáállás, meglátod, elengedhetetlen ehhez a módszerhez.

3 – Legyél mérhetetlenül lusta! Úgy ám! Jobb, ha tudod, hogy a csodákat ígérő fogyókúrák a lustaságban verhetetlen embereknek vannak kitalálva. Ha elég kitartóan vagy lusta, akár megmozdulni, akár gondolkodni, a csoda, amit ez a módszer ígér, úgy fog téged körbe hízelegni, mint az éjszakai bárban a rúdtáncos lány, a megfejni vágyott bugyuta vendéget.

Ha ez a három alapfeltétel meg van benned, már csak egyetlen dolgot kell tenned ahhoz, hogy az adobe-diétával ledobj egy tizenötöst. Mondom. Figyelj!

Leülsz szépen a számítógéped elé, és akármelyik letöltő oldalról lekapsz egy viszonylag régi adobe photoshop-ot (Adobe-diéta). Azért a régebbi verzsönöket ajánlom, mert azok szinte primitíven egyszerűek, így neked sem fog gondot okozni, hogy néhány hét alatt profi szinten megtanuld, hogy hogyan tudsz magadról lekaparni annyi felesleget, amennyit csak akarsz. Kis rétegezés, kis retusálás, pöppnyi vágás, kijelölés, radírozás, és még annál is karcsúbb leszel, mint amilyen születésed előtt voltál. Ráadásul ülve!

Amennyiben a fenti diéta mégsem válna be, vagy úgy érzed, hogy valami nem kerek a történetben, az jó hír. Ezek szerint nem fogsz minden csodának tűnő hülyeséget feltétel nélkül elhinni. Még az is lehet, hogy hajlandó leszel fejben és testben is megmozdulni, informálódni, és energiát fektetni abba, hogy ne egy életveszélyes, elérhetetlen célokat kitűző, teljesen hülye emberek számára kitalált, valótlanságokat állító „csodamódszer” segítségével hagyd el a Föld nevű akolt.

Nyugodtan gondolkodj! Az is fogyaszt – ha mellé nem eszel sokat.