Azt már tudjuk, hogy az egészséges táplálkozás az életünk alapja, de mit kell ahhoz ennünk, hogy az agyunknak is jó legyen? A táplálkozás nemcsak a testünkre hat, hanem az agyunkra is. Lássuk, mit szabad, és mit nem!

Okosító hatása van:

– Tengeri halat és herkentyűt, illetve leginkább Omega3 zsírsavat kellene fogyasztanunk – de mivel ahhoz, hogy a testünknek és agyunknak szükséges Omega3-at élelmiszerrel vigyük be, naponta 4-5 alkalommal kellene halat és herkentyűt ennünk, ez viszont Mo-n nem egy bevált út, ezért érdemes halolaj kapszulát is beszerezni, és naponta 1-2-t ledobni a hal mellé 🙂

– Elég sok szelénre van szükségünk – sokkal többre, mint amennyit itt, közép-európában fogyasztunk -, így sok-sok-sok húst, májat, tojást, kellene enni. Kb. minden nap.

– Jódra is szükség van, mert a jóddal épül be a szelén. A kálium-jodID-os só a jó!
– Savanyúság – mivel jót tesz a gyomornak, ezért az emésztésnek is, ha erős a gyomrod, egészségesebb is leszel, nem mellékesen evés után alacsonyabb lesz a kajakóma szint, a kognitív képességeid meg erősebbek. Minden összefügg mindennel.

– Föld. – Nem vicc, az utolsó mondatomban említett úriember majd magyarázatot ad. A lényeg, hogy ne fertőtlenítsd a kertből származó zöldségeket, hadd kerüljön be pár mikronnyi föld, homok, sár, agyag a szervezetbe :).

Butító hatása van:

– A gluténnak – Alzheimer-kór ügyben keresték az összefüggést a durván romló agyi állapot és a táplálkozás között, és azt találták, hogy azoknál, akiknél megvonják a glutént, stagnál a betegség, sőt, egyes kognitív képességek még javulnak is ahhoz képest, ami a diéta előtt volt! Nem gondolom, hogy ami rossz az Alzheimereseknek, az jó az egészségeseknek… (maximum közvetlen tünetet nem okoz).

– Az allergéneknek. (tej, mogyoró, dió, napraforgó mag, szója)

– Hüvelyeseknek.

– Az arzént akár csak nyomokban tartalmazó ivóvíznek. Mivel nem viszünk be elég szelént, helyette arzén épül be. Fincsi, mi?

Nem kell nekem hinni, keress rá Bartha Ákos nevére, és a „táplálkozás beállítás” kifejezésre, aztán járj utána magad!

Légy okos, egyél okosító ételeket!

Vidi Rita

One thought on “Okosító ételek – butító ételek”

  1. érdekes nem is gondoltam volna ki is probálom aztán a végén nehogy hiperszuper kis eszkombájn legyek

Comments are closed.