Kölyök-dzsungel a Veszprémi Állatkertben

HősNőkblogok

Az elmúlt napokban Balatonalmádiban vendégeskedtünk Zozóval. Barátnőmmel, akinek szintén másfél éves kislánya van, már indulás előtt elhatároztuk, hogy az Almáditól 15 percre levő Veszprémi Állatkertet feltétlenül meglátogatjuk csöpikéinkkel. Az állatkert honlapját nézegetve, örömmel fedeztük fel, hogy idén egy különleges játszóházzal is bővítette szolgáltatását a park. Néhány kattintással később viszont csalódottan állapítottuk meg, hogy a játszóházat nem fogják tudni kipróbálni a manóink, ugyanis ez egy olyan különleges játszóház, ahol trópusi állatok is laknak, az állatoknak pedig meleg kell, így a játszóházat nyáron nem hűthetik, az pedig kánikula idején elviselhetetlenül felmelegszik. Sebaj, gondoltam, az állatok önmagukban is nagy élményt jelentenek majd Zozónak és barátnőjének.
Az időjárás azonban változtatott a programunkon. Az állatkertbe érve, az első ketrecig sem értünk el, amikor elkezdett cseperegni az eső.
A bejáratnál rögtön kiszúrtuk a Kölyök-dzsungelt, így gondoltuk behúzódunk még eláll az eső. Az eső azonban nem állt el, csak egyre jobban esett. De ez nem volt baj, mert a játszóházban kiváló volt a hőmérséklet és Zoé nagyon jól érezte magát.
A bejáratnál tengerimalacok fogadtak minket. Nagyon szépen kialakított kis otthonuk van és jó sokan laknak benne együtt, a babák hosszasan figyelték a nyüzsgő malac hadat.
A játszóházban a játszóteret végig terráriumok veszik körül, így a gyermekek itt az állatok társaságában játszhatnak. Az igazi állatok persze az üvegek mögül figyelik csak a mókázó gyerekeket, de a fából készült óriási teknősre, fókára, békára felülhetnek a picik, játszhatnak velük.

A Kölyökdzsungel, egy 300 négyzetméter alapterületű játszóház és terrárium, mely az állatokhoz, az állatkerthez kötődik a játékelemeivel. A játékok közt van például állatszállító láda, melybe be lehet mászni, végig lehet menni a lajhár úton, lehet csúszdázni különféle hosszúságú és alakú csúszdákon, és a falon is mászkálhatnak a nagyobbak. A játszóházat szegélyező terráriumokban, kígyók, gekkók, kaméleonok, törpevidrák, aligátorteknősök és lajhárok is láthatók, így a gyerekek állatokkal ismerkedhetnek játék közben.

A babák a magasban lévő mászó alkalmatosságokat nem élvezhetik, de bőven találnak maguknak elfoglaltságot ők is itt. Hatalmas homokozó rész van kialakítva, ahol télen is hódolhatnak egyik kedvenc elfoglaltságuknak a picik. A csúszdák között is talál minden korosztály magának valót, Zoénak az alagutas csúszda tetszett, nagyon sokszor lecsúszott a csillogó fémcsőben. A köteleken is mászkált sokat Zozóka és nagyon élvezte a bujkálást a kis ház szerű építményben.

A tengeri malacokon kívül nagy sikerük volt nála a teknősöknek, akik szintén jó sokan laktak együtt egy hatalmas terráriumban.

Miután csendesedett az eső, elindultunk, hogy megnézzük a szabadban lakó állatokat is, de pár perc múlva újra esni kezdett, így ismét a Kölyök-dzsungelben találtuk magunkat Zozó legnagyobb örömére.
A játszóház egyébként ingyenesen használható az állatkert látogatóinak és az év minden napján várja a gyerekeket.
Az állatkertben van háziállat simogató is és 400 Ft-ért a pónilovaglást is kipróbálhatják a manók.

Akinek nincs messze Veszprém, vagy a Balatonnál nyaral gyerkőcével és rossz időt fog ki, annak mindenképpen érdemes ellátogatni ebbe a különleges kis játszóházba, na és persze az állatkertbe is, a gyerekek biztos nem fogják bánni!

Jegyárak:

Egyéni:

Gyermek (3-18 éves korig) – 990 Ft

Diák (18 éves kor felett) – 1300 Ft

Felnőtt – 1490 Ft

Nyugdíjas – 990 Ft

Csoportos:
Gyermek (3-18 éves korig) – 850 Ft

Diák (18 éves kor felett) – 940 Ft

Felnőtt – 1350 Ft

Nyugdíjas- 850 Ft

Ezen kívül különböző kedvezményes jegyek, bérletek is válthatók az állatkertbe.

Az állatkert honlapján minden infot megtalálsz:www.veszpzoo.hu

Babamóka

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

One thought on “Kölyök-dzsungel a Veszprémi Állatkertben”

  1. Jajj de szép!! :)Mi jó néhány évvel ezelőtt voltunk a Veszprémi Állatkertben a lányaimmal, és akkor is nagyon szerettük. Ez a játszóház az állatokkal még kedvesebbé teszi. :)Igaz, mi már kinőttünk belőle, de az a csodálatos környék, és az állatok megfigyelése elég vonzó, hogy megint meglátogassuk. 🙂

Comments are closed.