Csirkecomb recept

Nincs olyan háziasszony, akinek ne lett volna dolga már csirkecombbal, amennyiben nem vegetáriánus családról beszélünk. Napjainkban és a régmúltban egyaránt nagyon népszerű volt a csirkének eme része, és családtagjaink időnként még ölre is mentek érte. De vajon tudjuk-e valójában, mennyire változatosan lehet elkészíteni ezt a húsfajtát? Nézzünk egy-két ötletet és jó tanácsot, melyekkel változatosabbá tehetjük étkezésünket és bővíthetjük a családi recepttárat.

Csirkecomb recept
Csirkecomb recept

A csirkecombot többféleképpen is feldolgozhatjuk:

  • egészben hagyjuk
  • ketté vágjuk
  • feldaraboljuk

Nyilván először el kell döntenünk, mit készítünk belőle és a csontot benne hagyva, vagy azt eltávolítva – filézve – szeretnénk felhasználni. Nagyon fontos, hogy szép, egészséges alapanyagot használjunk, és mindig alaposan mossuk meg a húst, mielőtt dolgozni kezdünk vele. Figyeljünk oda, hogy mindig éles legyen a késünk, megkönnyítve dolgunkat és lerövidítve az előkészítésre szánt időt. Hagyományos felhasználási módja a csirkecombnak a sütés és a rántott módon való elkészítés. Természetesen a világért sem szeretném elvetni ezeket a lehetőségeket, csupán bővíteni a palettát, hogy változatosabbá tegyük konyhánk étlapját.

A sült csirkecomb nagyon népszerű és kedvelt étel, ám apró változtatásokkal könnyen variálhatjuk, gazdagíthatjuk ezt a fogást is. Merjünk kísérletezni a fűszerekkel, időről időre próbáljuk ki a boltok polcain fellelhető újdonságokat, higgyék el érdemes. A natúr sült húshoz különböző mártásokat tálalva, szintén feldobhatjuk asztalunkat és új ízeket csempészhetünk családunk étrendjébe. Sokan nem szokták feldarabolni ezt a húsfajtát, hiszen arra ott a mellehúsa. De mégis figyelmükbe ajánlanám a kifilézett felső csirkecomb aprópecsenyeként történő felhasználását, higgyék el nem fognak csalódni. Akár brassói, akár tokányjellegű ételek elkészítésére kiválóan alkalmas és nagyon finom.

Csirkecomb recept
Csirkecomb recept

A rántott verziónál módosulhat a panír, tehetünk bele sajtot, különböző magvakat vagy fűszereket. Süthetjük olajban vagy tepsiben egyaránt. Higgyék el a lehetőségek tárháza végtelen, csak egy kis fantáziára és bátorságra van szükség, na meg egy csipet vállalkozó kedvre. A befektetett munka fáradsága megtérül, amikor besöpörjük szeretteink elismerő és hálás pillantásait, hiszen főzni öröm és egyfajta kifejezése családunk iránt érzett szeretetünknek. Mindenkit arra biztatok, hogy merjen újítani, akár egy ilyen egyszerű alapanyag esetében is, mint a csirkecomb, tapasztalatból mondom, érdemes.

Csirkecomb receptek a nosalty.hu-n>>

Csirkecomb receptek a mindmegette.hu-n>>

Sörben sült csirkecomb>>

Csirkecomb receptek az okoskonyha.hu-n>>

Kiszerveznéd a szövegeid írását? A RitArt Referenciák kategóriába sorolt cikkek minőségéhez és tartalmához hasonló cikkek megírását vállaljuk kreatív szövegírói szolgáltatásunk keretében.

Szövegírás – RitArt Academy