Greek salad

Azt hiszem hogy erről a kajáról még nem született bejegyzés, mert olyan lenne, mintha otthon pl. a szalonnás rántottáról blogolnék:) Ez az a saláta, amivel az észak európai turisták képesek heteket eltölteni egy-egy szigeten, illetve ez régebb volt így, amíg a hippis turizmus divatban volt. Én hippi nem vagyok:) de képes lennék egész nyáron csak ezt enni:) Nálunk ez a gyors kaja, mikor nincs idő másra. Ma ilyen nap volt, mert a holnapi sütögetés és május 1 tiszteletére felfordítottuk az egész házat. Most itt meg is ünneplem magam, ha már erről esett szó, mert első eset, hogy az egész családot bevontam és tk. a fiúk takarítottak ki, az én kapitányi felügyeletem mellett. Mivel eddig ilyen nem volt, most elgondoltam, mekkora marha voltam eddig, má bocs, mert rengeteg munka el lett végezve és nem vagyok élő-halott állapotban. Persze estig még több kört befutok, de akkor is, ezután rendszert kell belőle csinálnom..pszttt..csak nekik ne szóljatok!🙂

Vissza a salátához, a fázisfotókból látszik, hogyan készítem. Téveszmék eloszlatása végett: az igazi görög salátába nem tesznek ecetet, frissen tálalják, akkor, amikor felvágják, az uborkát vastagabb szeletekre vágják és az alap hozzávalók: hagyma, paradicsom, uborka, feta, és olíva. És persze sok! olívaolaj és mindez oreganoval leszórva. Ez az alap és a szabály, aztán mindenki úgy variálja ahogy neki jólesik. Én most kicsit krétai dakos módjára készítettem, de attól eltérően, görög saláta lett belőle. A krétai dakos alap: kétszersült, apróra vágott paradicsom, rámorzsolt feta, oregano, olívaolaj. Nem minden kétszersült jó ehhez, csak a nagyon kemény, igazi krétai, pl. a Manna márkájú (nem fizetnek a reklámért:)). Jöjjenek a képek:
Nagyon éhes voltam, ezért sok kétszersültet tettem bele, három darab ilyen bőven elég egy embernek!
Hát akkor welcome nyár!:)

Ágni görög konyhája