Miért a szerelem a központi kérdés szinte minden nő életében? Miért gondoljuk mi nők azt,hogyha szeretve vagyunk jobb lesz az életünk?

A szeretetre vágyás minden ember lelkében ott lapul. A filmgyárak is erre épitenek már több mint száz éve és ezért lehet kifogyhatatlan téma ez az idők végezetéig. Pedig számtalan egyébb dolog sokkal nagyobb kihatással van életünkre. Példának okáért ott van a munka és pénz fogalma amelyek szinte elválaszthatatlanok egymástól. Ha nincs munka nincs pénz se, kivétel ez alól csak azon szerencsések töredéke, akik eleve jó helyre és időben születtek.Meglepő módon vagy éppen ezért ,számukra mégsem a szerelem a központi kérdés. Életükben a pénz foglal el előkelő helyet minden egyébb előtt.

Olykor mikor lehetőségem nyílik rá, megfigyelem nagymamám, amint nézi a szappanoperák egyikét-másikát. Azt mondja nincs más a tévében amiben “nem gyilkolnak” ezért kiséri figyelemmel ezeket. Ám ha sokáig vele vagyok és elkezdem én is követni a cselekményt, érdeklődésemért cserébe egy-egy régi szerelmi történetet idéz fel amely az ő környezetéből származott. Emlékek egy régi elfeledett korból, amelyekre talán csak ő és még egy kevesen emlékeznek.Majdnem hatvan év korkülönbség van közöttünk.  Mikor őt hallgatom mindig elemi erővel tör fel bennem a felismerés ,hogy régen  mennyivel közelebbről és jobban tudták mi az igazi szerelem. Bár megfogalmazni és kimondani  talán sosem merték ezt. Neveltetésük sem tette lehetővé, igy elfojtott könnyek és életek a tisztesség oltárán  lettek feláldozva. Mégis jobban átéltek minden lopott csókot amelyet a szerelem vezérelt. Minden lopott napot, amit boldogságban töltöttek. Tudták mit jelent egymást feltétel nélkül szeretni! Tudták és még kevesen tudják a mai napig is, milyen őszintén szeretni.

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Sokan még az xx. századik elején és közepén is olyan házasságokat kötöttek melyeket nem a szerelem vezérelt. Sokkal inkább anyagi érdekek ,földek még nagyobbá tétele volt inditattásuk célja. Nem kérdezte senki ezektől a kiválasztott “szerelmesektől”, akarjá- e a házasságot? Köteleségük volt szüleikkel szemben, amelyben a szerelem nem játszhatott szerepet. Talán ezért is nézik annyian idősek a szappanoperákat. Bár számunkra sokszor túl kikövekezthető,ám egyes idős emberek szemében,felszabadulás a múlt terhei alól. Lehetőség megélni mindazt amit nekik nem volt szabad! Lehetőség a fellázadásra, lehetőség a szellemi Szabadságra!

Hatvan éve, hol volt még az emancipáció.. hol volt az egyenjogú nő? Aztán kezdtek öntudatod nyerni mikor már látták,hova vezet egy-egy élet! Mennyi nyomor, fájdalom és szenvedés jár annak aki feláldozza magát mások életéért. Kivívták a későbbi nemzedék számára az egyéni jogokat, a szólás szabadságnak a látszatát. Megküzdtek az elnyomással egy élet alatt kétszer, majd, nem olyan rég harmadszor is. Vajon a nemzetünk kollektív múltja befolyásolja jelenünket? Erős nők keze alatt irányították férfiak az országot! Mindig volt egy erős nő a háttérben ,aki kitűnt a férfiak közül. Valaki aki ösztönösen  és  fondorlatos módon irányította az embereket.

A nők többsége a szerelemben véli felfedezni az egyéni kiteljesedést is. Sokan hiszik ,hogy van valaki a nagyvilágban akivel érezhetően jobban kiegészülhetnek. Tulajdonképpen önmaga inversze , valaki aki a puzzle másik darabja amivel egy új egyet alkothatnak. Aki majd segít kibogozni a csomókat. S akiknek ők is segitenek kibogozni az ő kusza csomóit…

Magánytól és egyedülléttől való félelmeink, sokszor olyan emberek mellé sodornak, akik nem értik kik vagyunk és hova tartunk. Bár megválaszthatjuk kit és hogyan szeretünk, mégis csak keveseknek adatik meg  önmaga másik felét meglelni és együtt kiteljesedni vele. Ugyan már, nem szabják meg nekünk, hogy kihez és mikor menjünk férjhez, mégis olyan követelményeket állítunk az imádott személlyel szemben amit képtelenség egy embernek mind megadni. Cipeljük még nagyanyáink terheit. Ha valami szokatlannal találjuk magunkat szemben amit, eddig nem is ismertünk, hajlamosak vagyunk látszat alapján ítélni. Szeretetéhségünkkel, ami már több generáción ível át, olyan posztokat akarunk betöltetni  szerelmünkkel, aminek ép eszű ember nem képes egyedül megfelelni. Irreális vágyak alapján,határozzuk meg a szerelem fogalmát. Olyan misztifikált képet alkottunk mi nők a szerelmi vágyaink alapján ,amelypen piedesztrálra állítjuk a férfit! A férfit aki erős és bátor! Jóképű, őszinte szenvedélyes társ.  Jó apa, jó ember, jó barát. Védelmező és gyámolító társ. Mindenegy személyben.  Ezért hiszik sokan ,hogy a szerelem gyógyír mindenre. Ezért hiszik sokan, hogyha szeretve vannak jobb lesz az életük.

Bossee

mistique.blog.hu

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---

39 thoughts on “Női szerepek”

 1. Kedves Bossee!

  Szerintem is azzal nehezítjük meg a saját dolgunkat, hogy elvárásokat támasztunk – nem csak a férfiakkal, hanem önmagunkkal szemben is. Egy idealizált kép él a fejünkben arról, hogy milyen a tökéletes nő és a tökéletes férfi, és ennek próbálunk megfelelni.

  Emlékszem, mekkora terhek zuhantak le rólam, amikor nevetve végigolvastam Libby Purves: Hogyan NE legyünk tökéletes anyák című könyvét. Talán már valahol megírta valaki azt is, hogyan ne legyünk tökéletes nők.

  Számomra a szerelem a hab a tortán. Nagyon élvezem, amikor szerelmes vagyok; amikor van mellettem egy társ, akivel együtt élünk át mindenfélét: egyszer örömöt és boldogságot, máskor belső sebzettségünket gyógyító kihívásokat.

  Ezt már sok mindenre kimondták, én a szerelemre is értem: szerelem nélkül lehet élni, de nem feltétlenül érdemes. Valószínűleg akkor válunk éretté az igazi szerelemre, amikor önmagunkat teljesnek érezzük, egyedül is jól vagyunk, és ebben az állapotunkban “túlcsordulunk”, csak adni szeretnénk. Ekkor nem jelennek meg az elvárások, és nem gondoljuk azt, hogy férfi nélkül csonkák lennénk. Nem “szükségből” választunk párt magunknak, hanem azért, mert éppen ehhez van kedvünk.

  Feldmár András egy előadásában nagyon találóan fogalmazott: Azért vagyok melletted, mert veled jobb, mint nélküled.

 2. s errol velemeny??? marmint emancipacio ide vagy oda, meg mindig itt tartunk:
  ferfibunozes.blog.hu/2010/04/26/ferfibunozes_marpedig_letezik
  foleg a kommentek erdekesek. a tobbi posztnal is:-))

 3. Bossee,

  Nekem feluletesnek tunik a megkozelitesed.
  Kuszasag van a szerepeket illetoen, ferfiak es nok kozt egyarant.
  Nem csak a nok hajlamosak a parkapcsolatra celkent tekinteni, hanem bizony a ferfiak is.
  A szappanopera fajdalomcsillapitasra hasznalt drog az en szememben, de semmikepp nem a valosag. Szeretnem hinni, hogy a hosnok inkabb szembeneznek a problemaikkal es megoldjak azokat, nem drogoznak:-)
  Szerelem resze a teljessegnek, igy termeszetesen a nok teljessegenek is, de a feleseg, lelki tars szerep mellett meg annyi minden mas szerepben is keressuk a kiteljesedenunk.
  Hogy valaki penzert megz ferjhez vagy szerelembol, ez volna a ket veglet? Szerintem joval osszetettebb a vilag es szinesebb a paletta. Uj valaszokat kell adnunk a regi kerdesekre, mert a regi valaszok nem mukodnek.

 4. bocs, angol billentyuzetet hasznalok, igy sok a melleutes. Helyesen: …annyi minden mas szerepben is keressuk a kiteljesedest..
  penzert megy ferjhez vagy szerelembol.

 5. Természetesen tudom ,hogy ez igy kicsit sarkitott képet mutat. Ez a téma ennél jóval összetettebb. Amugy pedig egyáltalán nem arra gondoltam,hogy pénz vagy szerelem… a pénz csak abban a kontextusban szerepel benne,hogy azok az emberek akik elegendő pénzzel rendelkeznek nem foglalkoznak anniyra a lelki élettel. És ez nem csak nőkre vonatkozik hanem úgy globálisan mindenkire.
  köszönöm észrevételed.

 6. “azok az emberek akik elegendő pénzzel rendelkeznek nem foglalkoznak anniyra a lelki élettel.”
  mi van?? 😀

 7. azt kell mondjam a nők sokszor túl sok követelményt támasztanak magukkal szemben. Gondoljunk csak arra, hogy például mennyien akarnak úgy kinézni mint a modellek és dobják magukra sokszor a kilónyi sminkeket, már-már megfelelni akarásból aztán a végén még csak szépek se lesznek…

 8. Ugye azért akarnak a nők szépek lenni, hogy tetszenek a férfiaknak. Ezzel pedig az a céljuk, hogy párt találjanak maguknak. Szóval Én nagyrészt egyet értek a cikkel.
  nadking: Akik túloznak pl sminkkel, mert szerintük az a szép, azokkal már baj van.

 9. Noemmi bizony, akik túlzásba viszik a sminkelést, mert szerintük úgy a jó, azoknál valami nincs rendben, nincsenek megelégedve magukkal.
  Ők azok, akiket gyerekkorukban valamilyen trauma ért, esetleg nem kapták meg a kellő figyelmet, netán túl sokat nélkülöztek akár anyagi, akár érzelmi területen, szokták mondani. Az önbizalomhiányos állapoton saját erővel túl lehet lépni, úgy, hogy fokozatosan fejlesztjük magunkat.

 10. Én azt vettem észre, a nők nem is feltétlenül a férfiaknak akarnak tetszeni, sokszor a többi nőt akarják túlszárnyalni. Persze lehet, hogy emögött is az van, hogy párt találjanak, de azért a mai társadalomban, mikor a nő sokkal függetlenebb, már nem is feltétlenül igaz ez. Ezen a téren a nők sokkal versengőbbek, mint a férfiak.
  Pedig lehet, hogy inkább elfogadóbbnak kéne lenniük – saját magukkal szemben!

 11. Női szemmel a csajok tűnnek versengőbbnek, viszont hogy fiúk között mi megy, azt nem tudjuk.
  A férfiak minden társadalomban nagyobb mértékű agresszivitást és versengő magatartást mutatnak, mint a nők. Általában ezt olvasni mindenütt. Vajon mi az igazság…

 12. miért kék az ég?
  Mert így lett megteremtve. mert ilyenek vagyunk, van amin felesleges beszélgetni, miért érzi úgy a nő, hogy jó szeretve lenni, MERT JÓ. Ha jó akkor meg miért ne?

 13. Nem csak a pár választás szempontjából akarunk mi nők jól kinézni. Persze az se egy utolsó szempont de ennek több összetevője van. Sokszor a saját egonk miatt, valamikor pedig csak simán törekedünk a szépségre a többi nővel szemben és hogy a környezetünk felfigyeljen ránk.

 14. A férfiak életében több a versengés megítélésem szerint, persze nem azt állítom, hogy a nők életében nincsen, de a férfiaknál már fiatalabb korban elkezdődik az állandó matchbox-os versenyek, birkózások. Ez a nők életében szerintem később kezdődik el.
  Egyetértek a cikk írójával lényegében, főleg abban, hogy sokan eltúlozzák a szerelem mit is jelent és mit nyújt, mert a magánéleti problémákat nem fogja megoldani amik megkeserírik az életünket.

 15. A versengés nagyobb eredményt szül, mert a feleket ösztönzi a másik lehagyásának vágya és ez által nagyobb eredményt próbálnak kihozni magukból. Már a gyerekek világa tele van küzdelemmel, vetélkedéssel. Az iskolában zajló versengés, akár sportról, akár az iskolai tanulmányokról legyen szó, megtanít a küzdőszellemre, felkészít a későbbi, felnőttkorban előforduló versenyhelyzetekre.

 16. Hm… igenis fontos a szerelem. A szerelem mindent visz. Hiába van pénz, egzisztencia, ha nem boldog egy nő. Ha nem érzi magát nőnek, ha este nincs kinek elmesélni, hogy mi történt aznap az irodában stb.. Áhh, nem szeretem a karrierista nőket.

 17. Fontos e a szerelem egy kapcsolatban…ez egy érdekes kérdés. Nekem volt egy barátnőm,ő meg mondta hogy nem szerelmes,mégis úgy voltunk együtt mintha az lenne. Sok ideig voltunk együtt,majdnem két évig. És nem is azért lett vége mert hogy nem volt szerelem,más probléma volt. Hozzá kell tennem hogy ez nekem ugye nagyon rosszul esett és sokszor elgondolkodtam hogy ez jó-e így,nem kéne abbahagyni. De annyira jól elvoltunk hogy a végén el is felejtettem. Másoktól azt hallottam ekkor…hogy a szerelem másodlagos…idővel úgyis elmúlik és ha ekkor is együtt tudtok lenni akkor az már egy tényleg jó kapcsolat. Amúgy a szépség kapcsán,jó ha egy nő tetszeni akar a férfiaknak…ez szerintem természetes,de ne akarjon nagyon mű lenni,próbálja meg önmagát adni. Az a lehető legjobb…! Sok mai fiatalnak nincs semmi önbizalma és ezen kéne javítani.

 18. Pedig szerintem sokan vannak olyanok akik szépek és nincs önbizalmuk valami miatt. Ez kihat a kapcsolataikra és még sok mindenre. Visszavezethető ez a gyerekkori nevelésre vagy különböző negatív behatásokra az életében. Nekik törekedniük kell a pozitív gondolkodásra és hogy megnyíljanak egy kicsit a többiekkel szemben.

 19. Pedig sok tinédzserkorban lévő gyerek abban nő fel, hogy nézi a tévét és mit lát??!! Hogy magamutogató címlap lányok/fiúk libegnek ide-oda. Bennük akkor megvan az a tulajdonság, hogy lemásolják mások szokásait ami jó esetben a szülei viselkedésének kéne lenni csak ezt a szerepet átveszi a média … sajnos. Akkor már több példamutató, ösztönző programot is kitalálhatnának.

 20. Engem ami igazán meglep hogy tinédzser kislányok, tizenéves kis gyerekek mindenüket kiteszik az utcán és még büszkék is rá… Aztán csodálkoznak ha zaklatják őket… Egyszerűen felháborító!
  ÉS a példa valóban a sajtóból illetve a médiából jön, mert azzal minden jobban eladható, akkor nyilván értékesülni is jobban lehet ha az ember kitesz mindent….

 21. “Érvényesülni”-t akartál írni?

  @Cunc:
  Nekem is van olyan ismerősöm, aki nagyon jól néz ki, de valahogy ezt nem akarja belátni, elfogadni.
  Ezt majd az idő megoldja szerintem!

 22. Brekkx:
  Valóban a médiából veszik a tinik a szokásaikat de ha az nem lenne akkor mást találnának ki csak azért, hogy ők különbek legyenek és lázadjanak. Ez természetes és majd ki fogják nőni. Így tudják csak formálni az alakulóban lévő természetüket.

 23. Canci én még nem találkoztam olyan lánnyal, aki szép és ne élne vele vissza 🙂
  Viszont olyan fiúval találkoztam már, aki nagyon jól néz ki és emellett visszahúzódó természetű. Ezeket a fiúkat kedvelem 😉 de szerintem a csajok 99%-a is.

 24. brekkx:
  Ha a szülők normálisan megnevelnék őket akkor nem biztos hogy ezt csinálnák. Vagy legalább is nem azért mert a tévében látják és akkor tuti menő.

  barbara:
  Ha tényleg így volna akkor nem lenne annyi jól kinéző visszahúzódó természetű srác akiknek nincs barátnőjük 😉 Pedig mennyit mondják mindig minden srácnak, hogy “te nem is nézel ki rosszul” meg a többi hasonló dolog. Mint amikor a nőknek kell azt mondani hogy “nem is vagy kövér”

 25. Én a viva tv-t meg az mtv-t tiltanám be, ahol egész nap csak azt látják a tinik, hogy ilyen jó autók, ilyen jó házak… és ehhez mit kell tenned? Arra is van műsor a playboy villa lányai… na én attól a falra mászok. sok műcsaj és nem is csinálnak semmit, csak annyi a dolguk h 2 hetente eljárjanak a plasztikai sebészükhöz egy kis karbantartásra.
  az én anyukám meg több mint 20 éve dolgozik, felnevelt 3 gyereket és állítom, hogy szebb, mint azok a nők lesznek 20 év múlva. 🙂

 26. Jahm a médiából ömlik az ilyen szemét. Mert a tizenévesek agyát tök könnyű befolyásolni.
  Mondjuk ettől még nem csak a média hibája, mert hát a szülőnek kellene először normálisan megnevelni a kölykét, ahogy azt mondtam.

  Mondjuk a műcsajok meg így… meh… Szal pár év után már nagyon durván meg fog látszani rajtuk ez, de mondjuk nem is tudok róla, hogy öregségben halnának meg. Mondjuk arról se nagyon hogy férjhez mennének és gyerekük lenne.

  Aztán lehet én nem vagyok túl jól tájékozott 🙂

 27. Nem hiszem, hogy feladnák a jól fizető karrierjüket a család miatt.
  “Buli” az életük és amíg lehet csinálják.
  Aztán kiöregednek és csendben eltűnnek!

 28. Az lenne a jó, ha azok az emberek, akik ezt a szennyet közvetítik vagy legalábbis benne vannak, azok mutatnák meg, hogy nem ez a jó út, nem őket kell követni. Jó lenne, ha több ilyen kampányolás lenne mondjuk a természetes szépséggel kapcsolatban. Pl.: amit a Dove nyomat.

 29. Hát ezek a médiák amik közvetítik felénk a mű nőket már csak azért sem fogják megszüntetni ezeket. Hogy miért nem?
  Mert a férfiak ha nem is vallják be..sőt ellenzik azt,hogy nekik valamennyire is szemet gyönyörködtető egy ilyen plasztik lány látványa ezek ellenére is mélyen bennük ez tetszik. Ebből pedig ezek a médiák pedig pénzt csinálnak. Ilyen egyszerű. Szóval ameddig a férfiakból valamilyen módon nem ölik ki ezeket addig sajnos a sok természetes szépség helyett a sok mű nőt kell néznünk. Változtatni meg csak mi magunk tudunk!

 30. Anett: mostanában olvastam, hogy pont a playboy fotósa is természetes szépség felé fordult. Úgyhogy azért lehetséges, hogy lassan változás fog bekövetkezni.
  http://nanasi.blog.hu

 31. Hm… nos, igen. Valamiért a természetes szépségű csajok kissé háttérbe szorultak. Talán mert nem akkora világi “nők” mint pl a playboy villa lányai. Pedig tényleg a valódi, természetes szépségre kellene hajaznunk…

 32. természetes, hogy a kapcsolathoz legalább az egyik félnek szükséges, hogy legyen anyagi stabilitás. ez még ma is általában a férfiak oldala kell, hogy legyen. de nem érzem úgy, hogy a gazdagok kevésbé tudnának szeretni. maximum mivel több dolgot tehetnek meg az életben, ezért világiasabban élnek. egyik ismerősöm hetente csalja a nagy szerelmét, mert szexfüggő, de amikor kiderült egyszer, vett a lánynak egy budai lakást. felmerül a kérdés, hogy van-e ára a megcsalásnak, és emellett, hogy akkora tragédia-e a megcsalás. minél idősebb valaki, annál inkább belátja, hogy nem a testiségért van két ember együtt. a megbocsátás pedig Isteni tulajdonság. (főleg, ha lakás jár érte.) ezek alapján viszont a szegény férfi nem léphet félre? vagy merüljünk vissza az alap helyzetbe, hogy erkölcsileg megengedhetetlen?:) ezek alapján viszont érthető, hogy a mai szex centrikus világunkban miért van annyi válás. másik ismerősöm karácsonyra a feleségének egy kupont adott egy fotósorozatra Nánási Páltól.. itt ki kapja akkor az ajándékot?:) egy szó mint száz, az erotika a mindennapjaink része, nem a múlt században élünk. a kapcsolat nem mehet zátonyra azért, mert valamelyik fél megbotlik. meg kell beszéljék a felek!

 33. Egy lakásért megbocsátani? Ez azért elég érdekesen hangzik…
  akkor annyira nem is lehetett megbántva az illető, vagy csak egy kicsit érdekes az értékrendje. Nem szeretem az ilyen anyagias embereket!
  “kapcsolat nem mehet zátonyra azért, mert az egyik fél megbotlik”?

  Dehogynem. Van olyan, amit nem lehet megbeszélni. Vagyis meg lehet beszélni, de az a kapcsolat már nem lesz a régi!

  Nem is tudtam, hogy Nánási vállal ilyen fotósorozatokat.

 34. Nánási csinál fotósorozatokat,meg ugye most indult ez a verseny…kíváncsi vagyok hogy milyen képek fognak születni a természetesség jegyében,remélem a természetes lányok megmutatják majd hogy az ember úgy is szép lehet ha nincs szétplasztikázva.

 35. Szerintetek hogyan fog zárulni ez a verseny? tényleg a természetes nők lesznek benne vagy 1-2 apró plasztikás is? a versenyszabályzatot nem olvastam végig mivel nem akartam jelentkezni, de nagyon szeretném hogy pl a fiatalok ne ezeket az agyon vágott nőket tiszteljék és utánozzák. Vegyenek példát a szülőkről.

 36. Remélem azért a zsűri is figyel arra, hogy tényleg olyan lányoké legyen a nyeremény, akiknek mondjuk nincsen tele piercingekkel a feje, vagy smile alakú szemöldök tetkója 🙂 Majd kiderül, én nagyon kíváncsi vagyok egyébként erre 🙂

 37. Szerintem természetes nők lesznek! Nem hinném hogy egy természetes nő versenyen beférne egy plasztikázott nő. Vagy mégis, de max akkor ha nem olyan jellegű volt a műtéte, hanem valami rendellenessége volt (bocs nem tudom szebben megfogalmazni).

 38. boci már ne haragudj de elég sok olyan szülő van aki fiatalnak képzeli magát és agyon van varrva a teste…szerintem meg még a szülőket se hozzuk fel példának…mert a másik véglet meg az amikor nem ad magára….szóval inkább keressék korosztálytól függetlenül a szépet. A szép pedig magában hordozza a természetességet is..mert ha valami megbuherált…az már nem olyan.

Comments are closed.