Blogger Workshop

Rejtő Jenőnél sosem volt pénz. A pincér kezébe nyomta az újságban futó sorozatának következő részét, hogy vigye fel a főszerkesztőhöz, az fizette ki a számlát! Vajon hogyan tudtak íróink, költőink a kávéházakban alkotni? Nem volt túl nagy nyüzsgés az íráshoz a pesti New Yorkban vagy a budai Hadikban? Miért nem vonultak vissza az elefántcsont-tornyukba?

Nos, a jobb, kreatív agyféltekénk nem szereti a steril környezetet, nem inspirálja alkotásra. A kávéházi kellemes alapzaj viszont beindítja a fantáziát, mert nem túl hangos, nem viszi el a figyelmet teljesen. A bal, racionális agyfélteke be tud kicsit lazulni, nem kell kontrollálnia semmit, biztonságban érzi magát, lenyugszik egy időre…

 

A modern technika hanghatásokkal körénk tudja varázsolni ezt a hangulatot. Akár otthon vagyunk, akár irodai környezetben, ha poharak koccanására, kanalak csörgésére, beszédfoszlányokra, szolid duruzsolásra vágyunk, akkor akár egy alkalmazással is megoldhatjuk, amit letöltünk a mobilunkra. A neve is a kávé és a kreativitás szavak kombinálásával lett Coffitivity.

 

De miért hagyatkoznánk csak a technikára! ? A szeptemberi Blogger Workshopom résztvevőit lenyűgözte a tény, hogy milyen könnyen tudtak írni így csapatban, mennyire hatékonyak voltunk! Bár mindenki magának, magában ír, az hogy intenzíven, integrált aggyal, semmi másra nem figyelve tudunk alkotni, óriási erőt és lendületet adott.  A munka szüneteiben felolvastunk, megbeszéltünk, belazultunk. Ha részese akarsz lenni ennek az élménynek még idén, és akár egy havi blogbejegyzést és blogtémát elkészíteni és előkészíteni, akkor itt tudsz jelentkezni: Blogger Workshop – hogy a blogod sose kongjon az ürességtől>>

Blogger Workshop
Blogger Workshop

Engedd el a magányos művész szomorú képét! Minden kreatív tevékenység isteni, elmélyült és/vagy játékos folyamat, ami időnként egyedüllétet (nem magányt) igényel. Mint a heti művész randevúk, amit Julia Cameron nyomán ajánlok az ingyenesen letölthető KREAGRÁ-ban is.

Időnként pedig inspiráló közösségre van szükséged! Gyere, és élvezd velünk azt, ahogy megnyílsz a jobb agyfélteke aktivizálásának hatására, és leomlanak az írói blokkjaid! Megmutatkozik az igazi alkotó éned, miközben élvezettel figyelheted, ahogy a többieknél is megtörténik ugyanez a folyamat! Ajándékozd meg ezzel magad, még az idén! Vár a tréningek élménye és az írók világa:

http://www.leonida.hu/treningek/iro-szuletik/

http://www.leonida.hu/treningek/tortenetmester/

http://www.leonida.hu/treningek/mesevarazslo/

 

Örömteli és alkotó napot kívánok!

 

Oláh Gyöngyi www.leonida.hu

RitArt Academy vezető tréner