Év eleje a célkitűzések ideje. Ezzel kapcsolatban sok érdekes gondolat elhangzott itt, a Hősnők oldalain is. Ez alkalommal hadd tegyek hozzá egy újabb nézőpontot.
Ha már kitűztük a céljainkat, hozzákezdhetünk a megvalósításhoz. De vajon miért nem kezdenek neki sokan? Miért torpannak meg az emberek pár hét múlva? Miért nincs kitartásuk ?
Valószínű azért, mert a célok eléréséért dolgozni kell, azaz konkrét fizikai és szellemi erőfeszítést kell tenni. Azt hiszem, itt van a hiba: sok ember nem rendelkezik elegendő energiával.
Pár hete egy energiapszichiáter könyve került a kezembe, aki az energiamezőkkel dolgozik.
Ekkor ugrott be nekem is, hogy én is „érző” típus vagyok, azaz nagyon érzékeny vagyok a biorezonanciára, bár soha nem dolgoztam vele tudatosan. És láss csodát, amikor az ügyfeleimnek – először csak óvatosan említettem, hogy szerintem energia elakadásaik vannak, és azokat kellene megnyitni a munkánk elején, mind lelkesen kérte, hogy dolgozzunk ezen.
Ezért most év eleji jó tanácsként tőled is megkérdezem, hogyan gazdálkodsz energiaháztartásoddal?

1. Elegendő energiát veszel-e magadhoz?
2. El tudod-e hárítani a negatív rezgéseket magadtól?
3. Tudod-e, hogyan termelj saját magadnak/magadból pozitív energiát?
E cikk keretei meghaladják, hogy alaposan kifejtsem az ötleteimet, ezért most csak összefoglalásul emelem ki a legfontosabbakat.

Energia, rezgés, hullám
Energia, rezgés, hullám

Honnan vehetünk energiát magunkhoz?

A táplálkozással, alvással és sportolással. Kérlek, vizsgáld át, milyen minőségű ételeket fogyasztasz. Mi nők, leginkább csak a kalóriatáblázattal és az épp divatos diétával foglalkozunk, de azzal már kevésbé, hogy ez zacskóslevesből vagy napon érlelt zöldségből származik-e.
Aztán nézz körül a hálószobádban! Van-e benne tévé, számítógép, bekapcsolt mobiltelefon a fejed mellett éjszaka? Netán rosszul alszol? Úgy ébredsz, mint akit fejbevágtak? Próbáld meg, és vidd ki ezeket a ketyeréket innen. Ha pedig piros ágyneműben vagy hálóingben alszol, ne csodálkozz, ha nincs mély, nyugodt alvásod. Ha nem hiszed, nézz utána a színek hatásának!
A sport, a mozgás jelentőségét nem lehet eléggé kiemelni. Megint ne csak az alakformálással foglalkozz, hanem keresd meg, mi az ami feltölt. Én például egy éve tai chizni kezdtem, és azt hiszem, rátaláltam életem mozgásformájára, természetesen a rendszeres túrázás mellett.

Talán már hallottál arról is, hogy a környezetünkben lévő emberek negatív energiái ránk is hatással vannak. Mit teszel, hogy ne kerülj ilyen közegbe? Ha már ott vagy – mert mondjuk vásárolni mész egy plázába -, milyen technikával véded magad? Jó néhány van, hidd el. Persze a legjobb az lenne, ha eleve nem kerülnél ilyen helyre, da ha már ott vagy, tedd a kezed a napfonatodra, azaz a tested energiaközpontjára, és lélegezz mélyeket. Vagy kérd az Univerzumot, hogy védelmező, fehér fényt bocsásson rád. Ugyanezt teheted, ha kellemetlen, arrogáns emberekkel kell találkoznod. Nekem sokszor csak a liftben jut eszembe védelmet kérni arra a napra, de soha el nem halasztanám. A hatás pedig frenetikus!
Az ember csodálatos lény! Például azért, mert képes saját maga is pozitív energiát termelni. Hogy miből? A kreativitásból. Ha művészi hajlamaid vannak, ne nyomd el azokat, vagy ásd elő a mélyből, ha pedig nem találsz ilyet, akkor merítkezz meg mások alkotásában és a szépségben.
Furcsának találom, hogy az emberek „csak dolgoznak”, és nincs semmi hobbijuk, rendszeres más irányú tevékenységük. A nőknek még annyi sincs, mert mindig találunk tennivalót a családunk körül. Mire vágytál gyermekkorodban? Mire csodálkoztál rá régebben? Mi lelkesített korábban? Mi mocorog benned már régóta, amit csak halogatsz hosszú évek óta? Ne várj tovább, vedd elő, és vágj bele!
Kívánom, hogy ebben az évben te is alkoss, nevess és szeress, rezegj minél többször magas energiaszinten, hogy céljaidat meg tudd valósítani.
Joó Zsuzsanna

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

A könyv, amely ebben a témában nagy hatással volt rám: Judith Orloff: Pozitív energia ( Édesvíz, 2006). Ezen kívül egy új filmet ajánlok neked: Az élő mátrix. Magyarul talán még nem látható, csak a youtube-on pár perces részlet, de az angolul tudók csemegézhetnek a film weboldalán: www.thelivingmatrix.com

10 thoughts on “Hangold be magad!”

 1. Nagyon érdekes ok fejtés,mert néha én is így járok.
  A január eleji nagy lelkesedés egy perc alatt szerte foszlik, egy negatív emberrel való találkozás után.
  Ez a módszer felkeltette az érdeklődésemet. Köszönöm

 2. Az év eleji fogadkozások többsége azért nem valósul meg, mert erős érzelmi töltet kell ahhoz, amit igazán meg is tudunk valósítani. Ilyen érzelmek híján üres kinlódássá válik az egész.

  Az érzelmek az egész életünk szinte minden pillanatát áthatják – gondoljuk csak át. És korántsem mindegy, hogy milyenek, mennyire támogatnak bennünket.

  Ha valamiben nagyon hiszünk, ahhoz nagyon erős érzelmek is mozgósítódnak, és nem is gondolunk rá, hogy ne valósulhatna meg. Csak megyünk és csináljuk, sok-sok érzelmi eneriga mögöttes támogatásával is, hm?

  Én legalább is így tapasztaltam.

  Ida ***

 3. Kedves Ida !

  Ez mind nagyon igaz!
  Egy erős érzelmi indíttatás nagyon inspiráló tud lenni.

  Barátom lévén kezdtem el autót vezetni.
  53 éves lettem mikor beíratkoztam az iskolába.
  Éreztem nagyon nehéz a kresz, nem értettem a kifejezéseket.
  Hagytam időt l évet és majdnem 1oo %-osra sikerült a kresz.

  Most vezetek de elég sok rossz tapasztalatom van az iskola és az oktatók fele.
  Mind pénz orientált.
  Magabiztosan indultam de sikerült nekik engem összezavarni és nem engedik érvényre juttatni a hangomat.
  Még mindíg küzdök, erőt ad a szerelem , ám bár már ő is hátat fordított közben sokszor, de hiszek benne és egyre erősebben.
  Meg van a jogsim!
  Mindegy ki hogyan tesz keresztbe, már él!
  Meg van a szerelmem is!
  Mindegy hányszor szakít velem úgy, hogy meg se kérdez!

  A hitem erős és rendíthetetlen.

  További szép napot.

  Üdv. Dalma

 4. Nagyon érzékeny vagyok mások lelki állapotára, ezért mindenképp ki fogom próbálni, amit javasoltál, hogy levédjem magam mások negatív energiájától.

 5. Az energia nem vész el csak átalakul – tiszta polccá, vasalt ruhává, jóllakott gyerekké… 🙂 Aztán a végeredmény láttán újra feltöltődhetünk, ha bírunk!
  A hobbi, a mozgás pedig elengedhetetlen – végre vettünk megint fallabda bérletet, és „engedélyt kaptam” péntek esténként újra eljárni táncpróbákra. Mert feltölt még a jó társaság, a tánc, és a jó zene is. Zene nélkül én takarítani sem bírnék. Így gyakorlatilag hálózatra vagyok kötve, hogy ne merüljek le a házimunka felénél… A zene érzelmeket generál, amik segítenek fenntartani a szintet. Érdekes módon a zuhanyzás is így működik nálam. Azalatt nyugodtan gondolkodhatok, áradnak az ötleteim, fellelkesedek. Kár, hogy közben nem tudok jegyzetelni…

 6. Elolvastam még egyszer a cikket és a hozzászólásomat.
  Rájöttem, én kívülről próbálok energiát szerezni. De ezek szerint belülről is ki lehet „termelni”. Van még fejlődnivalóm. 🙂

 7. Nagyon jó, hogy erre emlékeztettél. Sajnos én is, mint gondolom sokan mások, hajlamos vagyok erről elfelejtkezni, mármint arról, hogy önmagamat megvédjem az „energialopóktól”.
  Köszönöm, hogy megoldást is adtál rá!
  A könyvet mindenképpen beszerzem!

 8. Gyömbi, áramoltatni kell. Teremteni nagyon nehéz, ahhoz nem szabad emberekkel találkoznod. De ha adsz önként energiát, akkor te spontán kapni fogsz. Olyan, mint mikor vért adsz: azonnal újratermelődik a szervezetedben, miközben az, amit adtál, másnak segít.
  Az energia nem termelődik automatikusan benned, de sok helyről be lehet szerezni, és magas színvonalon űzőknek már termelődik is 🙂

Comments are closed.