HősNők Blogok

HősNők Blogok

Csak mondja valaki, hogy rossz az, ha rossz az idő…

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---

Szombaton, a borongós időben mi mást is csinálhattam volna, mint dolgoztam. Teljesen véletlenül, egy, a férjemmel folytatott, kötetlen beszélgetés kapcsán jutott eszembe a HősNők Blogok ötlete: összegyűjteni egy közösségi bloghálózatba a nőknek szóló oldalak/blogok író(nő)it.

A tervet a gyors megvalósítás lépései követték: kikutattam, hogyan lehet ezt automatizálni, megvettem hozzá a szoftvert, megírtam a toborzó szöveget, összegyűjtöttem minden szükséges adatot, információt, aztán csak azt vettem észre, hogy már éjszaka van, úgyhogy eltettem magamat vasárnapra.

Vasárnap – miközben az online célkitűzés tanfolyamra elkezdtek gyűlni a résztvevők, ami egyébként is folyamatos gép melletti ügyeletet jelentett -, megint csak a munka mellett töltöttem a napot. Estére már addig jutottam, hogy fenn volt a HősNőkön az új sablon, bár még nagyon furán szétesve nézett ki, mert eddig azt csináltuk, hogy egy-egy cikket több kategóriába is betettünk. A sabloncserét persze megelőzte egy teljes körű adatmentés, tervek készítése.

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Közben a SEO fórumon segítőt is kerestem, mert a HősNők Blogok népszerűsítéséhez szükséges RSS Box-ot nem tudtam volna egyedül megcsinálni – és bevallom őszintén, nem is akartam volna -, így aztán nemcsak én dolgoztam az új projekten, hanem egy profi programozó is.

A mai délelőttöm azzal telt, hogy több, mint 300 cikket újrakategorizáltam, és bizony 96 kategóriát leredukáltam 19-re. A kategóriatisztítás több megvilágosodással is járt: például rájöttem, hogy Vida Ági klasszikus pozitív gondolkodó :). Tudtam róla ezt eddig is, csak mindig a marketinges énje van a szemem előtt, így aztán nem tudatosodott bennem, hogy mennyire erős pozitív szemléletben.

Más megvilágosodást is adott a kategóriák tisztázása: egy külön aloldalt akartam létrehozni az egészség-betegség témában, mert úgy éreztem, hogy erről nem beszélünk eleget. De most kiderült, hogy elég sok cikket írtunk már eddig is az egészség-betegség témakörben, csak éppen összevissza voltak ezek szórva a kategóriákban.

Skultéty Andi mindig azt mondja, hogy a megújulásnak lomtalanítással és takarítással kell kezdődnie, hát tanúsíthatom, hogy ez működik a weben is!

Reggel kiküldtem a változásról szóló, újbóli regisztrációra felkérő levelemet az eddigi cikkíróknak, akik szépen el is kezdték a regisztrációkat. Hamarosan becsatornázom a rendszerbe a blogjaikat, aztán majd ezt valakinek kiadom feladatként, csak először szeretem látni a dolgok előnyeit-hátrányait, veszélyeit, stb.

Úgyhogy, most itt tartunk: egy óriási, remélhetőleg az egész magyar webet behálózó dolgot indítottam el a zord időjárás segítségével :).

Bénaságok, amiket elkövettem:

1.) A regisztráció utáni visszaigazoló oldal egy karácsonyi buliról szólt :D (Soós Viki detektálta, köszi Viki!)

2.) Az oldalra kirakott bannerkódok macskakörme természetesen átalakult a bejegyzésben, így az első regisztrálók kínlódtak a banner és az RSS Box kihelyezésével. Köszönöm a türelmeteket ezúton is!

3.) Addig-addig állítgattam az új sablont, míg szét nem esett az egész, és fogalmam sem volt, hogy mitől. Kétszer telepítettem újra, mire kiderült, hogy nem is kellett volna újratelepíteni, mert egy kategória beállítással volt a gond…

Még hátravan: az élesben való tesztelés, finomítás, az RSS Box szélességének kisebbre vétele (hogy minden blog oldalsávjában elférjen), és egyéb pixelezések.

Ezt a történetet meg fogom jelentetni a Hogyan váltsuk valóra vágyainkat? – című könyvemben, esettanulmányként :)

Vidi Rita

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---

4 thoughts on “Elindult a HősNők Blogok projekt”

  1. Köszönjük Rita a lehetőséget! Én is regisztráltam. Kíváncsian várom a hatást! 🙂

    Fantasztikus ötleteid vannak és villámgyors vagy a megvalósításban! Gratulálok! 🙂

  2. Köszi Gyömbi 🙂 Ezzel a dologgal még magamat is túlszárnyaltam 🙂 Igaz, ez miatt néhány más dolgot viszont halasztanom kellett :), de hát valamit valamiért…

  3. Ritus,

    En csak elkepedve lattam az uj sablont:-)
    Hetvegeig nem ferek hozza a privat email/hez, ahol errol (is) nyilvan van uzenet. Aztan nyilvan regisztralok,maskepp hogy is toltenem fel a szuletoben levo uj cikkem:-)

Comments are closed.