Volt egy kapcsolatom régen, amiben a páromnak az volt az életcélja, hogy legyen egy lakása, egy munkahelye, és kész. Ezt elérte huszonévesen, és mikor az volt a kérdés, hogy: és akkor tovább hogyan? Akkor az volt a válasz, hogy: nyugodt családi életre vágyik, izgalmak, mozgalmak nélkül.

A probléma csak az volt, hogy nekem nem ez volt a célom… 🙂

Most abba nem folynék bele, hogy a helyes párválasztással határozzuk meg az egész életünk további korlátait és lehetőségeit, mert erről hosszabban is lesz szó, bár igen veszélyes terep… Néhány embert már rádöbbentettem a helytelen választás következményeire, akaratomon kívül is, és nem minden pillanatban vagyok felkészülve a felelősségre, de ezért bírom persze.

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Sokkal inkább arról kellene beszélnünk, hogy ha előre nézel, egy évet, kettőt, ötöt, tízet, akkor mit látsz magaddal kapcsolatban?

A lehető legrosszabb válasz az ilyen kérdésekre az, hogy: Ó, hát azt meg is kéne még érni!

Miért? Netán már most a halálra készülsz? Úgy éled az életed, hogy csak túléled a napokat? Akkor ott valami nagyon nincs rendben! Ezt a mondatot örökre felejtsd el: ó, hát azt még meg is kéne érni.

Látszólag nem negatív, de igazából egy halálraítélt szájából fogadható csak el…

A helyes válasz úgy kezdődik a „Milyennek látod magad(!!!) 1-2-5-sok év múlva?”, hogy: Úgy képzelem, úgy látom magam…

És kész. Ennyi a nagy titok: látnod kell magad valamilyennek. Lehet, hogy ugyanilyennek, mint most. Lehet, hogy

 • soványabbnak,

 • kövérebbnek,

 • kismamának,

 • nagymamának,

 • főnökasszonynak,

 • vállalkozónak

vagy bárminek, de lásd magad! Képzeld el magad! Ha már megy az, hogy milyen leszel, mit fogsz csinálni 1 év múlva, akkor lehet továbblépni az évek számával.

Aztán, haladóbb feladat: képzeld el magadat úgy, hogy nyertél 2 milliárdot a lottón!

Erre a pesszimisták azt szokták mondani: de úgysem nyerek.

Ahha… De elképzelni el tudod, ugye?

El tudod képzelni magad, amint Monaco-ban lógatod a lábadat egy jachton, közben a luxus lakóautód, ami akkora, hogy még a szomszédokat is magaddal tudod vinni, ott parkol a parton, és jegyed van egy olyan opera előadásra, ahova főként hercegek meg hercegnők bejáratosak…

Álmodozz!
Hogyan néznél ki ilyen szituációban?
Hogyan viselkednél?
Hogyan gondolkodnál?
Hogyan éreznél?

Megvan? Sikerült elképzelni? Sikerült látni? Hallod a lábadat nyaldosó tenger hangját?
Látod magad, amint felhőtlenül kacagsz?
Látod magad, ahogy fokhagymás lángost eszel tele szájjal, hozzá pezsgőt iszol már délben és persze közben egy dekát sem hízol?

Na, akkor jöjjön a hideg zuhany, a fekete leves: ehhez az érzéshez, a felhőtlen boldogsághoz, a kacagáshoz, a pezsgőhöz nem kell két milliárd. Csak te kellesz.

Bátrabbaknak szóló feladat: képzeld el azt a szituációt, ami jelen pillanatban tökéletesen kilátástalan számodra, de amire nagyon vágysz. Például egy új partner találása. Vagy egy új lakás, vagy rendeződő anyagi körülmények.

Tehát amit nagyon szeretnél, de fogalmad sincs, hogyan jutsz el addig, mert legalább 6-8 akadályozó tényező van (vicc: új férjet szeretnék, de még megvan a régi… mit tegyek? :))

Lásd magad, hogy milyen lennél abban a helyzetben! Milyen lennél akkor, ha megtalálnád életed párját? (Nem szerelmét! Az más tészta!) Az ideálist, a lelki társat. Hogy néznél ki? Hogyan éreznéd magad? Mikre gondolnál akkor? Hogyan terveznéd attól a ponttól tovább az életedet? Mi lenne sokkal jobb a MOSThoz képest?

Tudod mit? Le is írhatod nyugodtan egy titkos fájlban, ha már úgyis itt vagyunk a gép előtt.

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Ha végigmentél a 3 gyakorlaton:

 1. Milyen leszel, mi lesz veled 1 év múlva?

 2. Milyen lennél, mi lenne veled, ha 2 milliárdot nyernél a lottón?

 3. Milyen lennél abban a szituációban, ami most elérhetetlennek tűnik?

Akkor a hármat össze kell vegyíteni:

LÁSD magad GONDTALANNAK, felhőtlenül boldognak, abban a szituációban, AMIRE a legjobban VÁGYSZ.

Ezt csináld minden szabad pillanatodban, gyakorold, amikor csak tudod, de vigyázz, mert működik! Én így „gondoltam magamnak” tökéletes partnert, kisbabát, szép házat, vállalkozást, sikert. Ha fényképekkel mutatnám, honnan indultam, két napig csendben lennél a döbbenettől. Semmi nem volt a kezemben, csak a gondolat, a vizualizálás, és a terv, hogy mit akarok.

A legdöbbenetesebb az az egészben, hogy néha időm sem volt álmodozni, mert rágondoltam valamire, elképzeltem, puff, következő héten ott volt a lehetőség a végleges megoldásra. Nem volt hova álmodozni tovább 🙂

Mindenkinek vannak ilyen történetei, csak néha nem vagyunk tudatában. De erre hamarosan visszatérünk még, addig is jó álmodozást, tervezést, vizualizálást!

8 thoughts on “Már látom, mi lesz veled jövőre!”

 1. Nagyon tetszik ez a gyakorlat. Alkalmazni is fogom, már kipróbáltam úgy hogy hangosan mondtam ki a válaszokat. És azon vettem észre magam, hogy csak mondom, mondom és mondom az vágyaimat. Eddig is tudtam, mi az amit szeretnék, de így kimondva mégjobban tudatosult bennem.

  Egyébként elárulom, hogy az első kérdésre a válaszom, hogy egy év múlva én egy önbizalommal teli nő leszek, akin a férje csak ámul majd, hogy honnan ez a nagy változás. Most ugyanis nagyon kevés az önbizalmam, sokat féltékenykedek. Nagyon-nagyon apró dolgok is kihoznak a sodromból, nem bírom szó nélkül hagyni bármilyen csekély dologról van is szó.

  Már attól is féltékeny vagyok, ha ránéz (nem megbámul, csak ránéz) egy kihívóan öltözködő nőre. Pedig két gyerek után is elég csinos maradtam. Tudom, hogy nem vagyok csúnya, de mégis szóváteszem és beképzelem, hogy megnézte azt a nőt. Mit kéne tennem ez ellen? Mindig megfogadom, hogy nem szólok legközelebb, ha ilyen lesz, de aztán mégis felmegy a pumpa és nem vagyok képes uralkodni magamon.

  Jó volt ez leírni, bár lehet nem is a megfelelő helyre.

  Köszönöm.

 2. Lored, az önbizalmad növelésén túl egy valamit nagyon komolyan magadévá kell tenned:

  Az a szituáció, amikor egy társaságodban lévő férfinak a szeme rátéved egy kihívóan öltözködő, vagy bármilyen nőre, az a szituáció NEM TÉGED MINŐSÍT.

  Azért, mert ránéz valakire, annak semmi köze hozzád! Nem azért néz rá, mert veled bármi probléma lenne. Egyszerűen csak néz ki a fejéből, és a reklámok, a tévéműsorok és a média közbenjárásával úgy van KONDÍCIONÁLVA, hogy ránézzen a nőkre.

  Nem kívánja őket, nem tetszenek neki, csak megnézi. (Természetesen vannak betegesen csajozós pasik, de gondolom esetedben nem erről van szó.)

  Nekem volt egy ismerősöm, minden nőt megbámult Pesten.. Nagyon fura volt.. Nem szóltam, de elkezdett zavarni.
  Aztán egyszercsak megszólalt: jézusom, láttad milyen rondán volt sminkelve az a nő?

  Csak pislogtam.
  A következő nő 20 centis sarkakon egyensúlyozott. Mire az illető: anyám, hát nem törik ki a bokája?

  Akkor jöttem rá, hogy a pasik nem minden esetben a NŐT nézik meg, hanem részleteket, amik tulajdonképpen csak vizuális “élmények”.

  Valld be őszintén magadnak azt is, hogy bizony, te is odakapod a tekintetedet egy hiperjóképű férfira, vagy egy olyasvalakire, aki mondjuk hirtelen emlékeztet valakire.

  És? Mész tovább, semmit nem jelent. Egy vizuális élmény.

  Ezt mindenképpen tudatosítanod kell magadban, mert a féltékenység borzasztó átok. Még akkor is, ha van alapja, ugyanis semmire sem megoldás. Felőröl, felemészt, sehova se visz.

  Amikor a párod legközelebb véletlenül ránéz valakire, akkor gondolj arra: “ő az én férjem, velem alszik el, velem ébred. Ez boldoggá tesz.”

  Csak pozitívumokra gondolj!
  Mosolyogj!

  Így a szembejövő férfiak meg téged fognak véletlenül megnézni 🙂

 3. Kedves Rita!

  A könny kicsordult a szememből, olyan jólestek a szavaid. Erőt adnak és segítenek. Nagyon kedves vagy, hogy válaszoltál. Senkivel nem tudok erről beszélni.
  Annyira örülök, hogy rábukkantam erre az oldalra. 🙂
  Köszönöm

 4. Én köszönöm Lored, hogy megosztottad!
  Nagyon sokan küzdenek ezzel hosszú időn keresztül, és szerintem mindenki életében előfordul időszakonként ilyesmi. Nem vagy egyedül, itt vagyunk! 🙂

 5. Hú, ez tényleg nagyon zavaró, szerintem a nők soha nem fogják ezt megérteni, hogy miért is ilyen vizuális lény MINDEN pasi… Azért, mert mi meg NEM ilyenek vagyunk. Szerintem hasonló szitu már minden nővel megtörtént, akinek volt már pasija… És nem könnyű nem szóvá tenni, és elviselni, hogy már megint nekünk kell nyelni… Csak mert ez van.
  Szar ügy, de tanulható. (nekünk kell némaságot tanulni, mert a pasi nem fog vakságot tanulni…)
  Lehet, hogy ez sem jó módszer, de ha a pasim megnéz egy csajt, akkor én is megnézem azt a nőt, mert miért ne. És ha pl. egy büfében eszünk, és azt látom, hogy a vállam fölött épp “lát valakit”, akkor simán hátrafordulok és jól megnézem, milyen az a jelenség. Nem tudom eltitkolni, hogy zavar, viszont már nem teszem szóvá. El kell fogadni, ha nem akarjuk megkeseríteni a kapcsolatot ilyen ártalmatlan dolgok miatt. A volt barátommal közösen beszéltük ki néha a szembejövőket, és egyszerre fordultunk meg utánuk.
  Rita, ez mennyire abnormális szerinted? 🙂

  Évi

 6. Látom mindig lemaradva olvasom a cikkeket,de nem baj azért hozzászólok.
  Idén érettségizem és nem sokkal előtte olvastam a vonzás törvényéről,majd 1-2 nappal később erre az oldalra is rátaláltam.(azóta is minden nap olvasom,köszönöm hogy van!)Gondoltam kipróbálom nekem használ-e a sok leirt praktika, tipp, gondolat.Előre készültem, elképzeltem magamban hogy fog végbemenni az irásbeli,mennyire fogok örülni mikor megtudom az eredményt,és kitüztem magamnak egy minimum 80%os érettségit, leirtam egy pairra is és ezt minden este lefekvés előtt tudatositottam is.Persze tanultam mellette,de nem rágtam tövig a körmöm,magán a vizsgán sem izgultam különösebben.
  Tegnap nézhettem meg a kijavitott dolgozataimat,minden tárgyból 90%-ot értem el!
  Nagyon köszönöm az oldalnak,minden cikk irójának,sok tudást kaptam tőletek!

 7. Flóra, gratulálok azt hiszem, kikiálthatlak igazi HősNőnek! 🙂
  Nagyon ügyes vagy, kívánom, hogy minden célodat így érd majd el!

 8. Eddigi életemre visszatekintve nekem is az jött be, amit elképzeltem. Ebbe bele tartozik az is, hogy elképzeltem egy kispolgári jó munkásember életét magamnak 22 évesen. Bejött. Most 33 évesen azon dolgozom, hogy egy szabadabb gazdagabb életet élhessek.
  Félre a tréfát! Nekem a terhességeim jöttek szinte azonnal, ahogy igazán elfogadtam és magamévá tettem a gondolatát. (ez nagyon sarkalatos példa, mert tudom van genetika, meg miegymás is, de annyira jó 🙂
  Ahogy a volt férjemmel eltökéltük magunkat hogy jöhet az utód, jött is. 3 hónap kellett hozzá. A mostani párommal úgy kerültem össze hogy már egyikőnk se akar gyereket. Aztán annyira egymásra találtunk, hogy megváltoztattuk a véleményünket. De annyira, hogy bedupláztunk:) Ehhez a duplázáshoz 1 hónap kellett. Ebbe persze belejátszhatott az is, hogy már kislány koromban eldöntöttem, hogy nekem 3 gyerekem lesz.
  (Azért a szüléshez kellett a +átlag 9 hónap is 🙂

Comments are closed.