Vissza a valóságba: szervezett bűnözés Görögországban

Kanakis és Nikolaidis

A napokban a politikai cirkuszon kívül, ami folyamatos ebben az országban, a legnagyobb port felverő esemény egy védelmi pénzeket beszedő egész hálózat felgöngyölítése. Görögországban ez egy valós és nagyon régóta jelen lévő probléma, mivel rengeteg az éjjeli szórakozóhely, nagyon sok ezekből olyan helyeken, ahol ki vannak téve rablásveszélynek, ezen az ürügyön pedig különböző maffiózó bandák “árulják” a tulajdonosoknak a védelmet. Néha néha kirobban egy-egy ilyen ügy, mert óriási pénzek forognak az éjszakában és nagyon sokszor gyilkossággal végződnek a zsarolások.
Most megint ügyes volt a rendőrség, hogy sikerült felgöngyölíteni egy hálózatot. Az ügy érdekességét az is fokozza, hogy celebek-et is zsaroltak, mint pl. Antonis Kanakis TV-sztárt és Demis Nikolaidis híres fotbal-edzőt, valamikori fotbalistát, Despina Vandi énekesnő férjét. Persze őket nem az előbb említett mivoltukban zaklatták, hanem a tulajdonukban lévő éjjeli szórakozóhely védelmének ürügyén.

A videó érdekessége, hogy nincs a letartóztatottak arca eltakarva. Ahogy telt az idő és folyamatosan tartóztatták le a 4 bűnöző szervezet 53 tagját, úgy került egyre több anyag felszínre arról, hogyan működtek, kik vannak belekavarodva, kiket zsaroltak, milyen pénzek forogtak kézről kézre és micsoda óriási kamatokkal adtak kölcsönöket, többek között a fent említett Demis Nikolaidis-nek. Elmondása szerint az eredeti 350.000 eurós kölcsönért összesen 620.000 eurót fizetett vissza, 120%-s évi kamattal!

Hát erre nekem most hirtelen az a görög közmondás ugrik be, hogy “όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια” (akinek van szakálla annak van hozzá való fésűje) vagy  “Ne annyit markolj, amennyit szeretnél, hanem amennyit a kezedben bírsz tartani.” (Seneca) vagy..vagy.. ne irigyeljük a gazdagokat, celebeket, jómódban élőket, megvan a maguk baja….

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---

A görög kaland

Célkitűzés tanfolyam: 35 online lecke azért, hogy tényleg valóra válthasd az álmaidat.Jelentkezz most, az árat Te szabod meg! Klikk ide>>

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---