Új kormány, sötét jövő és Merkel focistája

Bizony, megvan az új kormányunk. Nyolc hónap alatt immár a negyedik. Végül a két nagy párt, aki az országot ebbe a helyzetbe juttatta, nem tűnt le a porondról, mi több kormányt alkotnak, harmadik félnek a Dimar-t, a demokratikus baloldalt magukba olvasztva. A nagy népszerűségnek örvendő Syriza, a sármos Tsipras baloldali pártja ragaszkodott ahhoz, hogy ellenzéki szerepet játsszon, ezzel magára dűhítve a két nagy párt tagjait.
Első lépésben a kormány most modósított körülményeket tárgyalna a memorandumokban aláírt megszorítások enyhítésére (még plusz két évet a teljesítéshez), de a kimenetel kétes, hisz Angela Merkel szokás szerint mereven el szeretné ezt utasítani.
Az újabb enyhítés-mentes megszorítások bármit hozhatnak:(
5 éve recesszió, 20%-nál nagyobb munkanélküliség, kilátástalanság, a fiatalok tömeges kivándorlása a jelen. Samaras újdonsült miniszterelnök az eurozónában akar tartani bennünket, ezt a nép is szeretné, no de nem bármi áron. Ugyanis az euró ki tudja mibe fog még kerülni a hétköznapi embereknek?:(
Időközben napok óta nagyon erős szelek vannak, ez mindig a tűzveszélyt erősíti. Egymás után gyúlnak meg az erdőtüzek, alig bírják őket oltani.
..és hogy Zeusz hűségét országához megkérdőjelezzem, a tenger víze is sokkal hidegebb, mint eddig bármikor, mióta itt élek.

No de vannak vidám és izgalmas dolgok is, például a holnapi Németország-Görögország focimeccs:) Mivel Merkel-t a görögökkel szembeni merevségéért és a válság kezdetén tanusított határozatlan késlekedéseiért Görögországban nem szeretik, hogy enyhén fejezzem ki magam..:), ezért most minden görög a holnapi meccsel és a körülötte lévő dolgokkal foglalkozik. Például ma megjelent egy cikk, amiben megint Merkel-l foglalkoznak, konkrétan Angela Merkel és a német foci viszonyával. Vagy jobban mondva a német focista, Bastian Schweinsteiger és Merkel kapcsolatával. Nem a  görög cikk mondja, hanem csak ismétli azt, amit a „Die Zeit”-ban leközölt cikkeiben Moritz Rinke írt:)
Vagyis hogy…. bíbííííííííí Angi szereti Bastit!:))))))))

Hajrá Görögország!

A görög kaland