Pár válságszösszenet

21.651.199 eurót határoztak meg az EU-n belül a Görögországi hajléktalanok és megélhetési források nélkül maradottak megsegítésére. Az EU program összesen 500 millió eurót költ a rászorulók megsegítésére 20 országban, mely program körülbelül 18-19 millió embert fog érinteni. A legmagasabb összegek, 95 és 80 millió euró Olaszországnak és Spanyolországnak lesz utalva. A program tavalyi lefolyásának eredményeképpen Görögországban 14.000 tonna, összesen 20 millió eurónyi értéket érő, alapélelmiszert (rizs, tészta, sajt) osztottak ki ingyenesen 250.000 jogosult között. Az idei “élelmiszercsomagban” olívaolaj is benne foglaltatik.
***************

Egyre gyakoribbak a betörések. tegnap Evia fővárosában, Chalkidában, fényes nappal, már másodjára törtek be egy ékszerüzletbe. A betörést a rejtett kamera levideózta:

*********************************

Körülbelül 8.000 görög vándorolt ki Németországba 2011 első felében. Legtöbben fiatalok, akik mindenféle munkát elvállalnak az elején, hogy megéljenek. Erről adott interjút a közép Görögországi TV csatornának egy Németországban élő görög vállalkozó. Beteszem a videót, de csak a görögül értők kattintsanak rá.

********************************

Írtam már az olcsó krumpli-akcióról.A megrendelési lehetőségre válaszolva, több mint 55 tonna krumplit rendeltek meg a fogyasztók az Arisztotelész Egyetem Agronómusi Szakán, ez ötször több a vártnál. A megrendelt krumplit ma, pénteken lehet átvenni délelőtt 11 órától az egyetem udvarán. A nagy kérésnek eleget téve, holnap, szombaton, még 50 tonna krumplit bocsátanak a vásárolni kívánók rendelkezésére. A krumpli ára 0,25 euró kilója.

*******************************

A közeledő egyetemi felvételiken gond lesz az íróeszközökkel, füzetekkel, tanfelszereléssel. Ugyanis az ennek a leszállítására kiírt , 377.000 eurós verseny kudarcba fulladt és nincsen szállító.

******************************

Ingyenkonyhát biztosítanak minden vasárnap az Arisztotelész Egyetem és a Szaloniki-i város közreműködésében a rászorulóknak. Ez nem azt jelenti, hogy bárki aki éhes és szegény, nem jut betevő falatra betérhet és feltétlenül kap meleg ételt. A program arra a 300 rászorulóra érvényes, akiket ilyen minőségben tartanak nyilván hivatalosan és a polgármesteri hivatalban lévő lista erre jogosultnak minősít.
A polgármesteri hivatal és az egyetem közötti szerződés keretén belül megalapított szociális konyhán az ebéd a következőket jelenti: főétel, saláta, kenyér és gyümölcs.
*****************************
Az ingatlanok ára nagyot esett 2011-ben. A nem új, régebbi lakások árai 18%-l estek a 2010-s árakhoz képest, az új lakások árai 10 %-l.
Városokra kivetítve, Athénban 21%-l, Szalonikiben 20%-l olcsóbbak az ingatlanok mint tavalyelőtt.

A görög kaland

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Légy te is kreatívabb!