Nemzeti Ünnep – március 25

A modernkori Görögország történelmének talán legfontosabb kilométerköve az 1821-ben kezdett török elnyomók ellenni harc. A görög történelem irányát meghatározó mozgalom, mely eposzi méreteket öltve, 9 év véröntés után ért sikeresen véget. Az elnyomók elleni felkelés eredményeképpen, 1830-ban megalakult az első szabad görög állam. Az eleinte nagyon kicsi ország köré gyűlik a világ hellenizmusa, hogy új, szabad történelmi útját megkezdje.
Ez a harc, mely hosszú ideje alatt hősies tettek és tétlen stagnálások között váltakozott, összekovácsolta a világ hellén érzelmű embereit és egy új, rendkívül erős nemzeti öntudatot eredményezett. A sikeres mozgalom végakkordja az 1830-s Londoni protokoll aláírása.
Minden évben erre emlékezünk a minden városban tartandó felvonulásokkal. A nemzeti ünnep egybeesik az “Evaggelismos“-nak nevezett vallási ünneppel is, így ezen a napon nem csak a felvonulások dobszóitól, de a templomok vidám harangozásaitól is visszhangzik az egész ország. Az “Evaggelismos” (Örömhírvétel ünnepe) része az ünnepi, böjtös ebéd.
A cserkészek csoportja.
Jellegzetes Limnibeli népi viseletbe öltözött csoport.
Liceumista lányok, fiúk. Mindig a legjobb tanuló viheti a zászlót.
Gimnazisták (7, 8, 9 osztály)
Általános iskolások (1-6 osztály).

Görögország

Veled is biztosan megesett már, hogy nem volt valamihez önbizalmad.Vértezd fel magad online videószemináriumunkon, hogy soha többé ne kelljen a padlóról szemlélned a világot. Katt ide>>