Közeleg a Karácsony

Sokan már ettől a három szótól frászt kapnak, míg mások a legboldogabb időszakként élik meg.

De miért is van ekkora szélsőség ezzel az ünneppel kapcsolatban? Vajon azért, mert már szeptemberben lecserélik az üzletek a kínálatot Karácsonyira? Vagy, mert az emberek nagy részéből ilyenkor jobban előjön a tömegiszony?

Megpróbálom valahogy kibontani a dolgokat.

Ez az az időszak, amikor minden csillogós, mindenki mosolyog, jobban figyelünk egymásra, és információk tömkelegével találkozunk. Ismerjük azt, amikor youtube-on videót nézünk és 3 karácsonyi reklám ugrik fel igaz? A televízióról már nem is beszélnék.

Szóval tolva van a képünkbe, hogy KARÁÁÁÁCSONY, VEGYÉL, VEGYÉL, SIESS, SIESS.

És pont emiatt kapnak sokan frászt. A rengeteg információtól, hogy ki minek örülne, hogy azt érzik, hogy a rohanásról szól ez az időszak. Pedig nem.

Semmi mást nem kell tenned, csak okosan beosztani az idődet, a televíziót kikapcsolnod, a mobilodat eltenni, és a szeretteiddel együtt lenni. Főleg a Karácsonyi időszakban.

De, hogy miért mondom ezt? Ha együtt vagy a családoddal, jobban telik az idő, sokat nevettek, figyeltek egymásra, meghalljátok egymást és akár az is szóba kerülhet, hogy ki mit szeretne konkrétan. Így nem kell neked kitalálni a dolgokat, hanem célirányosan, nyugodtan veheted meg az ajándékot.

Az újabb csapás ekkor érkezik. Elindulsz, karácsonyi zenéket hallgatva a kocsiban, vagy épp a buszon… Megérkezel a bevásárlóközpontba és

TÖMEG.

Talán ez a legrosszabb, ami körül lengi az egész ünnepi időszakot. De hékás, csak máshogy kellene gondolkozni megint!

Gondolj bele, hogy lehet, hogy az előtted álló család élete első Karácsonyára készül és azért vett annyi mindent, ami a bevásárlószalagra sem fér fel. Nem azért, hogy Téged feltartson.

Nem biztos, hogy azért vesznek ilyenkor az emberek annyi mindent, mert világvégére készülnek, hanem mert tényleg nem szeretnének kimozdulni ünnepekkor.

Vagy, aki telerakja a kosarát alkohollal, az nem biztos, hogy az egész Karácsonyt végig fogja inni… Lehet, hogy a 20 éve nem látott testvéreivel, barátaival vagy épp a szüleivel fog találkozni.

Elképesztően lelombozó, amikor a bevásárlóközpontok kasszáinál a kedves vevők veszekednek, hogy ki hol állt. Hát nem mindegy? De, teljesen.

Nem kell sietni sehova. Ha csak sietsz, hogyan éled meg a Karácsonyi időszakot?

Hogyan tudod megfogni a Karácsonyi időszak valódi jelentését, a lassítást és a pillanat megélést?

Lassíts egy kicsit!

Igenis legeltesd a szemed a karácsonyi kirakaton, igyál forró csokit miközben a karácsonyi vásáron sétálsz, tervezgess, gondolkozz és nosztalgiázz.

A Karácsony nem más, mint az, hogy rájövünk, hogy mi, a nagy felnőttek ugyanúgy gyermekek vagyunk. Lázasan, izgatottan készülünk, dekorálunk, karácsonyi zenéket hallgatunk, főzünk-sütünk óraszám.

Egyszerre éljük meg felnőttként és a bennünk élő gyermeki énünkkel ezt a csodás ünnepet. Karácsonyra semmi mást nem kívánok, csakhogy minden család szíve egyesüljön, és békében, családi sebek nélkül, varázslatosan teljenek az Ünnepek!

Zsófi