Kinek kell cél?

A szótár szerint cél az, amire valamely törekvésünk irányul.
Terv, rendeltetés, olyasmi, amit tenni szándékozunk.
Fenntartás nélkül állíthatom, hogy a cél mindenféle rendű-rangú embernek kell. J. C. Penney találóan fogalmazta meg ezt: „Kérek egy raktári segédmunkást határozott céllal, és olyan ember lesz belőle, aki történelmet csinál. Kérek egy embert cél nélkül, és raktári segédmunkás lesz belőle.”

Az édesanyának cél kell. Az üzletkötőnek cél kell. A háziasszonynak, diáknak, gyári munkásnak, orvosnak és sportolónak cél kell.
Lehet, hogy nem egy egész várost fogunk kivilágítani, mint a Niagara, de ha határozott céllal szabadjára engedjük saját energiánkat, valami megindul.
Hogy megértsük a cél szükségességét, próbáljuk elképzelni Sir Edmund Hillaryt, a Mount Everest első megmászóját, amint azt magyarázza, miként volt képes megvalósítani ezt a világraszóló tettet. Mondjuk, hogy kijelenti, egy nap éppen arra járt, és egyszer csak a világ legmagasabb hegyének tetején találta magát. Vagy a General Motors igazgatótanácsának elnöke azt mondja, úgy jutott jelenlegi poziciójához, hogy újra meg újra jelentkezett munkáért, és mindig magasabbra tették, mígnem egy szép napon ő lett az igazgatótanács elnöke.
Ez persze nevetséges, de semmivel sem nevetségesebb, mintha azt hisszük, hogy bármi érdemlegeset megvalósíthatunk konkrét cél nélkül.
Zig Ziglar
Petőházi Mónika, facebook, twitter

Bátorság az MLM-hez

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---

Célkitűzés tanfolyam: 35 online lecke azért, hogy tényleg valóra válthasd az álmaidat.Jelentkezz most, az árat Te szabod meg! Klikk ide>>

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---