Karácsony előtti hét

Közelednek az ünnepek, eljött hát a Karácsony előtti hét is. Az idő lehűlt, mint mindig szokott az ünnepek környékén. Nincs túlságosan hideg, csak 10 fokot mutat kint a hőmérő, de egész éjjel esett, reggel pedig a környező hegyek fenségesen és nagy nyugalommal pipáztak.
Az új hét nem kezdődik semmi különlegességgel, sőt, ez az a hét, amit legjobban utáltam, amíg egy nagy cégnél dolgoztam Athénban. Ilyenkor mindenféle munkát be kéne fejezni a hétvége, az ünnepek kezdete előtt és rettentő rohanás volt mindig, igazán utálatos dolog. Míg otthon ilyenkor kell az asszonyoknak elkészíteni a karácsonyi sütemények, étkek java részét, addig a dolgozó nőknek a lelkét is kiszorítják ezen a héten. Micsoda eszement ellentét, miközben a hagyományokat akarjuk tartani, a modern életstílusról sem mondanánk le, az eredmény pedig egy agyonhajszolt modern dolgozó nő. De ez egy másik post témája lehetne, itt most inkább arról mesélnék, milyennek ígérkezik ez a hét. Számunkra, akik itthonról dolgozunk vagy itthon vezetjük a háztartást, ez egy kellemes készülődéses hét lesz. A különféle programok, mint klubok, egyesületek stb. programjai már leálltak és minden ilyen egyesület a maga kis karácsonyi házát készíti a faluközpontban. Az iskola még egész héten tart és még dolgozatot is írnak, ma pedig megkapják az első trimeszter jegyeit, az anyukák örömére vagy bánatára. Mindenre felkészült és elszánt szülők hada lepi el délben a városka gimnáziumát és líceumát.
Elkezdődik aztán a száraz sütemények készítése olyanoknál is, mint én, aki nem szeretem túlzásba vinni és hamar elkezdeni. A lakásokat jobban összekapjuk, kitakarítjuk, hisz mindenkinél lesz vendég, ha nem is ünnepi ebédre vagy vacsorára, de egy kávé erejéig bizonyosan, hisz a két ünnep között a menés jövés jellemző, a felfokozott társasági élet. Általában ilyenkor havazni is szokott, elő kell készíteni a kandallóba a fát, a  közösen nézendő videókat. Lovak közé kell csapni, azért, hogy az ünnepek békésen és nyugalomban teljenek, ne rohangálással és munkákkal. Meg kell szervezni nagyon az életet, hogy valóban pihenni is jusson idő.
Minden kedves olvasómnak jó készülődést kívánok erre a hétre!

A görög kaland

Célkitűzés tanfolyam: 35 online lecke azért, hogy tényleg valóra válthasd az álmaidat.Jelentkezz most, az árat Te szabod meg! Klikk ide>>